Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 166 442
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Бианка, страхотни сладки  Heart Eyes
Я да метна едни мини понички в темата аз Simple Smile

# 62
  • Мнения: 555
Вместо запис:
правени са доста отдавна за РД на една Малинка, но не съм ги публикувала Simple Smile
В последно време най-много ми допада рецептата на Шоколадовите блатове на Ири Купенска. Правила съм ги в най-различни вариации, включително и със спанак, салата (по идея на спаначената торта със сметана) , като вместо какао - добавям брашно и вместо кафе- гореща вода. Кексчетата са леки, въздушни и леко влажни. Сместа не се разлива, бухват като "гъбки".
tany3dj, благодаря, че ме подсети какво да направим за закуска в почивните дни  Hug
BiankaD, винаги се радвам на твоите уникати Heart Eyes

# 63
  • София
  • Мнения: 315
Здравейте!
BiankaD , много красиви бисквитки Simple Smile
Тedy , и при нас тези блатове са на голяма почит.Все още не съм ползвала рецептата за мъфинки. Simple Smile
tany3dj ,ммм, много апетитно изглеждат тези понички Simple Smile
Онзи ден реших да направя лимонови мъфини(до сега съм ги правила по тази рецепта http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=5474), но исках нещо по-различно и ровейки се в познатите блогове попаднах на тази рецепта за лимонови блатове http://cakelicious-tania.blogspot.com/2012/07/blog-post.html , реших леко да експериментирам и в резултат се получиха страхотни маслено-лимонови кексчета, децата заявиха, че това официално стават техните любими (ще видим до кога) Mr. Green и реших да споделя рецептата с вас Simple Smile
Ето и необходимите продукти:
125гр. меко масло
300гр захар
3 яйца
200гр.заквасена сметана
260гр. брашно
1 1/2ч.л.бакпулвер
1 лимон(сока(около 50мл) и настърганата кора)
щипка сол
Ванилия(аз сложих от тази на Йоткер в ампулките-половинка)
Мекото маслото се разбива със захарта до гладък крем.Прибавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбива хубаво, докато се усвои от сместа.
След това се прибавя заквасената сметана, ванилията и настърганата лимонова кора.Бърка се до хомогенна смес.
Пресятите сухи съставки се прибавят на два пъти към маслената смес, като се редуват със сока от лимона.Завършва се със сухите съставки.
Пекът се на предварително загрята фурна на 180градуса, до суха клечка.От получената смес на мен ми излязоха 18 броя.
Нямам снимки, защото мъфинките не оцеляха за фотосесия Wink
Надявам се да ви харесат Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 08:08 от ninon

# 64
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
ninon-че, представям си колко са хубави! Ако напишеш и колко са яйцата, задължително ще ги пробвам  Grinning!
 BiankaD, зa пореден път си въздишам по твоите прекрасности!
  Tedy, поздравления за креативността! И на мен блатовете на Ирина ми са от любимите.

# 65
  • София
  • Мнения: 315
Ох, голям заплес съм ooooh!
Редактирах се.
bilqna_69 , благодаря за подсещането  Hug Пробвай ги, наистина няма да съжаляваш. Simple Smile

# 66
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Благодаря, ще ги пробвам в най-скоро време  Laughing

# 67
  • Мнения: 12 379
Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта за мъфини с тиква, но не настъргана, а варена, печена, пюрирана? Редовно ми остава някаква такава тиква. Правя обикновено меките курабийки на Танита, но искам да имам и други варианти. Мерси!  bouquet

Мислех да пробвам да заменя бананите с тиква в някоя от любимите ми рецепти за мъфини с банани, подозирам, че ще се получи добре..

# 68
  • Мнения: X
Имам рецепта за кекс с мармелад от сливи ,става със всякакъв друг -пюрираната тиква има тази консистенция.
Рецептата за този кекс беше оригинално за едни кексчета,като бях ученичка -това преди повече то 20г ,тогава имаше -може и още да същестуват ламаринени формички за кексчета -двойно по-големи от тези за кошничките.Наподобяваха си сегашните мъфини -накъдрени.
 Поради липса на формичики вече толкоз години си го правя като кекс. Grinning Голяма пледоария написах,ако искаш мога да ти дам рецептата.
Но няма смесване на сухи и мокри съставки ,като кекс си се разбива -правила съм мъфини с него .
 С тиква точно не съм ,но няма проблем да не стане ,щам е на пюре.
Ако желаеш ще ти напиша рецептата.

# 69
  • Мнения: 1 777
Мислех да пробвам да заменя бананите с тиква в някоя от любимите ми рецепти за мъфини с банани, подозирам, че ще се получи добре..
Да права си супер се получават тиквените мъфини ,като замениш бананите с тиква.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 745
Втори опит за мъфини със сирене, този път успешен  Grinning Сега се отлепват почти перфектно, мисля че проблемът е бил в хартийките.

# 71
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта за мъфини с тиква, но не настъргана, а варена, печена, пюрирана? Редовно ми остава някаква такава тиква. Правя обикновено меките курабийки на Танита, но искам да имам и други варианти. Мерси!  bouquet

Мислех да пробвам да заменя бананите с тиква в някоя от любимите ми рецепти за мъфини с банани, подозирам, че ще се получи добре..

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Това е любима рецепта вкъщи, бърка се всяка седмица. Но напоследък, понеже тестото ми се получава малко повече го правя във формата за кекс. Иначе си добавям и стафиди и орехи и става уникално. Пропорциите са толкова перфектни, че даже понякога замествам чашата пюре от тиква с такова от компот от круши, или праскови. Иначе тиквата си я варя на пара и после я намачквам с вилица.

Не съм сигурна, че бананите ще се заместят добре от тиквата, както знаеш,  те дават една по-странна консистенция на тестото и според мен другите съставки се съобразяват с това. В тая връзка коя ти е любимата рецепта за мъфини с банани, пробвам няколко, но сигурно аз нещо бъркам - стават едновременно сухи и глетави  newsm78

# 72
  • Мнения: X
При мен винаги глетаво ми ставаше тестото за солени,по скоро това за бърза баница. И разбрах грешката си -добавям сиренето накрая.Смятам(,че бананите трябва да се прибавят накрая и само с хубаво разбъркване без миксер.
 

# 73
  • София
  • Мнения: 1 029
Момичета имам следното питане....най-редовно правя Сметановите мъфини, но направо в силиконовите форми. Наскоро като бях в Джъмбо си закупих хартийки от там, никога досега не съм ползвала и затова реших да си спестя миенето на формичките. Но сметановите мъфини като ги изкарам от фурната така гадно спаднаха и се свиха в хартийките, че не е истина. Дали просто този път нещо не съм уцелила сметаната, че имаше само марка, която не бях купувала  newsm78 ... ще видя да пробвам и с друга рецепта за мъфини, но днес реших направо да направя кекс с боровинки на децата, че щях да се ядосам яко ако боровинковите мъфини се свиеха и те така.
Като извадя мъфините от фурната трябва ли да ги махам с хартийките веднага от силиконовата форма?

# 74
  • София, България
  • Мнения: 2 234
според мен не се спестява миенето, защото мазнината се пропива през хартийките. Хич не ги слагам в силиконовите форми, а само в металните.

Общи условия

Активация на акаунт