КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 94 827
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Sunshine state
Аз мога достатъчно да се информирам и от другите теми за чистата храна,но тази конкретно е за продукти,които няма да купим. Ферманите от предната страница ми е досадно да ги чета,защото всеки път,когато ми излезе отговор,искам да видя конкретна марка,име,а не километър статия за Е-та и тям подобни. Това всички го знаем,мисля.  Peace

# 166
Аз мога достатъчно да се информирам и от другите теми за чистата храна,но тази конкретно е за продукти,които няма да купим. Ферманите от предната страница ми е досадно да ги чета,защото всеки път,когато ми излезе отговор,искам да видя конкретна марка,име,а не километър статия за Е-та и тям подобни. Това всички го знаем,мисля.  Peace
за да го напиша това бях провокирана -  написала съм марката, ако си чела по-горе щеше да разбереш защо го пиша,ако не те интересува не четеш моят пост ,просто е.
 Всеки има право на мнение.

# 167
  • Sunshine state
Ами няма да го прочета-прекалено дълго е и не е по темата конкретно. Провокирайте си се другаде.Тук искам да виждам-няма да купя повече еди си коя марка кренвирши,понеже в тях намерих косъм,примерно. На всички ни е ясно,че същите имат Е-та,примерно.  Peace
Ето, аз ще се оплача от памперсите на Вип Бейби от Кауфланд-буквално се разпадат и не пазят,ама хич. Close

# 168
Ами няма да го прочета-прекалено дълго е и не е по темата конкретно. Провокирайте си се другаде.Тук искам да виждам-няма да купя повече еди си коя марка кренвирши,понеже в тях намерих косъм,примерно. На всички ни е ясно,че същите имат Е-та,примерно.  Peace
Ето аз ще се оплача от памперсите на Вип Бейби от Кауфланд-буквално се разпадат и не пазят,ама хич. Peace
Въпроса беше че Еможе да бъде и содата бикарбонат например - явно е че не си си направила труда да го прочетеш -следователно нямаш право да го критикуваш след като нямаш представа за какво иде реч.
Значи аз чисто хейтърски ти кажа че нещо не е хубаво без причина и ти няма да си го вземеш -нали трябва да се споделя нещо конкретно като причина защо не е хубаво.

# 169
  • Бургас
Цитат
Кое точно?  
Разбивката на съдържанието на даден продукт. Peace

# 170
  • Sunshine state
Ами да,например за косъма. Как ще разбереш химичния състав на това нещо у дома? Да не би да имаш лаборатория? Някак нереалистично звучи да кажеш-няма да купя това мляко,понеже в него има 12% сода бикарбонат,2% амониева силитра и еди си какво. Говорим явно на различни езици. И между другото-веднага се усеща кога изказването е хейтърско. Simple Smile
Спирам да споря с теб. wavey

# 171
Говорех за нещо съвсем различно.........
 Като не си купила и яла нещо как може да намериш в него косъм -отнасяше ес за нещо конкретно.
Не разбирам защо спорим.

# 172
  • София
Защо не се уточнявате на лични?! Тук само спамите. Sad
От доста време не купуваме шунка! Изобщо избягваме да купуваме месни продукти с кратък срок. Предпочитаме луканки, суджуци, сушеници........

# 173
Друго любопитно, което искам да ти споделя е че вит. Ц, който се намира в естествено състояние и този, който е произведен в лаботаротия, се различават много, молекулите им са различни и всъщност не се усвоятват правилно. Това важи за почти всички синтетични витамини. Често организма изобщо не разпознава като витамини, а като натрапници.
Организмът ИЗХВЪРЛЯ всичко, което сметне за натрапник. Биология от 7ми или 8ми клас, забравих в кой учихме за човешкото тяло.

Ако беше така, нямаше тези неща да се натрупват в организма ни и да причиняват заболявания.

# 174
Ако тези неща наистина се натрупваха, досега всички да сме гушнали букета. Проблемът е, че хората не знаят какво трябва да ядат. Ето, аз казах, че мога да разбера "факсовете" на организма ми и да се храня според тях. Много хора явно не го умеят, или пък са генетично предразположени, но при всички положения трябва да си изготвят подходящ режим на хранене. Не може да обвиниш производител на чипс за генетичната си предразположеност към напълняване. Или пък захарни заводи за това, че си си диабет, а не можеш да се спреш да ядеш сладко. Това исках да кажа.

# 175
  • гр.София
Здравейте,
никога повече замразена скумрия от Лидл  Sick, отидох за ципура, но нямаше а бях обещала рибка на малката, та се наложи да взема замразена(никога не взимам такава, ама на наложи се, че нямаше време), избрах най-скъпата, уж най-хубава, след като се размрази и почнах да я мия, тя се разпадна  Sick стана на каша, така се ядосах, че на мига ми идваше да им я тресна в магазина, но си бях хвърлила бележката, в контейнерите за хартия в магазина  Whistling

# 176
  • на последния етаж
Пиле Дюк - вчера разбрах, че от 7-8 месеца Градус пакетират за Дюк, т.е. купувам си Градус на два пъти по-висока цена...  Close
Много се ядосах!  ooooh!

# 177
Защо не се уточнявате на лични?! Тук само спамите. Sad
От доста време не купуваме шунка! Изобщо избягваме да купуваме месни продукти с кратък срок. Предпочитаме луканки, суджуци, сушеници........

При производството на които се ползват същите Е-та-за цвета ,против гренясване имат си и нитрати и консерванти,не се заблуждавайте.Правила съм дълги години домашни колбаси и нямат този вид,ако влъжността на въздуха е висока няма и как да изсъхнат - за да има стоката добър търговски вид и вкус,за да е продаваема и да издържа дълго -не може без подобрители и консерванти. Като бях дете шунката позеленяваше за дни.
 Но луканките които се произвеждаха пак са имали и минимум стабилизатори.Наш роднина работеше в такава фабрика.
 Определени луканки никога не бих купила -имат странен вкус.

# 178
Всякакви храни са с изчислени добавки, за да може организмът да се изчиства, а да не ги натрупва.
Ама това изобщо не е вярно.    Laughing
Добавките са изчислени така, че храната да има добър вид (все пак трябва да ти привлече погледа),  да има що-годе добър вкус (нали трябва да те зарибят да купиш пак, и пак, и пак), да има дълга трайност (защото не се знае колко месеца ще трябва да преседи по складове и рафтове, докато ти се сетиш, че точно това ти се яде).......    Laughing
Последното, което вълнува производителите на храна, е твоето здраве.Те специално, от него пари не могат да направят.
Ако тези неща наистина се натрупваха, досега всички да сме гушнали букета.
Тези неща се натрупват с времето.И водят до ССЗ, диабет, високо кръвно, атеросклероза, рак, провокират автоимунни заболявания и прочие, на чийто бум се "радваме" последните 20-30 години. 

# 179
Здравейте,
никога повече замразена скумрия от Лидл  Sick, отидох за ципура, но нямаше а бях обещала рибка на малката, та се наложи да взема замразена(никога не взимам такава, ама на наложи се, че нямаше време), избрах най-скъпата, уж най-хубава, след като се размрази и почнах да я мия, тя се разпадна  Sick стана на каша, така се ядосах, че на мига ми идваше да им я тресна в магазина, но си бях хвърлила бележката, в контейнерите за хартия в магазина  Whistling

Това са от замразените риби на Атлантис- отврат са!

Общи условия

Активация на акаунт