6 годишните на предучилищна

• 37 608
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Devik, нашият бъдещ първолак също чете - научиха го в предучилщната, а и част от домашното му е четене, та няма начин при нас. Става му все по-интересно и прави опити да чете на сестра си, но тя няма търпение да го изслушва, защото все още не чете гладко, а накъсано и тя трудно го следи! Wink
Ние поставихме ваксината на младежа веднага след като стана на 6. Сега, преди училище, ги чака пробата на Манту.
Морена, късметлийка е Гушкан с такава майка - аз съм от по-строгите и сигурно не бих се съгласила да се върне с мен у дома, но пък на тях не им и минава през ум, че могат да не ходят на градина, защото нямат желание или не им харесва госпожата...Но, всъщност, и двамата ходят с удоволствие и без никакво мрънкане.
Жасмин, ще навакса детето! Важното е, че е здрав!
Simantro, и аз съм така, а предполагам и повечето от нас - като са навън с колелетата, аз избягвам да излизам с тях, защото изпадам в тих ужас всеки път, а и не мога да ги настигна...Баща им е по-хладнокръвен и бърз!;)
Аз, от време на време, хвърлям поглед на темата на сегашните първолаци и там на първа страница имат списък с необходимото за първи клас - дъъълъг списък...Предполагам, че всеки учител ще има свои изисквания, но сигурно разликите ще са в разни детайли, минимални...Та, аз мисля да закупя някои от нещата по-рано, защото сега имам много свободно време и мога да се занимавам с това...

# 676
Моят кара колело като змей, никога не е карал с помощни, започна да кара на 2 г. балансбайк, после направо на 16-цолово премина. Ски също кара отлично, на Лалето с открития лифт беше на ски-училище Коледната ваканция. Обаче пусни го на равно, 3 пъти ще падне, я коляно ще обели, я устата ще си разбие, не знам какво е това чудо. Хем е много спънат, хем е отличен в някои спортове; ако някой може да ми обясни това противоречие... но какво ли се чудя, типичен близнак - двама души в едно тяло.  Laughing

# 677
  • Sofia
Ауу, Симантро, направо мен описваш и то с това дребното съм така, преди не бях.
Иначе от мъж ми съм по-хладнокръвна като е станала белята, преди това обратно.  Wink

А списъка за 1ви клас ще го изпълня по собствено усмотрение... толкова от нещата само преседяват после... Даже мисля да го направя на въпрос на РС, ще видим.  Thinking

# 678
Я да питам вас. Всички дечица ли могат да четат?
Пак да питам за раницата, тя е мека нали? С твърд гръб и дъно или...дай повече подробности.

Моята Никол също чете/ срича/. Но някои думи вече ги чете гладко. Не бързам, трябва нещо и в първи клас да се прави. На 4 год. знаеше буквите и аз прецених ,че след 5 годишнина и е време да се научи. Стана много лесно. Избързах ,защо  мисля от лятото да ходи на уроци по англ. и да почва и там да чете. Затова исках да се е научила на български, за да не става каша в главата и'. Разпознава и изписва всички англ. букви и е време да се учи да чете. Това е по нейна инициатива, тя настоява за англ.

# 679
  • Там където има любов
Нашата е мека с твърд гръб, а отдолу е само с крачета без твърдо дъно. Другите само на каталог съм ги гледала (които ми показа) те мисля, че са твърди ( като сапунерка) с ортопедичен гръб, но са леки и с добро разпределение.

# 680
Нашата е мека с твърд гръб, а отдолу е само с крачета без твърдо дъно. Другите само на каталог съм ги гледала (които ми показа) те мисля, че са твърди ( като сапунерка) с ортопедичен гръб, но са леки и с добро разпределение.

Много ти благодаря.  Hug
За догодина/4 кл/ ще ми трябва и ми се иска нещо здраво, да не купувам всяка година. Май пак ще заложа на тази марка.

# 681
Моят син също чете, но не гладко. Обича да пише писма и картички на нас и на приятелите си, обаче много често изпуска гласните. Предполагам, че му трябва повече практика, за да свикне.

За телефони- мисля, че няма да му трябва в първи клас, особено, ако не е на занималня. Обаче той е голям фен на всякакви електронни джаджи и сигурно няма да го изтърпя и ще го снабдя с телефон. Със сигурност ще е обикновен, без много екстри. Може да вземе сегашния  на баща си, той ми се вижда подходящ за дете, а е и нов и добре работещ, но ще видим.

За госпожите- моят син в детската градина изпадаше в истерия, ако неговите госпожи ги нямаше. Сега в училище имаше заместник за една седмица на тяхната госпожа и на него не му направи никакво впечатление. Растат децата... Аз съм по майчинството и миналата година често го оставях вкъщи. Сега, обаче, не се е случвало, освен ако е болен. Отсъствията не ме притесняват толкова, винаги мога да се разбера с госпожата, но на него му е трудничко и не искам да изпуска материал. Аз виждам огромен напредък в знанията и уменията му от началото на годината, но госпожата казва, че има още какво да се желае.

Ще пазарувам след като чуя изискванията на госпожата. Много е вероятно това да стане в началото на септември.

На ваксина го водих миналата седмица, обаче ваксините бяха свършили. Евевнтуално тази седмица ще я сложим, ако са ги снабдили и малката не се разсополиви отново.

# 682
  • Sofia
МариниHug
Всички дечица от темата ни (не говоря по-общо, защото определено не всички жени са добри майки) са късметлийчета с майките си. Всяка прави най-доброто според разбиранията  и възможностите си за децата си. Хората сме различни и съответно живота ни с всичките му нюанси.  Simple Smile

# 683
МариниHug
Всички дечица от темата ни (не говоря по-общо, защото определено не всички жени са добри майки) са късметлийчета с майките си. Всяка прави най-доброто според разбиранията  и възможностите си за децата си. Хората сме различни и съответно живота ни с всичките му нюанси.  Simple Smile

newsm10

# 684
Само моето явно не чете . Срича с усилие , и не му е приятно като го карам да чете . Разчитал е някои табелки по улицата , но ако го питам само какво пише тук , като съответно си подбирам надписите . И по писането не е особено . Ама нали е момче , та се успокоявам , че при тях тези неща се появяват като умения по-късно . За сметка на това пък математиката му е много силна . Реши всички задачки от онези , които някой ги беше пуснал за прием в ЧУ "Малкият принц" . Наскоро го пробвах и със задачите за първи клас от Коледното математическо състезание , и с тях се справи . Но трябваше да му прочета условията , че сам трудна работа  Crazy

# 685
Само моето явно не чете . Срича с усилие , и не му е приятно като го карам да чете . Разчитал е някои табелки по улицата , но ако го питам само какво пише тук , като съответно си подбирам надписите . И по писането не е особено . Ама нали е момче , та се успокоявам , че при тях тези неща се появяват като умения по-късно . За сметка на това пък математиката му е много силна . Реши всички задачки от онези , които някой ги беше пуснал за прием в ЧУ "Малкият принц" . Наскоро го пробвах и със задачите за първи клас от Коледното математическо състезание , и с тях се справи . Но трябваше да му прочета условията , че сам трудна работа  Crazy
Точно като нашия третокласник. Грам не му се чете, изприщва се като трябва да учи по БЕЛ. Обаче по математика е на 6. В първи клас говорех ,че ако иска да ходи на мат. състезания трябва да се научи да чете. Е, сега чете, ама по задължение.

# 686
  • София
Много бързо пишете, едва смогнах да ви изчета Simple Smile
Но пък установих познати от старите, бебешки отчетни темички Simple Smile

За четенето - чете, не гладко. Напоследък се справя и с (печатното) писане. Толкова можеше и батко му едно време, не е скучал в час. Сам си носи книжките, не ние, а брат му му показа буквите. В момента е на вълна часовник и календар.
Тонивил, браво на детето за задачите! Ще се научи да чете, няма начин Simple Smile Децата са различни, всяко си има силни страни Simple Smile Ивайло се затрудни на задачите, особено на тези с излишните картинки...

За телефоните - вероятно ще му дадем, за негово и наше спокойствие. При големия се случи 2-3 пъти в първи клас да го ползва форсмажорно. Аз не виждам нищо толкова нередно в телефона (за около 30-50 лв.) - вещ, консуматив. От учителите зависи по какво предназначение се ползва в учебно време.

Ваксината сме сложили още есента, това е поредна ре-ваксинация и нямаше проблеми.

...
Рали, а вие къде ще държите изпит, ако ти се споделя Simple Smile

И ние в НМУ (музикалното) ... честно казано трудничко дойдох до това решение, но това е ситуацията: младежът това иска, с блеснали очички обяснява как ще стане господин по пиано или по китара, като порасне, или и по двете Simple Smile Свири на пиано, започна и китара, напредва бързо... (срам ме е да си признавам вече, защото изглежда като голяма родителска амбиция, а то е дори обратното ... мислех си, че ще играе шахмат и ще обича математиката като брат си)
Това училище няма аналог в София, затова ми е объркано. Вероятно ще го дадем в 144-то, ако не успее, то ни е по квартал и има музикална паралелка.

В сряда отива на ски - училище (без сняг  hahaha), за 5 дни от градината. Ще е по-скоро зелено училище... Голямо вълнение, багажът се подготвя усилено Simple Smile Миналата година беше много доволен, да видим тази.

# 687
  • на път

И ние в НМУ (музикалното) ... честно казано трудничко дойдох до това решение, но това е ситуацията: младежът това иска, с блеснали очички обяснява как ще стане господин по пиано или по китара, като порасне, или и по двете Simple Smile Свири на пиано, започна и китара, напредва бързо... (срам ме е да си признавам вече, защото изглежда като голяма родителска амбиция, а то е дори обратното ... мислех си, че ще играе шахмат и ще обича математиката като брат си)
Това училище няма аналог в София, затова ми е объркано. Вероятно ще го дадем в 144-то, ако не успее, то ни е по квартал и има музикална паралелка.

Hug много добро решение щом детето свири на инструмент. Училището има слава на много добро в и в общообразователната сфера от 10тина години. Имам приятели, които организираха децата си да свирят на инструмент (най-често барабани при момчетата) за да са в това у-ще и са много доволни  Simple Smile.
Успех на талантливото и мотивирано дете!

А това е поредната простотия на правителството - матури за 4-годишните
http://dnes.dir.bg/news/detski-gradini-maturi-ministerstvo-obraz … eto-16153929?nt=4

# 688
  • Там където има любов

Hug много добро решение щом детето свири на инструмент. Училището има слава на много добро в и в общообразователната сфера от 10тина години. Имам приятели, които организираха децата си да свирят на инструмент (най-често барабани при момчетата) за да са в това у-ще и са много доволни  Simple Smile.
Успех на талантливото и мотивирано дете!

А това е поредната простотия на правителството - матури за 4-годишните
http://dnes.dir.bg/news/detski-gradini-maturi-ministerstvo-obraz … eto-16153929?nt=4

Joy Joy Joy
По голяма глупост не бях чела. Чудят се от къде да дръпнат още. Госпожите в градините луди станаха да им влизат в рамките.

# 689
Оффффф , поредната журналистическа простотия  ooooh! Статията няма нищо общо със заглавието , само се чудят как да си попълнят страниците . Т.нар скрининг тестове за готовност за първи клас се правят и сега - попълват се анкетни карти за различните възможности на децата при завършване на ПГ . Едина такава характеристика е с обем около 30 печатни страници , до колкото знам , попълва се от учителките в ДГ на база целогодишно наблюдение и не е под формат на изпит , още повече "матура" , а на база наблюдение над децата  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт