6 годишните на предучилищна

• 37 622
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • Там където има любов
Мисля, че някой назад спомена, че имат раница от бензиностанция. Много са хубави и стабилни, но независимо, че 3 срока изкарахме с такава я смених с по-хубава, защото лично аз когато се налагаше да я нося ми тежеше много, а и много ми изпотяваше гърба. Новата която взех е на Херлиц за 109лв от тинейджърската серия която като се разпределят добре учебниците тежи малко по- малко.

А водата къде се слага в тези раници? За твърдите става въпрос , нали? От този модел искам да видя:
това за третокласника.

Когато преди три години купувахме раница за малкия ми син взехме много изгодно на Херлитц за около 50 лв.  ,защото беше   стар модел. Определено ще заложа на по тъмни цветове. Много рядко сме му носили раницата, искаше сам да я носи. Ако не се оставят чест от учебниците в училище е безумно тежка. Добре ,че сме на 5 мин. от училището и после стоят в една стая, та не я разнася много. Но в клас стоят на земята.Когато са на двора ,раниците са по пейките.

Ние сме с другите на Be Bag, но на тези в новата серия имат джобче за вода. Мисля за такава за малкия.
За моите деца също раници и принадлежности са консумативи и не са държали на нещо определено. Аз сама реших да сменя на баткото раницата, защото реших, че няма смисъл да експериментирам с гръбчето му. А и както обясних и на мен новата ми е по удобна. Ходим много пеша и основно аз я нося. Тя е такъв модел и цвят, че смятам, че ако не се скъса за всичко може да се ползва.

Тези от алиекспрес ми се струват много непрактични, но докато не пробва човек не може да го разбере. Една позната ми разказва как нейна дружка взела на адидас за сума ти пари и вече я сменя (от септември 2013). Човек сам трябва чрез опит да реши какво точно му трябва. Майките с по-големи деца сякаш са по подготвени.

За ваксината не е задължително ние я сложихме месец преди 2-ри клас.

Телефонът нямаше как да не го вземем, но е от най-обикновенните. За малкия сигурно също ще вземем или ще му дадем този на батко ми.
Откачам когато видя някое малко дете с космически телефон. За мен е вредно .

# 661
  • на път
 Hug
Мили мами, създали сте прекрасна тема съдържа невероятно полезна и интересна информация. Аз имам момиченце на 6 години в предучилищен клас. Предстои ни първи.
Успех на всички   bouquet

# 662
  • Sofia
Д_Ива, добре дошла!  Grinning

Та да видите днес у нас събитията...  Wink  Wink Wink
Едвам станахме сутинта, Гушкан си додрема в автобуса, раничката слонче, която ползвам от бебешорството и' е като възглавничка, та затова и я нося сега. Wink  Пристигаме в у-щето и виждаме друга госпожа - заместничка. И моето се врътна кръгом и тръгна да си ходи... та ей на ДОма сме си.  Wink По пътя на обратно мрънка: "само дето се разкархаме..." и след малко се сеща, че тяхната си госпожа им е казала, че ще отстъства... за 3 дни...  Mr. Green
Та така...

# 663
  • София
Сънчо, писах ЛС.

Д_Ива, радвам се, че се разширява компанията Simple Smile

Morena, голяма веселба Simple Smile И аз искам пак така  Laughing Алекс снощи и сутринта води преговори да останела с мен. Свикна миналата седмица... Обаче бях твърда  Mr. Green Което не ми се случва често, де. Хубаво да си изкарате!

# 664
  • Там където има любов
Я да питам вас. Всички дечица ли могат да четат?

# 665
  • на път
Не съм го тренирала, но чете с удоволствие табелите по улицата. През лятото ще се заема, защото с големия не го направих и после много съжалявах. Всички деца можеха, а той се сдоби с комплекси.

# 666
Morena, еее, защо така сте се прибрали заради друга госпожа?. Simple Smile
При моята щерка се смениха тъкмо 3. Надявам се сега 3та да е последна, но...божа работа.
И тя се опитва да ми продава номера как не искала с друг учител и т.н, но аз и обясних че учителите се сменят и толкова.
Сега си е в къщи, защото от петък ми е пак с температура и кашлица. Остана само кашлицата де, но след малко ще я водя при личната да я чуят.

За раниците от Алиекспрес, изглеждат ми ужасно честно казано. Същите китайски раници ги има и тук.
Аз си намерих страхотна оферта на Херлиц в немския ибей и май ще я взема. Цената и е доста под обичайните им, защото е стар модел. Но пък за ползване 3-4г. си заслужава определено повече, отколкото ако купувам всяка година нова раница по 30-40лв.

Devik, моята щерка чете, но не гладко. Нарочно не я уча, защото все нещо трябва да има да прави в 1ви клас. Също и пише вече без никакви проблеми (с някоя друга правописна грешка, обикновено фонетична) печатно. Ръкописно пише елементите на буквите, но също не съм я учила да пише изцяло буквите.

# 667
  • Sofia
Симантро, само вметнах, че от есента няма такива положения, не че не знае, но друго си е да си кажа... Simple Smile 
Тя като цяло ходи без да роптае, с желание, но ако предложа да не ходим, няма нужда от увещаване изобщо. Казва, че и е хубаво там, но много шумно. 

Devik
, моето чете (гладко не, но е на косъм от това, по-важното е, че се чува  Simple Smile), сама се научи, ние само сме отговаряли на нуждите и'.
Аз си нося книгата и чета в автобуса (20мин. е пътуването) - на връщане сутрин от у-щето и когато отивам за нея на обяд. Та от миналата седмица и тя го прави, носим и нейна книжка и си чете, ако не си доспива.  Laughing

Мирама, защото ще плаче (още преди да съм си отворила устата да кажа нещо беше готова) пък не виждам нужда да я убеждавам... за сега.  Simple Smile

# 668
Morena, ти си познаваш детето най-добре. Simple Smile
Аз явно съм по-строга в това отношение. Училището си е училище и се ходи задължително...

# 669
  • Sofia
Morena, ти си познаваш детето най-добре. Simple Smile
Училището си е училище и се ходи задължително...
Точно, така е и за двете неща. Hug
Но сегашното не е у-ще по моите разбирания, а 4та група на ДГ или ПГ (предучилищна група).  
За щастие в сегашното ни у-ще го разбират по същия начин явно, децата са третирани не като ученици. Занимават ги и от 11ч. са навън при походящо време, а то е с много малко изключения до сега. Simple Smile
За разлика от кварталното ни у-ще, което пробвахме миналата година за кратко... Директорката тогава каза, че имали децата (5годишни) право на 3 дни осъствия по домашни причини.  Shocked

# 670
  • София
Devik, дъщеря ми чете и пише. Научи се с игри. Обича да го прави. Понякога като й чета, посочвам с пръст отдолу. Мисля, че помага за бързината на възприятието. А, последно сама поиска да си носи книжка, да си чете в междучасието.

На училище обича да ходи по принцип. Обаче предпочита вкъщи. Аз от преди имам вредния навик да решавам спонтанно, че няма да ида на работа и я оставям с мен. Сега уж свеждам случаите до минимум, преценявам кога мога да си го позволя и кога тя не изпуска важни неща. Лошото е, че тя не разбира и понякога смята, че винаги може. Та, аз съм за бой  Embarassed И аз не го възприемам като училище все още. И при нас казаха - макс. 3 бележки (без значение за по колко дни). Обаче класната каза, че не пише отсъствия, така че... Даже миналата седмица като беше болно детето, не взех бележка от лекар. Абсурд е да се разкарвам само за това (нашия официален ЛЛ само за бумащините го ползвам). Чак ако класната поиска, таткото ще вземе. Иначе имам правило когато наистина не е болна, никога да не вземам медицинска бележка. Дано не ми се налага!

И пак за раницата - нали си търсим втора, оная с Hello Kitty, дето показах. Както не искаше друга, така казала на баба си да я купи за РД. Тая сутрин баба й я пита кога да ходят да я вземат. И Алекс "Ми то аз не знам дали ми трябва"  Laughing

# 671
  • Sofia
На училище обича да ходи по принцип. Обаче предпочита вкъщи.
...нашия официален ЛЛ само за бумащините го ползвам.. Иначе имам правило когато наистина не е болна, никога да не вземам медицинска бележка. Дано не ми се налага!
Съвсем като при нас. Simple Smile
Само дето и друг доктор така или наче не ползваме. И бележка и оправдание, че е болна, ако не е наистина не ползвам (без да съм суеверна - обратното го смятам за предизвикване на съдбата).
Да се похвалите/покажете като/ако вземете раница.  Grinning  Браво на Алекс- разумна е.

# 672
  • София
Имаме друг доктор - хомеопат. Не сме го виждали последните две години. Чуваме се изключително рядко по телефона.
А Алекс е разумна - повече от мен. Особено що се отнася до покупки Simple Smile За себе си чанта за повече от 40 лв. не помня да съм купила. Ама за нея... всякакви лудости са ми се случвали. Обикновено си ги крия де  Twisted Evil
То по принцип май всички родители са така. Понякога отказвам неща само и единствено с възпитателна цел  Simple Smile

# 673
Моят син най-накрая се върна на училище, след 2 седмици отсъствие - толкова много беше изпуснал, че целия уикенд писахме домашни, но не успяхме да научим всичко - по английски е пропуснал 20 часа, всеки ден имат по 2 часа.
Вече е и без шината на врата, дано няма инциденти повече.  Praynig

# 674
  • София
Жасмин, сигурна съм, че ще навакса без затруднения. Важното е, че се е оправил. Някой път от нищото стават сакатлъци. Това ми е най-големият страх. Знам, че растат, учат се, ама Алекс даже на колело не мога да я гледам - особено голямото, за което писах. С ролери, колело, ски - да ходи с татето  Laughing
Миналата година беше с тротинетка навън и се пускаше по един наклон. На десетата минута мислех, че удар ще получа. Викнах баща й да седи с нея, ама докато той дойде, тя падна. Одраска си брадичката само. Друго си беше, като се возеха в количка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт