6 годишните на предучилищна

• 37 633
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Scout наистина са страхотни раници. Имали сме 3 такива, нямам забележки. Адски удобни, отлично разпределени, много красиви. Твърдите им несесери са със моливи Staedtler, от специалната им серия, ще погледна как се казваше - купувах наскоро кутия, струваше 20 лв. в стор.бг. С години могат да се ползват, сега малкият рисува с такива моливи, останали от несесерите на сестра му, отпреди 2-3 години. В България хубави раници има и в стор.бг, също и в книжарници Ориндж.
Например тези също са комплекти с несесери и сакове: http://www.toy.store.bg/c/p-l/m-1602/derdiedas.html
А тук има и мн.други видове: http://www.toy.store.bg/c/p-l/c-962/ranici-chanti-i-kufari.html

# 586
Симантро, много ми хареса раницата на Хелоу Кити.
За униформите аз съм твърдо против. Не само заради цени и качество. Струват ми се неудобни. Особено такива, при които за момичетата са предвидени само поли. Не си предтсаавям зимата да ходи с пола постоянно. Отделно повечето панталони са с копчета и цип, а моята щерка е толкова слаба,че всичко,което не е с ластик, й се свлича.

# 587
  • София
Пак казвам, твърдите раници нямат грешка, ако не се носят на дълго разстояние. Алекс си ползва чантата като шкафче  Laughing Седят им в краката. Ако е мека, не знам как ще е положението  Tired
Твърдите несесери, освен че заемат място, искат доста нерви за подреждане. Затова избрахме меко леко несесерче, макар че не е толкова внушително. Аз взех от ИБей това ръчно шито

Идеално пасва на раницата. Има и цял куп тематични с пиано Simple Smile

# 588
  • Sofia
Браво, Симантро, наистина идеално ви пасва, а тези бухали и кукумявки така ми харесват...  Grinning

# 589
А при нас твърдите ученически чанти (раници) са безсмислени. През цялата седмица седят в кош в дъното на класната стая. Всички учебници, тетрадки и помагала стоят в чиновете. Раниците ги ползват децата, колкото в понеделник да си отнесат спортния екип и няколкото тетрадки, в които са имали домашно, а в петък да си донесат същите неща с буса до вкъщи, буквално на входа на блока. Голямо улеснение е, а и по този начин отпада и необходимостта от каквато и да е чанта - всяка раница, дори и най-евтината, би послужила за целта. Твърдата чанта само би убивала на детето в бусчето, няма къде да я сложи и децата си седят с раниците на гърба. Затова за момента не обмислям никаква подобна покупка.
Колкото до униформите, против съм. Дъщеря ми страшно си мразеше сукманите, докато беше в НУКК. Поне да ги шиеха от хубави матери... А зимата ходеше с дънки, а отгоре сукман - страшна красота, няма що.  Sick Направо се роди, като от тази година се премести в ЧУ без униформа.

# 590
  • София (Възраждане)
Жасмин, ако и удобно да попитам...защо премести детето от НУКК?

# 591
Жасмин, ако и удобно да попитам...защо премести детето от НУКК?

И двете деца. Малкият беше там на градина, каката изкара цели 8 години там - 3 в градината и 5 години в училището. Преместих ги, защото след 4 клас не бях доволна нито от нивото на английския, нито от подготовката по БЕЛ и математика. Пък и бяха 28 деца в клас, пълна лудница и никаква дисциплина. А нали предстои кандидатстване в 7 клас, исках учебно заведение, което да подпомогне подготовката (за изпита в Амер.колеж). Сега са в ЧУ с 10 часа английски седмично, 10 математика и 10 БЕЛ - или двоен хорариум и по трите предмета. Но и НУКК си има своите предимства, там пък научаваш италиански, има много часове по рисуване и танци (добре за артистичните деца), а също имат и гимназиален курс, можеш да си продължиш там.

# 592
Много красиви раници сте си намерили. Засега няма да взимам нищо предварително, да видим къде ще сме на училище и колко ще трябва да я мъкнем.
За униформи съм против за малките, те се цапат и трябват повече комплекти, така че не виждам защо да не си ходят с различни и удобни дрешки, като и без друго униформите се модифицират и пак не са еднакви. От нашето училище сега се оплакват родителите, че са некачествени, а скъпи заложените като униформи блузки, но се говори за смяна на фирмата.
При нас заболяването се проточи, кашлицата не отшумява, въпреки всички бабини и небабини илачи, мин. седмица пропусна трите учебни дни, но и тази ще отсъства поне до сряда. Дано не се налага да наваксва много с материала. Поне се надявам, че постъпвам отговорно като родител и не пращам болното си дете да заразява другите в училище, че и там, като в ДГ, цедка няма и преди ваканцията учителката обясняваше на една баба, че внучето й кашля, но тя упорито го водеше, като му давала "небетчекер" да се оправи...

# 593
  • София (Възраждане)
Мирка, да се оправя бързо миличката! Hug кашлицата е едно от най-мъчителните явления за родителското сърце .. и уши. Тази година моято дъщеря буха по-често от всички други зими. Два пъти си я прибирах в рамките на само 2 месеца от ДГ след обаждане на госпожата, не ни се беше случвало нито веднъж за 3 години назад. Явно това е белегът на този период Sad
Виждам, че си подала книжа и в 32-ро. На база първо впечатление, 18 или 32?

# 594
Да дам 300лв. за раница за 1ви клас...е чак пък толкова...

# 595
Моят юнак пък си изкълчи шиен прешлен и се обзаведе с твърда яка в Пирогов. Така и не разбрахме как - дали от падане, дали от нещо друго, така се върна от училище. От четвъртък е с яката, ще я носи 1 седмица, до сряда вкл. и тази седмица ще си почива вкъщи. Миналата пък беше болен. Как ще наваксваме, не знам, 2 седмици болнични ни се събират (особено по английски ще е трудно). Но това е положението, важното е детето да се оправи. В сряда сме на контролен преглед при неврохирург, дано прешленът да се е върнал в нормалното положение.

# 596
  • София (Възраждане)
Жасмин,  Hug, радвам се, че се възстановявате бързо!

# 597
  • София
Леле, Жасмин, много страшно ми звучи това изкълчване. Дано всичко е наред на прегледа Peace

Mira_p, бързо оздравяване и на вас  Peace

300 лв за раница и на мен са ми много, но който може да си го позволи що пък не. Аз също се чудя какво да купувам, уж бях харесала една, но се отплеснах и май ги изпуснах. Не ми се дават много пари защото първи и втори клас са целодневно и раниците ще стоят в училище, та ще видим, ще го мисля. Каката е с Херлиц от първи клас, но мисля да й купя нова догодина, та и за нея ще трябва да търся.

# 598
Жасмин, не се притеснявай за наваксването. Моята дъщеря често отсъстваше преди Коледа. Наистина уикендите стават затрупани от домашни, но се наваксва, а и Оги няма да има никакъв проблем със смятането на задачи до 10 или писането на думи по български. Нашата госпожа беше казала да не ги носи всичките за понеделник, а до края на седмицата, в която тръгне на училище. Иначе не можехме да смогваме. Най-вече с тоновете оцветяване, което се насъбираше  Crazy То беше главният проблем Simple Smile
И в тази връзка детето май кара истинския грип Sad През нощта беше с почти 40 градуса. Мислех, че сме се оттървали, но не би.

# 599
Всички болнички да се оправят.
Миналата седмица знам за 2-3 деца от групата на Стефи, които са били с темп. и повръщане. Дано на нея и се размине.
Я да ви питам вашите деца къпят ли се сами? Все още аз изцяло я къпя, не съм я оставяла сама. От снощи като се къпахме се замислих, че и е време да се оправя сама и я накарах сама да си мие косата, ами то мисията и се стори неприятна. Сега си поставям за цел докато аз се къпя и тя с мен сама и аз да до измивам, за да може на пролет вече сама да се къпе.

Общи условия

Активация на акаунт