КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 94 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
страхотна тема  bouquetи  да не е спам никога повече месо от кауфланд и въобще от веригите.

# 106
Аз не вярвам вече и на етикетите какво пишат... Naughty Лъжат нагло!Дори и скъпите колбаси пак са менте.
Лошото е,че сега покрай у-щето на детето ми се налага да взема я шунка,я колбас...за сандвич.А не ми се ще...

Мисля,че филетата /от типа "Елена"/ са Ок,ама май и тях ги обработват за цвят Thinking

Какво значи "налага се"? Моят яде сандвичи с кашкавал, яйце, маслини, домат, сирене, крема, лютеница, сусамов тахан с мед, кайма мляна от месо, пастет от ядки с маслини и зехтин - виж само колко варианти, без колбас.

Яйцата Бог знае от какви кокошки и в какви условия са отглеждани, кашкавала в повечето случаи е отврат, доматите имам вкус на грейпфрути, сиренето с неизвестни добавки, крема и лютеницата - 2/3 от съдържанието им са Е-та и какво ли не... И кво остана - маслини и ядки.
А и месото е бъкано с... да не казвам какво, да не говорим с какво е хранено изобщо животното.

Предпочитам гладна да си умра, ега*и ooooh! .

Аз нито читави ябълки случвам, за домати да не говорим - адски рядко уцелвам хубави домати, от краставиците съм се отказала.
Бананите все едни Crazy .. предимно зелени, нектарините отвън страхотни - вътре прокиснати.
Ох, ужас някакъв ooooh!

# 107
Уцелвам ги аз хубавите домати, ама на цена колкото гадна кайма.  Mr. Green

# 108
  • Sunshine state
Домати в сезона ям от пазара,розовки и хубави. До миналата зима купувах чат пат от супермаркета,като много ми се прияде,ама то на вкус са гадни и ми се отщя.  Peace

# 109
Аз не вярвам вече и на етикетите какво пишат... Naughty Лъжат нагло!Дори и скъпите колбаси пак са менте.
Лошото е,че сега покрай у-щето на детето ми се налага да взема я шунка,я колбас...за сандвич.А не ми се ще...

Мисля,че филетата /от типа "Елена"/ са Ок,ама май и тях ги обработват за цвят Thinking

Какво значи "налага се"? Моят яде сандвичи с кашкавал, яйце, маслини, домат, сирене, крема, лютеница, сусамов тахан с мед, кайма мляна от месо, пастет от ядки с маслини и зехтин - виж само колко варианти, без колбас.

Яйцата Бог знае от какви кокошки и в какви условия са отглеждани, кашкавала в повечето случаи е отврат, доматите имам вкус на грейпфрути, сиренето с неизвестни добавки, крема и лютеницата - 2/3 от съдържанието им са Е-та и какво ли не... И кво остана - маслини и ядки.
А и месото е бъкано с... да не казвам какво, да не говорим с какво е хранено изобщо животното.

Предпочитам гладна да си умра, ега*и ooooh! .

Аз нито читави ябълки случвам, за домати да не говорим - адски рядко уцелвам хубави домати, от краставиците съм се отказала.
Бананите все едни Crazy .. предимно зелени, нектарините отвън страхотни - вътре прокиснати.
Ох, ужас някакъв ooooh!
Има си хубави кашкавали,яйца даже хубави купувам когато не ми носят от село -от кварталното магазинче и са с направо оранжев жълтък.За плодове и зеленчуци,като си свикнал на домашни такива не може д а те хареса вкуса на оранжерийните.

# 110
  • София
hailieизключи и маслините

# 111
  • Другата България
 newsm78 Аз май ще се отпиша от темата...мислех, че ще се пише за разочаровани от определен продукт, а то последните постове като четеш оставаш с впечатление, че в магазините няма АБСОЛЮТНО нищо, ставащо за ядене...
Да попитам все пак hailie и silsa вие какво ядете?

# 112
newsm78 Аз май ще се отпиша от темата...мислех, че ще се пише за разочаровани от определен продукт, а то последните постове като четеш оставаш с впечатление, че в магазините няма АБСОЛЮТНО нищо, ставащо за ядене...
Да попитам все пак hailie и silsa вие какво ядете?
Продукти с ниски цени е нормално да са с лошо качество.Като се прецени какъв продукт трябва да се вложи и се прибавят  другите разходи за получаването на изходният продук и ако себестойността на продукта е с по-ниска цена е нормално да е с такова качество.Няма нужда да се губи време да се пише например за продукти от тип на марка Народен и други такива.Като не я харесвате купувате си месо и си мелите в къщи кайма.Друг е въпроса,че това не е за всеки джоб -бюджет.
Така че аз като няма пари за по-качественото правя компромис и купувам по-евтино,знаейки разбира се,че не мога да очаквам за тези пари оптимално качество.
 Да не си пробвал и купувал нещо добро и да го слагаш под общ знаменател с всичко,е най-малкото не сериозно.
 Например в Лидл има хубави кашкавали,сирена,колбаси,шунка.Така е и в други вериги.Но цените са високи за стандарта ни.Като 36 лв грубо казано за килограм шунка.
Както е казано простираш си краката според чергата.
 Извинявам се за малко хаотичните си разсъждения,но това което някои пишат е чиста проба хейтърство или както се нарича там.

# 113
  • Другата България
Не мен имаш предвид, нали? Щото и аз мисля като теб....

# 114
Не мен имаш предвид, нали? Щото и аз мисля като теб....
Просто изразих мнение и не визирам никой тук.Аноминоста е доста удобна всеки да пиша каквото си иска.
 извинявам се,че те цитирах -просто продължих мисълта ти.

# 115
  • Другата България
 Peace

# 116
hailieизключи и маслините

Laughing

ми да, предлагам да спрем колективно да дишаме изобщо, че то въздух ли е това по градовете (а и в села някои Crazy )
Темата като цяло си е хейт, няма какво да се лъжем, ама и мрънкането е безполезно.
hailie, има и друга тема - за хвалби на покупки, както има и за здравословно хранене на децата (точно така се казва). Там обсъждаме и качествени продукти (доколкото може).
Имам приятел в сферата на био сертифицирането. Като се видим, ставам  Sick от разкритията му, така че и това не е 100 % гаранция. Казвал ми е, че на пазарските плодове и зеленчуци никой не прави замервания на пестициди, нитрати и т.н., докато в някои големи вериги що-годе правят. Не знам доколко е така, но съм склонна да вярвам, у нас липсата на контрол не е нещо ново.

yulmana , от друг приятел знам, че цветът на жълтъка се постига пак с химикали, тъй че не е показател.

silsa, като каза за маслините, аз избягвам черни: бях чела, че използват боя за потъмняването им Shocked

# 117
alen mak яйца основно консумирам домашни от село.Имам представа какъв е вкуса на яйца от реално свободни кокошки.Седем години живях на селото на мъжа ми,отглеждала съм всякви пернати и рогати Grinning Като дете съм с израсла с изяло домашни продукти,а по мое време и тези в магазина бяха без консерванти и тям подобни.Познавам вкуса на истинското мляко,яйца месо благодарение на бабите и дядовците ми.Живяла съм и в градове и село.
Като се омъжих  живяхме 7г на село и там готвех изцяло с произведени от нас продукти. Та тези яйца за които писах просто се доближваха до домашните.Даже им се струваше,че са такива.
Например когато кокошките се хранят с повече ечемик жълтъка е с по -тъмен цвят -но не клони към оранжево -всичко зависи от смеската.

# 118
ок, за да не е спам - кажи коя марка яйца предпочиташ и коя - не. Peace

# 119
ок, за да не е спам - кажи коя марка яйца предпочиташ и коя - не. Peace
Даже не знам тези които купувах последно на кой производител са.От пролетта насам не съм купувала яйца,имаме домашни. Като купя хубави ще питам и ще го напиша обещавам.

Общи условия

Активация на акаунт