6 годишните на предучилищна

• 37 642
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Детето хареса тази с пеперудите, загледах и една на Монстар:
http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-2014-Fashion-Brand-De … 39858944.html?s=p

Цените са добри, ще помисля сериозно. Бях се насочила към Херлитц, но ще трябва да купувам две раници и доста ще ми дойдат като пари. Отделно и другите неща.
Аз купувам предварително раниците, тетрадките и др. Като се почнат  после родителските срещи и събиране на  пари за помагала и др. ,направо се изприщвам. Затова каквото мога предварително. А и дрехи есенно време се купуват и...  Rolling Eyes

# 646
  • София (Възраждане)
Ей, големи шаренялки тия раници, кич и пластмаса. Чак изпитах носталгия по онова време, в което всичко беше сиво, кафяво и черно Mr. Green

# 647
  • София
И аз смятам още преди септември да съм готова с чантата,тетрадки/но не много,че зависи и от изискванията на учителката/,телефона,екип за физическо,кецове/маратонки и тоалет за 15.09.Чакам с нетърпение детето ми да е първокласник.Аз си спомнях с вълнение моя първи учебен ден  Laughing

# 648
Като стана дума за телефони , кажете вие какво мислите , на какво сте се спрели ? Преди година - две бях категорично против първокласник с телефон , но колкото повече расте детето , толкова повече ви се вижда задължително да купя gsm . Една от причините да съм против е , че работя на метри от училището , ако се наложи нещо , за секунди ще съм там . Другата причина е да не обременявам излишно детето и за телефон да мисли , а и да не игра е на разни игри и т.н. Ще купя нещо най-обикновено , с бутони и без интернет , възможно най-непретенциозния тел , в случай ако има нещо да може да ми се обади и аз да се обаждам . Но познавам няколко деца в начална училищна възраст и съм в изумление от мобилните телефони , които имат  Rolling Eyes

# 649
  • София
Аз бях против телефоните,но говорих с г-жа на първокласници и за мое учудване се оказа,че всички деца имали.Аз работя далече от училището,мъжа ми също,то не че г-жите не биха се обадили ако има причина.Възможно най-евтин ще е телефона.Нея я привличат тези с тъчскрийн,но едва ли ще и се получи защото просто не са удобни за деца според мен.

# 650
Третокласника още няма телефон. За първокласничката има една нокия от тези с фенерчето/ стар модел, но телефона е нов/. Просто ще се наложи да и го дадем. Училището е далече, тя ще ходи на много извън класни неща и ще трябва да подсещам. А не ми се иска ако се случи нещо и се наложи да закъснеем ,да се притеснява.
На третокласника училището му е на 5 мин. пеша. Но се оказа ,че само той няма. След 4 клас като смени училището и му се наложи да пътува, тогава ще му дадем. Сега има една грижа по-малко. Laughing От началото на тази година е с ключ. Не го е губил. Но пари губи.Ще почака още малко за телефон.

# 651
  • Sofia
Телефонът е вечна тема  Wink... уф аман значи... така ми се иска да не трябва да го мисля...  ooooh!
Не искам да ползва, но не мога да знам със сигурност от сега дали ще се наложи. Ако да (в никой случай заради това, че другите имали - знае, че купуваме от каквото имаме нужда и, че gsm-ите не са здравословни), определено ще е просто телефон - средство за обаждне, за нищо друго. Няма снимки, нет, игри, музика...

# 652
Баща и' е против да ходи на училище с телефон. По принцип тя си е нарочила моя стар телефон, който е идеален като за първи телефон. Все още не сме взели карта и не знам дали ще и' го дадем. Ще решаваме на момента.
За пазаруването - и аз не обичам да пазарувам в последния момент, така че по отрано ще го правя. Те би трябвало от училище по рано да дадат списък с необходимите неща.

# 653
Нямам желание да и давам телефон, но ще преценявам като започне училище.

# 654
Телефон за сега няма да купуваме, не виждам потребност. Ако се наложи ще взема - вещ като всяка друга трябва да ни служи. Предварително ще взема раница и спортни екипи, маратонки и дрехи за първи учебен ден. Другото според нуждите. Не живеем в онова време дето имаше малко и почти никъде. Мисля обаче да си отворя фонд първокласник , че няма да са като обичайните разходи през септември.
Мила готови ли сте за големия рд в събота. Ние сме с промяна в плана пак в последния момент.

# 655
Ние телефон сме му дали и сега (стария телефон на баба му, съвсем обиковен нокия) - когато слиза да играе пред блока го взима, за да имаме връзка и да не слизам на всеки 10-15 мин, не че не се чуват виковете им  Joy и когато е на РД без нас (оставяме го и се разбираме с родителите кога да си го приберем) пак си го носи, за да има връзка с нас. За училище не съм сигурна дали ще му го давам, зависи от изискванията на класния ръководител.
Мисля да взема раница и разни несесерчета още през лятото, а дешките ще оставя за последно.
Да ви питам един по-страничен въпрос - слагали ли сте на децата ваксината за 6 годинки (Тетраксима) и дали има изискване да я има задължително детето, за да започне първи клас?

# 656
  • София
Ние след тази подготвителна година в училище май не възприемаме първия учебен ден за първи клас като много особен  Laughing Изключителен беше този, който мина Heart Eyes

Тоалет вероятно ще подготвя от по-рано, макар че тази година лошото време ни изненада и предвиденият не влезе в употреба. Екипи, есенни дрехи ще търся края на лятото. Чанта си имаме. Други пособия - след родителската среща, която ще е след началото на учебната година. Засега стискам палци пак да сме приети в същото училище, което е най-важното.

За телефон май писах преди време - Алекс има, защото баща й искаше. Ама стои в чантата без звук. Никой не знае, че си носи. Има инструкция спешно да звъни при опит за евентуална лекарска намеса  Rolling Eyes Не изпитва потребност да го показва, играе или да звъни. Като иде при майка ми след обяд, не се и сеща да пусне звука. Ако иска да ме чуе, за по-бързо ползва телефона на майка ми. Знае, че джаджата е вредна необходимост  Laughing Понякога говори с две приятелки - в събота и неделя, ако не успее да ги види.

sky, РД се чака с нетърпение. В клубчето ще е, с факирска програма, която включва змия. Бррр. Аз още се безпокоя, макар че двете майки, на които казах, много се зарадваха. Останалите още не сме поканили. Докато се мотая, то стана време. И с това съм извън график  Embarassed
Астралното ни близначе как ще празнува?
Чаканият подарък дойде предсрочно. Сърце не ми даде да го крия до другата седмица  hahaha

Beboooo, на нас тая година ни взеха здравната карта някъде началото на октомври. Не са я искали при записване. Въпросната ваксина се слага при 6 навършени години, но никъде не се казва, че веднага при навършване, т.е. може и на 7 без един ден Simple Smile Затова и ЛЛ спокойно може да пише в картона "Ваксини според календара"  Peace За училище никъде не е казано, че трябва да има задължително която и да е ваксина. Искат статус и училището е задължително.

# 657
  • София
Аз точно се чудех дали утре да не отида до лекарката за тетраксима. Сега са здрави, но трябва да ги пускам на градина, а пусна ли ги не ми се рискува с ваксина, ще трябва да чакам юни. Освен това в градината Яси ми прави нещо като дерматит/екзема/лишеи и аз не знам точно какво , предполагам от препаратите, появява се под мишниците/слабините и после тръгва навсякъде, само се чеше. Като го спра за месец се изчиства. Аз затова и не ги пускам много да ходят. Обаче ако изчакам до юни, ще трябва да чакам да мине алергията и ще дойде време за манту, а ми се искаше да не са накуп. Та голямо чудене пада Confused

Телефон първи и втори клас сигурно няма да имат. Нали ще са целодневно, винаги има учител при тях. Евентуално в трети клас, така направихме с каката.

# 658
Телефонът е вечна тема  Wink... уф аман значи... така ми се иска да не трябва да го мисля...  ooooh!
И аз така. Whistling
Ще го мислим в движение. По принцип синът ми няма да има нужда от телефон и дано да мога да отложа момента със закупуването му.

# 659
Симантро, може ли да кажеш в кой клуб ще празнувате рождения ден? Дъщеря ми също има рожден ден другата седмица, но покрай тези болести още нищо не съм проучвала. Ако е удобно, може ли да ми напишеш направо цялата оферта на лични с цените  Embarassed
Досега сме празнували все в къщата на баба й домашни партита.

На мен би ми било по-спокойно ако детето има телефон. Все още не знам в училище дали се разрешават в първи клас. Някои казват, че чак от трети било разрешено.

Общи условия

Активация на акаунт