КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

  • 94 882
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 20 726
Съгласна съм с всичко написано преди мен и имам само няколко въпроса:

1. Сещате ли се, че производителите на колбаси не купуват месото на 7 лв. килото? Нито мандрите литър мляко за 1,50?
2. Как да стане нещо да е прясно/без консерванти, немного скъпо, масово и кой да ни го отглежда, докато си чешем езиците във форума?
3. Бабите ви не са ли употребявали консерванти като сол, оцет, натриев бензоат, опушване (за което се твърди че е канцерогенно), тиквите не са ли раснали на торището (нитрати)
4. Едно време не са ли давали лекарства на добитъка?

Колкото по-префърцунено име и масирана реклама, толкова по-вероятен боклук - визирам "Народен" и "Пюър мийт" (сигурна съм, че англичанин няма да го каже по този начин), кренвиршите с девиз "Друго си е чистото месо..."

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 13:28 от Cuckoo

# 181
  • Мнения: 341
А допреди 20-30 години какво са яли баба ти и дядо ти? Нали не мислиш, че консервантите се откриват сега.
И да, добавките са изчислени И за да не се натрупват, защото има човек-има клиент-има продажби, няма човек-няма клиент-няма продажби. То не стига само да те надрусат, трябва да те надрусват системно... без да те уморят.

# 182
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 559
Съгласна съм с всичко написано преди мен и имам само няколко въпроса:

1. Сещате ли се, че производителите на колбаси не купуват месото на 7 лв. килото? Нито мандрите литър мляко за 1,50?
2. Как да стане нещо да е прясно/без консерванти, немного скъпо, масово и кой да ни го отглежда, докато си чешем езиците във форума?
3. Бабите ви не са ли употребявали консерванти като сол, оцет, натриев бензоат, опушване (за което се твърди че е канцерогенно), тиквите не са ли раснали на торището (нитрати)
4. Едно време не са ли давали лекарства на добитъка?

Колкото по-префърцунено име и масирана реклама, толкова по-вероятен боклук - визирам "Народен" и "Пюър мийт" (сигурна съм, че англичанин няма да го каже по този начин), кренвиршите с девиз "Друго си е чистото месо..."
Кило живо тегло на хубаво телешко е около 1,85-2,20 лв. в зависимост от това колко е голямо телето и това е цена от фермата. Рандеманът е около 30-35 % - тоест от 10 кила теле вадиш 3 до 3,5 кила месо. Сама смятай на колко идва кило телешко и как е смешно да има салам, съдържащ телешко месо на цена от 5 лв на промоция или телешка кайма за 7 лв. килото.
Млякото, в зависимост от показателите, е около 70-80 ст литъра, може да го изкупуват някъде и по-евтино, не знам.

# 183
  • Мнения: 79
Съгласна съм с всичко написано преди мен и имам само няколко въпроса:

1. Сещате ли се, че производителите на колбаси не купуват месото на 7 лв. килото? Нито мандрите литър мляко за 1,50?
2. Как да стане нещо да е прясно/без консерванти, немного скъпо, масово и кой да ни го отглежда, докато си чешем езиците във форума?
3. Бабите ви не са ли употребявали консерванти като сол, оцет, натриев бензоат, опушване (за което се твърди че е канцерогенно), тиквите не са ли раснали на торището (нитрати)
4. Едно време не са ли давали лекарства на добитъка?

Колкото по-префърцунено име и масирана реклама, толкова по-вероятен боклук - визирам "Народен" и "Пюър мийт" (сигурна съм, че англичанин няма да го каже по този начин), кренвиршите с девиз "Друго си е чистото месо..."
Кило живо тегло на хубаво телешко е около 1,85-2,20 лв. в зависимост от това колко е голямо телето и това е цена от фермата. Рандеманът е около 30-35 % - тоест от 10 кила теле вадиш 3 до 3,5 кила месо. Сама смятай на колко идва кило телешко и как е смешно да има салам, съдържащ телешко месо на цена от 5 лв на промоция или телешка кайма за 7 лв. килото.
Млякото, в зависимост от показателите, е около 70-80 ст литъра, може да го изкупуват някъде и по-евтино, не знам.

Млякото го изкупуват м/у 30 и 50 ст.  Tired
Баба ми навремето правеше 1 кг сирене от 4,5 л мляко.

# 184
  • Мнения: X
Съгласна съм с всичко написано преди мен и имам само няколко въпроса:

1. Сещате ли се, че производителите на колбаси не купуват месото на 7 лв. килото? Нито мандрите литър мляко за 1,50?
2. Как да стане нещо да е прясно/без консерванти, немного скъпо, масово и кой да ни го отглежда, докато си чешем езиците във форума?
3. Бабите ви не са ли употребявали консерванти като сол, оцет, натриев бензоат, опушване (за което се твърди че е канцерогенно), тиквите не са ли раснали на торището (нитрати)
4. Едно време не са ли давали лекарства на добитъка?

Колкото по-префърцунено име и масирана реклама, толкова по-вероятен боклук - визирам "Народен" и "Пюър мийт" (сигурна съм, че англичанин няма да го каже по този начин), кренвиршите с девиз "Друго си е чистото месо..."
Кило живо тегло на хубаво телешко е около 1,85-2,20 лв. в зависимост от това колко е голямо телето и това е цена от фермата. Рандеманът е около 30-35 % - тоест от 10 кила теле вадиш 3 до 3,5 кила месо. Сама смятай на колко идва кило телешко и как е смешно да има салам, съдържащ телешко месо на цена от 5 лв на промоция или телешка кайма за 7 лв. килото.
Млякото, в зависимост от показателите, е около 70-80 ст литъра, може да го изкупуват някъде и по-евтино, не знам.

Млякото го изкупуват м/у 30 и 50 ст.  Tired
Баба ми навремето правеше 1 кг сирене от 4,5 л мляко.
Зависи от какво е млякото и каква е маслеността му.

# 185
  • София
  • Мнения: 20 726
blue.angel, това едва ли е изкупна цена НА ЕДРО?
Напълно съгласна съм, че в саламите няма кой знае какво истинско (освен рога, кожи и копита), или ако има - е като вица за кюфтетата от канарче
Но не приемам аргумент, че не може саламът от 5 лв. да е истински, понеже месото е 7 лв.

# 186
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 559
Имам познати в браша, това са цените както за млякото, така и за месото. И пак повтарям - това е за живо тегло, едва ли някой продава на по-ниски. Говорим за големите ферми, иначе за по едно теле или 5 литра мляко от някоя баба, може и на по-ниска цена да ги лъжат хората.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 14:59 от blue.angel

# 187
  • Мнения: X
И да, добавките са изчислени И за да не се натрупват, защото има човек-има клиент-има продажби, няма човек-няма клиент-няма продажби. То не стига само да те надрусат, трябва да те надрусват системно... без да те уморят.
Ааа, що, те те морят бавно и качествено.Колкото по-дълго им купуваш боклуците, толкова по-добре за тях.
После и медицината не те убива бързо и безболезнено, "лекува" те с години с какви ли не отрови....    Mr. Green и ти прибира чинно парите, които си успял да спестиш от нискокачествената храна.
А производителите  няма да фалират от липса на клиенти.Докато има лесновярващи като теб, печалбите са им гарантирани.    Laughing
Ти ще си им клиент едно 20-30 години, после децата ти, после техните.....
А иначе, всеки е напълно свободен да вярва на каквото и на когото иска.    Peace

# 188
  • Мнения: 341
Слънце, аз вит.С не пия, камо ли други продукти на съвременната фармация Peace Не се ограничавам в нищо, стига да ми се яде от него. Килограмите ми са супер, изследванията ми са супер, всичко ми е наред. Днес например видях едно сладко от смокини в хладилника, гребнах 2 лъжици и толкова - просто спря да ми се яде. Не можеш да ме убедиш, съжалявам. За мен дискутираните офтопик проблеми са резултат от грешното хранене, а не от консервантите.
Само се запитай, като ядете здравословно, здрави ли сте? Не искам да се заяждам, но аз не познавам човек, който да яде здравословно, и да е наистина здрав и в настроение.

# 189
  • Мнения: X
бонбонбон ,

Скрит текст:
в профила ти пише, че си на 26.На тези години 90 % от хората са здрави и в настроение.    Grinning
Продължавай да се храниш така още поне 20 години, стани на 50 и тогава виж дали ще си здрава.
Сама го написа, колкото по-дълго ти продават боклуците, толкова по-добре за тях.
Скрит текст:

Скрит текст:
Цитат
Само се запитай, като ядете здравословно, здрави ли сте?
На 47, здрава, права и в настроение.    Grinning

И по темата:
преди седмица ми се наложи да купя кафяв ориз от Билла, /нямах време да отида до "моя" магазин/, мисля ,че беше "Крина", беше пълен с гъгрици.




# 190
  • Мнения: 341
Краси, май не разбираш за какво говоря. "Здравите" сегашни 50-годишни са с по шепа лекарства - кой диабетик, кой хипертоник, кой се освинил като за Коледа. Това не е от консервантите.
Дайте да си направим тема за това, стига сме офф-вали тази.

# 191
  • Мнения: 4 785
Не знам на какво се дължи какво правят, но като си купя сирене Елена от магазина е отвратително, т.е. аз не го харесвам. Като ми донесат сирене Елена от мандата им в гр. Елена - коренна разлика! Нямат нищо, ама нищо общо на вкус.

Вярно е това, бяхме опитвали купено от Кауфланд - не ни хареса, втори път - пак така. Купихме от Елена такова, защото другите съвсем не ни бяха познати в това магазинче и коренна разлика, много вкусно беше  Rolling Eyes

# 192
  • Мнения: X
Слънце, аз вит.С не пия, камо ли други продукти на съвременната фармация Peace Не се ограничавам в нищо, стига да ми се яде от него. Килограмите ми са супер, изследванията ми са супер, всичко ми е наред. Днес например видях едно сладко от смокини в хладилника, гребнах 2 лъжици и толкова - просто спря да ми се яде. Не можеш да ме убедиш, съжалявам. За мен дискутираните офтопик проблеми са резултат от грешното хранене, а не от консервантите.
Само се запитай, като ядете здравословно, здрави ли сте? Не искам да се заяждам, но аз не познавам човек, който да яде здравословно, и да е наистина здрав и в настроение.
Аз   товалято започнах както никога да се храня много здравословно -само пълнозърнест хляб ,без газирано,зелен чай със спирулина ,пу-ер,нищо пържено,абе даже почти нищо не ми се ядеше -само плодове и зеленчуци и имаше смайващ резултат - качих за отрицателно време блезо 10кг и после се оказа че имам хорморален дисбаланс-та цял живот съм се хранила с разрез с това здравословното почти. От нищо не пълнеех ,и като отидох на лекар и ми каза да се храня със пълнозърнест хляб и да не ям пържено ми стана смешно. Съгласна съм с теб напълно -поне по себе си съдя.
 Мои колежки се ограничаваха в храната,ядяха черен хляб и так далее и не сваляха и грам,аз си бях слаба.
  След това напълнях рязко вследствие на спиране на едни хапчета ,а сега пък от здравословното ми хранене. Не съм еталон,но така ми се случи просто.

   

# 193
  • Мнения: 341
Аз така всяка година от 4 години насам слагам по 1-2 см на ханша и гръдната. Точно когато започнах да се храня разнообразно Simple Smile Преди това бях клечица.
Не отричам, че трябва да се яде съобразено, но съм убедена, че хората не разбират точния смисъл на думата "съобразено". Със сигурност не е конвейерни диети, лъскави опаковки и ужасяващи статии във в-к "Здраве" (в който кандидатствах 2 пъти за редактор, понеже според обявата не търсеха хора с медицинско образование)

# 194
  • Мнения: 527
Всякакви храни са с изчислени добавки, за да може организмът да се изчиства, а да не ги натрупва.
Ама това изобщо не е вярно.    Laughing
Добавките са изчислени така, че храната да има добър вид (все пак трябва да ти привлече погледа),  да има що-годе добър вкус (нали трябва да те зарибят да купиш пак, и пак, и пак), да има дълга трайност (защото не се знае колко месеца ще трябва да преседи по складове и рафтове, докато ти се сетиш, че точно това ти се яде).......    Laughing
Последното, което вълнува производителите на храна, е твоето здраве.Те специално, от него пари не могат да направят.
Ако тези неща наистина се натрупваха, досега всички да сме гушнали букета.
Тези неща се натрупват с времето.И водят до ССЗ, диабет, високо кръвно, атеросклероза, рак, провокират автоимунни заболявания и прочие, на чийто бум се "радваме" последните 20-30 години. 

То и затова има толкова висока смъртност и всички са болни от някакъв рак. Но... кой да се замисли. Всеки от акъла си пати. Не били вредни нитритите!? ooooh! изхвърляли се били ooooh! три страници пълни с глупости! 

Общи условия

Активация на акаунт