КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 95 609
  • 737
  •   2
Отговори
# 195
Ракът е видоизменена собствена клетка/и на организма. Това, което ядем, може да доведе до натравяне, до задържане на вода, до увеличаване на мастна тъкан, но до рак - трудничко.

# 196
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Хайде наистина да направите нова тема по въпроса.
Колкото до болестите, понеже засегнахте "болна" тема - познавам хора цял живот живели на село и хранещи се собствено производство отишли си от рак и други изредени болести!
Нека всеки сами преценява какво да яде/ползва/купува.Мисля, че темата беше за некачествените стоки, а не колко е вреден дори въздуха - дайте сега да не дишаме!
Възрасти хора сме и при наличието на толкова много информация, до която повечето имаме достъп, нека всеки си носи и ползва главата на раменете, не само за украса...

# 197
Ракът е видоизменена собствена клетка/и на организма. Това, което ядем, може да доведе до натравяне, до задържане на вода, до увеличаване на мастна тъкан, но до рак - трудничко.

Добре, "професорке "!  Щам ти казваш, сигурно е така.  Толкова си елементарна, че чак си смешна. Явно дори сама не се усещаш. Sick Наздраве да са ви нитритчетата, и повече вземете, че са животворни.

# 198
Хайде наистина да направите нова тема по въпроса.
Колкото до болестите, понеже засегнахте "болна" тема - познавам хора цял живот живели на село и хранещи се собствено производство отишли си от рак и други изредени болести!
Нека всеки сами преценява какво да яде/ползва/купува.Мисля, че темата беше за некачествените стоки, а не колко е вреден дори въздуха - дайте сега да не дишаме!
Възрасти хора сме и при наличието на толкова много информация, до която повечето имаме достъп, нека всеки си носи и ползва главата на раменете, не само за украса...

Подкрепям с две ръце!

# 199

Добре, "професорке "!  Щам ти казваш, сигурно е така.  Толкова си елементарна, че чак си смешна. Явно дори сама не се усещаш. Sick Наздраве да са ви нитритчетата, и повече вземете, че са животворни.
Скрит текст:
Всеки лекар (те учат по 10 години) ще ти каже какво точно е раковото образувание. Не обичам да цитирам Уикипедия, но можеш да намериш информация там. Има само един директен начин да се получи бързо и необратимо рак и той е радиация, която видоизменя клетките на организма ти. Всичко останало е химическо натравяне.
Нитритите конкретно са отрова в прекомерни количества (като кафето и шоколада). Водят ги канцерогени, но са фактори, а не причини. Това значи, че сами по себе си не предизвикват рак. Виж, ако си генетично предразположена, дори цял живот да ядеш био-целина, шансът да развиеш рак си стои и може единствено да се повиши.
Чисто технически, няма изследване, което да посочи нитрити като причинители на рак, защото - първо, ВСИЧКИ хора употребяват нитрити като добавки в храната и не може да се изолира неупотребяваща група за статистически цели; второ - дори да намериш неупотребяващи, вредните последици се проявяват толкова години напред във времето, че изследователите може да умрат, преди да направят горе-долу обективни изводи; трето - с такава късна проява никой не може да посочи с точност каква е причината за заболяването; четвърто - основният ти определящ фактор е наследствената обремененост, но всички удобно го пропускат.
Всичко, което написах в това мнение, е някъде на ниво 7-8 клас. Като ще се плашим с болести, нека е информирано. Предпочитам да споря с хора, които са завършили 8 клас успешно.
Аз спирам дотук, ако някой държи да доказва, че рак и натравяне са едно и също, може да си отвори нова тема.

# 200
Ама и аз това се канех да питам: някой спомня ли си колбасите от преди демокрацията? Аз съм била малка и помня само суджуците от домашно прасенце, дето ги правеше дядо ми.

# 201
  • София
Аз имам смътни спомени, че на много продукти тогава не пишеше съставките. Но преди време в някаква тема потребител твърдеше, че и тогава са си се слагали добавки и даде пример с прословутите кренвирши, които периодично се оказвали със завишено съдържание на селитра (т.е. нитрити).
На мен ми е интересно по-отдавна, преди 2-3 века, как са се правели колбасите по света и у нас без консерванти и оцветители и т.н.

# 202

На мен ми е интересно по-отдавна, преди 2-3 века, как са се правели колбасите по света и у нас без консерванти и оцветители и т.н.
В детството на баба ми - 30те години на миналия век, основно са осолявали месата, които са искали да съхранят по-дълго време. След това, когато искат да ги сготвят, са ги изкисвали и са ги готвели.
Отделно са правели варени колбаси - бахур примерно, но той е издържал няколко дни без хладилник, все пак зимата е студено. Всичко товаго знам от нея и дядо ми.
Луканки и суджуци са правели без добавки. В моето детство също сме правили луканки само със сол и подправки. Единствения проблем е обезцветяването и леко изветрелия вкус.

# 203
  • София
Благодаря Simple Smile, сигурно е така, сол и сушене най-вече... Бях чела някъде и рецепта за домашна шунка - имаше нещо като варене, инжектиране с някакви соли...
Извинявам се за отклонението.

# 204
ASUS -НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!Пиша тази тема да ви предупредя какво може и на вас да ви се случи при покупка на продукти от тази марка.Сервиза който обслужва Асус в България няма право да отваря продуктите и да ремонтира технически повреди,а само може да отстранява софтуерни проблеми.И така на мен вече за втори път от половин година насам ми се налага да чакам близо по месец докато в Чехия отстранят дефектите.Собственик съм и на Делл,Самсунг и Епъл,и дори да е имало повреди до няколко дни всичко е било поправено.Даже в Дел ми смениха дисплей за 2 дни (с изгорени пиксели които дори бяха по-малко от упоменатите в гаранцията).Колкото и Асус да са супер машини със супер данни е факт,че обслужването на гаранцията им е гооолям недостатък.И друг факт е,че проблеми си дават!Забравих да допълня,че на втората седмица от покупката ми се отчупи една лайсничка на корпуса,което не пожелаха да поправят.То на втората седмица ако ти се отчупват части какво остава ако се надяваш да го ползваш поне 5 годинки, като стария си компютър например Twisted Evil

# 205
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
ASUS -НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!Пиша тази тема да ви предупредя какво може и на вас да ви се случи при покупка на продукти от тази марка.Сервиза който обслужва Асус в България няма право да отваря продуктите и да ремонтира технически повреди,а само може да отстранява софтуерни проблеми.И така на мен вече за втори път от половин година насам ми се налага да чакам близо по месец докато в Чехия отстранят дефектите.Собственик съм и на Делл,Самсунг и Епъл,и дори да е имало повреди до няколко дни всичко е било поправено.Даже в Дел ми смениха дисплей за 2 дни (с изгорени пиксели които дори бяха по-малко от упоменатите в гаранцията).Колкото и Асус да са супер машини със супер данни е факт,че обслужването на гаранцията им е гооолям недостатък.И друг факт е,че проблеми си дават!Забравих да допълня,че на втората седмица от покупката ми се отчупи една лайсничка на корпуса,което не пожелаха да поправят.То на втората седмица ако ти се отчупват части какво остава ако се надяваш да го ползваш поне 5 годинки, като стария си компютър например Twisted Evil

Което ми напомня за Леново... Нямат никакви сервизи в България от доста време.Тези, които са написани на гаранционната карта отдавна не отговарят за марката.След проведен телефонен разговор с представител за Бг ми пратиха куриер и чаках чисто нов компа да отиде и да се върне до Полша, заради дефектна рам...Да не коментирам колко го бяха оправили   Wink

# 206
И други марки нямат сервизи, но хората не обръщат внимание на това, а когато купуват се хващат за незначителни неща като дизайн, цена и т.н без да мислят, колко скъпо може да им излезе.

# 207
Ха, и аз имам едно оплакване от "оторизирани" сервизи на Асус. Поръчах си нова батерия за лаптопа, защото старата държеше 10 мин (но пък 5 години след покупката, докато на три лаптопа вкъщи батериите им заминаха за това време Simple Smile ). Отидох до сервиза в Търново, поръчах батерия, донесоха я, всичко е супер, обаче батерията е универсална и дори не е на марката. За над 150 лв (това без разходите по разкарването до града със сервиза) - щях да си я купя така или иначе, но очаквах наистина оригинална батерия, а при това положение - поне да ме предупредят.

Иначе май никога не съм разчитала на гаранционен сервиз, въпреки че на лаптопа му се прегъна захранващият кабел месец преди да изтече гаранцията. Обадих се и така ми мънкаха от сервиза в Бургас пък, все едно съм го срязала сама с ножица. Теглих една мислено и го пратих при познат - човекът връзва пречупения кабел няколко пъти вече. Преди месец най-накрая гръмна трансформаторът и сега ще купувам ново зарядно - но не от сервиза.

# 208
Много ми е интересно да ми кажеш имената на тези сервизи в Търново и в Бургас. Може и на лични.

# 209
http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=1499
Търновските са два, аз ходих в този на Габровски (срещу строителния техникум се намира, огромна табела Компютри). Бургаския не го помня дали е същия, 2010 година беше случката като им звънях. Обясних им, че не работи зарядното и те почнаха "ама какво му има, ама донесете да погледнем, ама трябва да видим, за да кажем дали влиза в гаранцията".
Не знам дали някой друг е на същото мнение като мен, но ако дадена повреда не влиза в гаранцията, по-добре машината да не се дава в оторизиран сервиз, дори да е гаранционна.

Общи условия

Активация на акаунт