КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 94 806
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • SOFIA
Нищо от топли витрини - на Били, Лидъли и т.н.

smile3521 newsm10

# 91
Аз не вярвам вече и на етикетите какво пишат... Naughty Лъжат нагло!Дори и скъпите колбаси пак са менте.
Лошото е,че сега покрай у-щето на детето ми се налага да взема я шунка,я колбас...за сандвич.А не ми се ще...

Мисля,че филетата /от типа "Елена"/ са Ок,ама май и тях ги обработват за цвят Thinking

Какво значи "налага се"? Моят яде сандвичи с кашкавал, яйце, маслини, домат, сирене, крема, лютеница, сусамов тахан с мед, кайма мляна от месо, пастет от ядки с маслини и зехтин - виж само колко варианти, без колбас.

# 92
Така наречените сушени и пушени меса също се обработват. Дори и на етикетите им си пише с кои Е- та са.

Каквото можем да си правим в домашни условия го правим, защото купеното е нещо страшно- лютеница и консервирани домати правят родителите. Ние, си правим домашни колбаси и пушени меса. За мазане правя пастет от черен дроб и тарама хайвер.

Изумяваме ме обаче как се роят все повече и повече нови марки за колбаси и меса. Явно много се печели да продаваш боклуци на тези цени.

Последният път, когато вземах готова смляна кайма беше на Пюр Мийт, преди две седмици имаше на промоция в Кауфланд- отврат. И тя развалена като качество. За това залагам само на смляно пред мен месо в месарницата. 

# 93
  • Sunshine state
Да,много са фирмите производители и това ме дразни-1000 за сирене,1000 за месо и .т.н Не можели да има 2-3,ама добри..?! Close

# 94
Така наречените сушени и пушени меса също се обработват. Дори и на етикетите им си пише с кои Е- та са.

Каквото можем да си правим в домашни условия го правим, защото купеното е нещо страшно- лютеница и консервирани домати правят родителите. Ние, си правим домашни колбаси и пушени меса. За мазане правя пастет от черен дроб и тарама хайвер.

Изумяваме ме обаче как се роят все повече и повече нови марки за колбаси и меса. Явно много се печели да продаваш боклуци на тези цени.

Последният път, когато вземах готова смляна кайма беше на Пюр Мийт, преди две седмици имаше на промоция в Кауфланд- отврат. И тя развалена като качество. За това залагам само на смляно пред мен месо в месарницата. 
За събора на селото бяхме взели кайма от Пени и беше неочаквано добра-тяхната марка си беше.Даже беше на промоция,а винаги съм била на мнение,че промоцията се прави обикновенно на застояла стока.Със вкус на прясно смляно месо,рядко ми харесва кайма.Магазинът се намира много далеч от вкъщи и затова не ми е удобно да пазарувам от там и да проследя дали качеството на каймата е същото или е било до партида.Имахме кайма и от тренажорна -дето ти я мелят пред теб-тази беше даже по-добра -чисто месо без много сланини,жили,соя и т.н.

# 95
Тя пакетираната кайма соята да и е проблемът.  Tired

# 96
Кайма НАРОДНА никога  Sick Sick Sick бяхме зели за скара тя се разпада и има лош мирис  hahaha

bouquetЗдравейте и от мен да се запиша

# 97
+1

За мазане правя пастет от черен дроб и тарама хайвер.
Иска ми се и аз да пробвам да направя пастет от черен дроб, ще споделиш ли рецептата?  Simple Smile

# 98
  • Sunshine state
Макар да знам.че е пълна с боклуци,аз харесвам кайма "Народна" за скара. Има много приятен вкус. Peace Иначе не виждам лошо в соята също,просто останалите добавки са кофти.  Whistling

# 99

Иска ми се и аз да пробвам да направя пастет от черен дроб, ще споделиш ли рецептата?  Simple Smile

1 кг свински черен дроб. Отцежда се от кръвта, но не се мие с вода. Дробът не трябва да вижда вода.
1/3 или около 300- 400 гр.- свински гърди с кожата, защото тя играе ролята на желатин.

Дробът се нарязва на кубчета и леко се запържва за 1-2 мин.
Гърдите с кожата се сваряват.

Запърженият дроб и сварените гърди се слагат в блендера. Добавя се и част от бульона, в който са се варели гърдите и една филийка мокър хляб, защото иначе сместа става много гъста, смила се на пастет до гладка текстура.
Слагат се сол и индийско орехче на вкус.

Пастетът не издържа много дълго време, за това трябва да се покрие с мазнина отгоре. Аз го слагам в малки бурканчета и го заливам с разтопена мас, но честно казано, ние го излапваме веднага. Иначе в такива бурканчета може да се завари 5 мин. за капачка и да се консервира.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 15:42 от Red_Hot

# 100
Супер, мерси. Само да уточня, дроба нарязваш ли го на парчета преди да го запържиш или го пържиш цял?

# 101
Супер, мерси. Само да уточня, дроба нарязваш ли го на парчета преди да го запържиш или го пържиш цял?

На парчета, колкото хапка.

# 102
Повече няма да отида в хомеопатичната аптека на Чаталджа. Лекарствата там са по 4.90лв, плюс това аптекарката беше изключително арогантна, заяви ми, че гранулите са 80бр. При положение, че по аптеките на Боарон лекарствата са по 3.20лв, за 90 бр, аптеката на Чаталджа ми идва много нагла. Трябваха ми спеино и затова нямах избор. Но повече ще ги прескачам. Особено за лекарства—  абсолютно ненужна спекулация. Излишно обогатяване на гърба на бедния народ.

# 103
  • София
Детските кренвирши на сачи ми харесват. Едва ли има само месо, но поне няма натриев нитрит.
нитрит имат, нямат мононатриев глутамат което е пак нещо, защото всички колбаси го имат.дори и най-качествените.
Иначе за 1000те фирми, не е точно така. Целия пазар се държи от няколко броя фирми,които бълват различни търговски марки и наименования. Една марка "Народен" навремето като излезна на пазара, излезна с много масирана рекламна атака, от къде пари? Щото ако ги нямаше рекламите хората нямаше и да забележат поредния боклук. Това не са случайни фирми.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт