6 годишните на предучилищна

• 37 625
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Да се включа и аз , че отдавна не съм се отчитала  Flutter
За колелетата - купихме размер 20 за миналия рожден ден на сина ми . И на мен ми изглеждаше в началото гигантско , но той се качи и го подкара . Много е важно да отидете с детето в магазина , да разгледате и да мерите различни колела и да ви дадат добра консултация . Тогава стояхме около час време , разглеждахме , обясняваха ни . Рамката същи е важна , за да не тежи на детето . Накрая се спряхме на 3 модела и след тестдрайв той си избра сегашното колело . След 20-цоловите , следващия размер са 24-солови .
За къпането -  често се къпе сам . Това е от скоро . Когато трябва да мие косата обаче , аз помагам , защото сина ми е с по-дълга и гъста коса и сам все още не можа да се справи .
Но после се изсушава сам със сешоара .
Раница за първи клас имаме . Подариха му я за Коледа . Има ортопедичен гръб и мноооого джобове , голяма е и побира блок за рисуване , но в същото време не е тежка . Иначе картинки няма , от което не знам дали е особено доволен , но поне в началото ще кара с нея .
Грипът изкараха и двете деца преди 3 седмици . При баткото мина сравнително лека , но при малката имахме 3 тежки дни с температура около 39.8 и веднъж с 40,2 , от което ми се изправи косата  Sad

# 616
 Само да спомена, че на втория, третия месец на раниците не им се вижда цвета, на 300 лв., скрити под мърсотия ми се струва нелепо.
"Габол" са си здрави все още и функционални. Личен опит с размятана чанта от по-голям ученик.
Мислете и в посока, че чантата/раницата, трябва да може да се пере или почиства.
За къпането съм учудена от това, което чета-детето се къпе и обслужва самостоятелно поне от година, ако не и повече.
За болести-да чукна на дърво-подминават ни. За това и за горното заслуга има и спорта. Обикновено и коси не се сушат дори след плуване-слага се шапка или се мята качулката и така се прибира. У дома коси не се сушат след баня. Ляга се с мокра коса
Учение-вече срича стабилно, смята с двуцифрени числа, значи можело и без диктовки и занимания допълнителни-каквото в училище са си учили в час-това. Ще тръгне научена в 1 клас , каквато е модата напоследък явно.

# 617
  • София
Честит празник на влюбените и пиещите Simple Smile
Алекс отдавна се оправи от грипа. Обаче се възползвах и бях в отпуска до вчера. Изкарахме си страхотно Heart Eyes Играхме мноооого. Днес я пратих при майка ми и съм на работа. Уф!
В понеделник ще видим колко е пропуснала.
Коса и ние почти не сушим, за ужас на бабите Simple Smile
Марианна, вярно е, че спортът помага, както и подобен тип каляване. За бой съм, че от началото на годината не съм я записала отново на плуване. Преди ходеше. Вчера се присети да ме пита кога най-рано може да ходим на море. Обясних й, че юни, за да е поне малко по-топла водата. И тя каза, че миналата година било добре през май. Ужас! Водата беше 18 градуса и в морето бяха само Алекс и баща й.
Да я похваля, че в тоалетната се оправя сама от около половин година  Laughing
Раницата й е блестящо чиста от началото на училището. Не знам ако вземем мека какво ще е положението, но пък ще може да се пере.

# 618
Раницата може да е чиста сега. И на моята е чиста, но тя си седи на един рафт. Затова. Когато тръгнат да ги влачат чантите, да ги слагат по земята -става съвсем различно.
Разбира се, зависи от условията-АКО има шкафове, отредени за чантите, АКО има закачалки на чиновете и т.н. При нас по едно време ги слагаха на земята до чина. Mr. Green И когато е валяло и детето е стъпило преди това и има кално под чантата, става мръсно като стой та гледай. Друг пример-тръгва си от училище, минава през лафката за вода, пак мята чантата на земята. Всякакви ситуации са, то моята дамска чанта се цапа и и личи, какво остава за ученическа такава. Дори детето да пази, другите деца може да минат, да се спънат или да стъпят върху чужда чанта. Момчетата пък директно се замерят понякога с чанти.

# 619
  • София
Колела и ние купихме миналата година лятото, 20 цолови. Както и другите са казали, най-добре да се отиде на място с детето и да се пробва, защото размера зависи от ръста на детето, а и от марката.. някои са с по-ниска рамка, някои са по-високи. В магазина на нас консултанта ни каза, че за техния ръст били по-принцип 24 цоловите (около 120см да са били тогава), но когато ги пробваха стъпваха за земята само с върха на пръстите и не посмях да вземем такова, защото съвсем скоро се бяха научили да карат бе помощни и не бяха много добре със спирането и тръгването.
Къпят се сами от повече от година, само косата мия аз в неделя и използвам тогава и да ги изтъркам хубаво с гъбата, защото не знам сами колко добре се измиват. За тоалетната също нямат проблем, дори се мият сами на бидето.

Раници нямаме и ние още... за сега проучвам, но съм си дала таван от по около 100лв на раница. За тези пари мисля че има достатъчно хубави раници и не мисля, че си заслужава да се дават повече пари. Но има време за това. Може би ще е полезно ако някой се сдобие с раница да дава линк с цена и модел Simple Smile

# 620
Като минала по пътя-съвет:
купете нещо по-непретенциозно, защото какво точно ви е необходимо, удобно и харесвате често изкристализира малко след време-например минал е 1 срок.

# 621
  • Там където има любов
Мисля, че някой назад спомена, че имат раница от бензиностанция. Много са хубави и стабилни, но независимо, че 3 срока изкарахме с такава я смених с по-хубава, защото лично аз когато се налагаше да я нося ми тежеше много, а и много ми изпотяваше гърба. Новата която взех е на Херлиц за 109лв от тинейджърската серия която като се разпределят добре учебниците тежи малко по- малко.

# 622
Мисля, че някой назад спомена, че имат раница от бензиностанция. Много са хубави и стабилни, но независимо, че 3 срока изкарахме с такава я смених с по-хубава, защото лично аз когато се налагаше да я нося ми тежеше много, а и много ми изпотяваше гърба. Новата която взех е на Херлиц за 109лв от тинейджърската серия която като се разпределят добре учебниците тежи малко по- малко.
Тиин серията  и аз я заглеждам. Третокласника вече ще трябва да сменя сегашната раница, на Херлиц. Мисля пак да заложа на тях. Доволна съм от качеството.

# 623
  • Sofia
Хелче, аз моите съм ги показала, но не са от бг.
В стор.бг. има голям избор, ето например две, момчешка и момичешка или тази същия модел за по 120лв

# 624
Като минала по пътя-съвет:
купете нещо по-непретенциозно, защото какво точно ви е необходимо, удобно и харесвате често изкристализира малко след време-например минал е 1 срок.
Точно това е и моята стратегия. Ще му купя каквато си хареса, а ако има недостатъци ще ги отработим със следващата.

# 625
  • София
Дъщеря ми се къпе доста често сама.Само се появявам от време на време да и напомня кога за шампоана,кога за сапуна.
Раница за първокласник- първо загледах на Дисни и тази която хареса на детето беше 100лв и нещо,че искаше и с колелца.По-късно се натъкнах на един сайт Алиекспрес, където се оказа,че има чудесни раници за по 30-40лв и предпочитам 2 от там да взема отколкото една за 100лв.Поне ще ги пера спокойно.Относно цвета- тя харесва светли: розово,бежаво.Затова и искам 2 броя.
Грипът при нас беше с усложнение отит и просто не ми се пише за това...

# 626
  • София
Здравейте отново!
На мен раницата ми е последната грижа Simple Smile С големия обикновено пазаруваме консумативи за училище, вкл. раница, около 10ти септември, вкл. в първи клас Simple Smile Може би заради това, че са момчета, или пък защото ние приемаме вещите като консумативи, моите деца нямат изисквания и претенции за такива неща. Харесваме раница на нормална цена със задоволително качество и готово Simple Smile Дори и тези за 50-60 лв. изкарват по цяла година, за мен 300 лв. за раница е неоправдано меко казано (то може и защото аз самата никога не съм се пречупвала да дам повече от 60-70 лв. за чанта за себе си - явно е въпрос на приоритети)

Ние още училище не сме избрали, т.е. избрахме, но то е с приемен изпит и ако не го приемат, не знам още къде ще го запиша... Последно решихме да изчакаме да мине изпита, пък после да го мислим.
След сблъсъка с началната образователна система в средно квартално училище, където видяхме двете абсолютни крайности на това какво може да бъде началното образование, нямам никакви илюзии вече Simple Smile Ще го запишем в някое училище наоколо.

Снощи го водих на концерта на Пласидо Доминго - беше очарован, омагьосан от всичко (отдавна искаше да ходи на опера). Мисля, че първият му досег до този вид музика наживо ще остане ярък спомен Simple Smile Снощи едва заспа от вълнение, а сега цяла сутрин разказва на брат си и татко си Simple Smile

# 627
Страхотно за концерта! Как ми се искаше и ние да отидем. С този грип изпуснахме и една постановка, за която имахме билети.
Инка, и ние си отгледахме отит и конюктивит. След почти три години без никакви лекарства и само хомеопатия, сега пие антибиотик Sad
За раници и материали и аз купувам всичко в последния момент. Много мразя да се презапасявам.
За прането ми стана интересно. Нашата все още не е изцапана. В училище стоят в един кош, но не знам в първи клас как ще е.

# 628
  • Sofia
Аз, заради бройката (3) може и да изглежда, че съм се презапасила... с една.  Laughing
Но иначе съм ги купила по-рано, за да разсроча разходите. Имаме абитюрентка пролетта и стая за първокласничката да приготвим до края на лятото и...  Crazy
Пък аз все съм в последния момент, та сега е нещо необичайно, но и много полезно за мен.  Laughing
Иначе и моята няма претенции и желания, раниците и' избрах аз, видя ги като дойдоха - много си ги харесва.  Нали са втора употреба - изпрах ги, чудни са.  
А в у-ще имат закачалка на чиновете - там е закачена разницата. Оообачеее като излязат навън (а те са винаги навън от 11ч някъде, стига да не вали или духа много), няма екстри братче - по земята са, няма къде другаде. Това е положението.

# 629
За къпането, оставям я сама щерката след като вече съм я изкъпала аз. И да се кисне колкото иска.
Сега ни е проблем миенето на коса (никога не е бил, не знам какво и става), голямо пищене че ще и влезе шампоан в очите.

За раница, изобщо не смятам да давам повече от 30-50лв. за раница. Скъпите са хубави, но самите те имат достатъчно собствено тегло заради всичките анатомични глупости. Като сложи и учебници и т.н. и като стане тази раница 4-5кг, абсурд да я носи сама (тя тежи 18кг).
Училището за което съм решила е на 5мин. от нас и аз ще я водя и прибирам, съответно и нося раницата.
А да се подритва раница за 100-200лв. в училище, как пък не.

Общи условия

Активация на акаунт