6 годишните на предучилищна

• 37 614
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, и на мен ми се вижда голямо вманиачаване раниците да са анатомични и прочие други изисквания,при условие че този който води детето до училище,обикновено носи раницата.Скоро моята приятелка ми даде да вдигна раницата на дъщеря и 2 клас  Shocked.Да споделя,че не съм лигла и нося пазарски чанти,доста тежки,но направо бях шокирана.

# 631
Аз нямам против хубава и скъпа раница, но не и в средностатистическо БГ училище.
Да е на частно такова, където всички се разхождат с определени стоки на това ниво, да.
Но за едно обикновено училище отдавна съм разбрала, че е хубаво детето да не е с твърде отличаващи се предмети.
Още повече, че масово няма къде да си държат нещата, а се слагат на земята.
Имам няколко приятелки работещи в училище и не е рядка гледката на деца, "пързалящи" се в коридора седнали в-у раниците си.
Като стане 2-4ти клас бих взела хубава раница. Хем ще може да си я носи сама, хем се предполага че са по-отговорни вече към нещата си и евентуално биха имали отношение и ще си ги пазят.

# 632
  • Sofia
Инка, аз пък не нося тежки чанти (колата е затова) не, защото съм лигла, а за да не съжалявам като съм на години.  Simple Smile

Мирама, да ти кажа (моите впечатления) и в средностатистическото е същата работа, ако не всички - много са със същите ранци. Още сега, в ПГ ги гледам, че са понесли тия големи раници, незнам какво слагат в тях, ама не ми е и работа, разбира се.  Първокласниците и другите много не съм ги виждала, та нямам преки впечатления.

Както вече писах нашите 3 раници са втора употреба и за трите общо съм дала 110лв или всяка средно по 37лв.  Аз искам да е ортопедична, защото ще оставям щерката да си я носи (както вече писах и преди - може да отнемам част от товара, ако се налага) едно, че поне за началото самата тя ще иска, а и не искам да се учи, че някои друг ще го прави, когато си е нейна раницата и задължението.
Мое виждане на нещата!  Grinning

Както изглежда обаче може и със предучилщната раница дори да си караме, ако ще им остават повечето неща в у-щната стая.  Simple Smile

# 633

Като стане 2-4ти клас бих взела хубава раница. Хем ще може да си я носи сама, хем се предполага че са по-отговорни вече към нещата си и евентуално биха имали отношение и ще си ги пазят.

2-4 klas най-много мятат чантите по земята и се пързалят върху тях, само да ви светна  Grinning 1 клас са малко неориентирани още, особено непосещавалите училище.
Morena, помисли пак за носенето-ти не носиш, за да не страдаш на години, но ще оставиш детето да носи, за да си докара сколиоза...например?

# 634
  • Sofia
Мариана, ще му вземам част от багажа, както вече писах, няма да го оставя да носи повече от колкото му се полага, че и по-малко дори. Помислила съм разбира се.  Grinning  Имах си аз да натоваря детето си, като или за да  не се товаря аз.  Laughing

# 635
  • София
rally, много добре си направила, че си завела детето на концерта. Идеално първо впечатление Simple Smile Свекърва ми ходи и каза, че бил невероятен. Аз до последно имах колебания да взема или не билети. Исках за Енио Мориконе, исках за Пласидо Доминго и накрая нищо не направих. В катастрофална дупка съм и някак съм оставила нещата на самотек. И ми дойде идеално, че се разболях. Като оздравях, се посъживих  Embarassed
Инка, тежки са чантите. Ние реално вече си ходим с ученическа, затова си позволих да коментирам. Засега носят по 2-3 тетрадки. Но и екип за физическо 2 пъти седмично. Храна и шише с вода също. Прави са sky и Марианна, че може да се наложат промени по някое време. Избрахме голяма и твърда за школите по пиано. Много е удобна за детето и решава въпроса с въргалянето по земята, защото при нас няма къде другаде да стоят. Тази година обаче учебници не носят, а школа взех втора, която да оставям при учителката. Учебните помагала са там. И като нямат физическо, е безпредметно да се носи твърдата чанта. Затова оглеждам за втора само от плат Simple Smile Поне ще мога да си я метна през рамо.
Морена, хубаво е да се учи детето само да си носи, но понякога наистина са тежки. А лично на мен не ми се занимава да вадя и слагам неща  Blush
Maryse, едва ли има отличаващи се раници. Разнообразието е голямо. Цената някой път засяга качеството и здравината точно за описаните коридорни дейности Simple Smile Така че за мен 100лв. са оправдани, ако са налични. Както някой каза, навън са все по земята. Затова твърдата се стопанисва по-добре. Та... с времето ще преценим. Зависи от училището, условията, разстоянието, транспорта...
Щерката сега си има гости - две девойки на нейната възраст. Играят тихо, кротко. Само се смеят. Прекрасна обстановка  Heart Eyes

# 636
Мисля, че някой назад спомена, че имат раница от бензиностанция. Много са хубави и стабилни, но независимо, че 3 срока изкарахме с такава я смених с по-хубава, защото лично аз когато се налагаше да я нося ми тежеше много, а и много ми изпотяваше гърба. Новата която взех е на Херлиц за 109лв от тинейджърската серия която като се разпределят добре учебниците тежи малко по- малко.

А водата къде се слага в тези раници? За твърдите става въпрос , нали? От този модел искам да видя:
това за третокласника.

Когато преди три години купувахме раница за малкия ми син взехме много изгодно на Херлитц за около 50 лв.  ,защото беше   стар модел. Определено ще заложа на по тъмни цветове. Много рядко сме му носили раницата, искаше сам да я носи. Ако не се оставят чест от учебниците в училище е безумно тежка. Добре ,че сме на 5 мин. от училището и после стоят в една стая, та не я разнася много. Но в клас стоят на земята.Когато са на двора ,раниците са по пейките.

# 637
Нашата раница сега е около 5кг, когато я връща. Носи 3-4 учебника и 3 тетрадки, екип по физическо, несесер и дрехите за преобличане. Последните две сто пъти й казах да не ги носи, когато не ги е ползвала, но все още забравя.
Морена, според мен си взела много изгодно вашите ранички. Напълно оправдано ми се струва на тази цена.
Рали, а вие къде ще ържите изпит, ако ти се споделя Simple Smile

# 638
  • София
Инка, аз пък не нося тежки чанти (колата е затова) не, защото съм лигла, а за да не съжалявам като съм на години.  Simple Smile
Е,и ние сме виждали кола  Wink ,ама един от магазините ми е точно до блока все пак.И въобще не съм го написала да  засегна който и да било  Laughing

# 639
  • Sofia
О, Инка, лично аз не съм се засегнала, споко!  Grinning

Морена, хубаво е да се учи детето само да си носи, но понякога наистина са тежки. А лично на мен не ми се занимава да вадя и слагам неща 
Симантро, то и аз не се виждам в тази роля в дългосрочен план - всяко чудо за три дни...  Grinning
Пък тежината на ученическите чанти е пословична вече.

А и щерката в ПГ ми е трето дете, не е като да не съм изпитала вече някои неща.  Simple Smile

# 640
  • София (Възраждане)
По-късно се натъкнах на един сайт Алиекспрес, където се оказа,че има чудесни раници за по 30-40лв...

Дай линк, моля, към раниците, които считаш за подходящи.   bouquet

# 641
  • София
Ами то ние сме предимно в розовата гама и мерих на гръбчето да и е до 40-42см.Харесала съм тези модели и вече тя ще си избере конкретните.
Първото е раничка за физическото-кецове/маратонки/ и анцунг:
http://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Winx-4-children-school-bags- … y/1401024700.html
Ето и раници:
http://www.aliexpress.com/item/back-to-school-bag-for-boys-child … d/1240164093.html
http://www.aliexpress.com/item/Fast-Shipping-hello-kitty-backpac … l/1228160639.html
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2013-NEW-Owl-backpa … 5/1311586263.html
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-fashion-girls-backp … l/1610925601.html
И още много други.Изборът е необятен.Доставката безплатна.

# 642
Inkа   кога мислиш да поръчваш? Да дадеш повече отзиви. С тази безплатна доставка доста ме заинтригува.
 Това ми хареса, но е много шарено. Струва ми се че е твърда раницата, а аз такава търся.

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-fashion-girls-backp … l/1610925601.html

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 17:32 от vela

# 643
  • София
Ще поръчвам лятото.Нещата идват за около 20 дни средно,пък и има много време до септември.

# 644
  • София (Възраждане)
Inka, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт