6 годишните на предучилищна

• 37 739
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Maryse , колко време не са поникнали горните предни от падането?
Много ли са високо, че не слизат сами?

Вече доста време да ти кажа, повече от 6месеца.
Правихме дигитална панорамна снимка, всичко е ок, просто не слизат надолу.

# 271
апаратурата как помага за слизането им?

# 272
апаратурата как помага за слизането им?

Дразни венеца, а и горната челюст също е малка и има нужда от освобождаване на място за новите зъби. Тоест правим нещо като 2в1. )
Същото ще е и с долната, защото в момента 2та предни зъба са леко криви, а трябва да поникнат още 2, а едва има място за един.
Ако сега не се направи това, като стане на 11-12г. ще трябва да ходи с брекети.

# 273
Аз много добре знам за какво иде реч (голямата ми дъщеря носи 4 години апаратчета и сме минали през какво ли не), на 11-12 години брекети не се слагат защото има още време за апаратура, освен, че и зъби още се сменят на тази възраст. Някои деца слагат апаратче тепърва на 11, брекетите не са никак задължителни.  Peace

# 274
Jizzlobber, годините са ориентировъчни, все пак си зависи от детето, да.
Не са задължителни, но зъбите от само себе си при толкова малка челюст трудно ще се наместят.
За това предпочитам сега с апарати да контролираме и подпомогнем донякъде нещата.

# 275
Аз никъде не съм написала да не го правите, уточних само за брекетите. По принцип голям, възрастен човек също може с апаратура да коригира крив зъб, брекетите не са задължителни.
Много често зъбите се самонаместват, защото челюстта расте до излизане на кучешките в диапазон 13-14 години. Напоследък отродонтите много избързват да си прилапат пациенти, така ми се струва. Tired
На вас ви желая успех в лечението и да е безболезнено. Peace

# 276
Maryse , колко време не са поникнали горните предни от падането?
Много ли са високо, че не слизат сами?
О,  сина точно една година беше без двата горни резци. Сега вече всичко е наред.Само дето едния още не е настигнал другия. Много бавно  му растат зъбите. Но поне горните са правилно наредени. При долните нещо няма място, но ортодонтката каза да го заведем през февруари на контролен преглед. За сега няма да слагаме шини.

# 277
  • София
Моята госпожица, също няма нито един сменен зъб, но аз и не очаквам скоро това да се случи. Ако има някаква закономерност късно поникнали млечни - късно сменили се, то може и към четвърти клас да започне да ги сменява, защото първото й зъбче проби, когато беше на 1 г и 3 м.
Брат й е почти на 8 год. и миналата година по това време му се смениха долните резци с постоянни. Оттогава до сега няма никакви индикации за смяна на горните.

# 278
  • Sofia
Същата работа и у нас, Марти, точно на година и 3 месеца излезе първото. Simple Smile

# 279
Моят юнак има паднали 6 зъба - 4 отгоре и 2 отдолу. Притеснява ме това, че на мястото на горните 4 зъба поникнаха 2-та предни, които са толкова големи, че заеха цялото място и вторите не знам къде ще поникнат, та точно тези дни си мислех да го заведа на ортодонт. Каката беше по същия начин, носи шини 2 години, после ги махнахме, че много зъби смени и сега чакаме да поникнат всички постоянни, за да сложим брекети.

# 280
  • София
Гледам, че още сте на тема зъби, ето снимка на първия резец на сина ми и вижте какъв корен само.  Shocked
Скрит текст:

# 281
Гледам, че още сте на тема зъби, ето снимка на първия резец на сина ми и вижте какъв корен само.  Shocked
Скрит текст:

Уау, направо и аз се  Shocked. На сина всичките зъби са били без корени. Такова чуда виждам за първи път на млечен зъб. А кутийката от къде е?

# 282
  • София
Кутийката е подарък от зъболекарката, има вървичка и той първия ден гордо си носи зъбчето като медальон.  bowuu

Иначе за корена- всички млечни зъби имат корени и то стабилни.  Peace Като започне отдолу да расте новото зъбче, коренът започва да се топи. При нашия случай, новото зъбче прокарва по- навътре и е разтопен само част от корена. Сега очкаваме новото зъбче да си намери място и да се намести, а пък синчето трябва даму помага като с език го бута.  Hug

# 283
Момичета, по случай деня на християнското семейство, Ви поздравявам с едно стихотворение на Вазов, което бях забравила и вчера като търсих стихчета за малкия, във връзка с Коледния календар, ми стана много мило като го прочетох. 
Молитва
Дядо господи, прости ме,
моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме,
да не мога да греша!

Запази ми ти сърцето
от зли мисли и неща,
всичко видиш от небето:
зло до мен недей праща!

Дай на мама, дай на тате
здравье, сила и живот,
мир, любов на всички братя
и добро на наш народ!

# 284
Благодаря k_lina, страхотно е!
Честит празник и от мен! Нека всички запазим топлотата, разбирателството и обичта в семейството ни.
Тази вечер сме на тържество по случай празника.

Ето и част от нещата, които ще рецитира Стефи:

Колко мило, колко сладко
е при мама и при татко.
Те за нас се много трудят,
те за нас от сън се будят.
Щом очите си отворим с кого ще заговори?
С нашата мама кротка, мила,
със зората подранила,
тихо татко да събуди,
да отиде да се труди,
да печели и набави, дрехи и обувки здрави.
И тетрадки и писалки за дечицата си малки.
Колко мило, колко сладко
е при мама и при татко.

Общи условия

Активация на акаунт