Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 463
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
*Avalon*, тъкмо се чудех да споделя ли Simple Smile Точно това се случи и при мен! На следващият ден си бяха ок, и хубави мъфини се получиха  Heart Eyes Може би бяха маааалко по-плътнички, отколкото ми се иска, но иначе добри

# 631
  • I want it all and I want it now.
Скоро забравих да сложа олио в мъфините и за първи път не ми залепнаха за хартията. Стана доста плътни, но поне не залепнаха.

# 632
Шоколадови бонбони с изрезки от шоколадови блатове или кекс, с лют кайенски пипер ....http://vkusnosbety.blogspot.bg/2016/12/chocolate-truffles-with-hot-cayenne.html

# 633
Момичета, помощ! Не мога да се сетя на коя от вас е рецептата на коледни светли мъфини с коледни подправки и джинджифил. Миналата седмица направих няколко партиди, всичко се изяде. А сега не мога да намеря рецептата.

# 634
  • София
Ооооо, и аз искам тази рецепта с джинджифила  Heart Eyes

# 635
Тези дни не ми се получава с кулинарните премиери. Реших да направя тези портокалови мъфини ,които са толкова прости и бързо станаха и не знам защо след като при печене бухнаха много хубаво , напукаха се  ,след изпичане спаднаха и някак си не беше това ,което очаквах и гледам от снимките ви. Имам 2 съмнения ,прясното мляко беше студено от хладилника и брашното да не е по-малко от нужното. В рецептата пише 250 гр. и тъй като нямам домакинска везна сложих 2 равни чаени чаши.

# 636
La_Valletta, за мъфини или сладки става въпрос? Питам, защото не ми е попадала рецепта за мъфини, а ми стана интересно. Peace
dalina_50, не знам по коя рецепта си ги правила, аз също правих преди ден-два по рецептата на  Etigra, млякото и при мен беше направо от хладилника, струва ми се, че брашното ти е вповече. То зависи и какви точно чаши си ползвала, с какъв обем. Моите добре се получиха и бързо изчезнаха.

# 637
Тези дни не ми се получава с кулинарните премиери. Реших да направя тези портокалови мъфини ,които са толкова прости и бързо станаха и не знам защо след като при печене бухнаха много хубаво , напукаха се  ,след изпичане спаднаха и някак си не беше това ,което очаквах и гледам от снимките ви. Имам 2 съмнения ,прясното мляко беше студено от хладилника и брашното да не е по-малко от нужното. В рецептата пише 250 гр. и тъй като нямам домакинска везна сложих 2 равни чаени чаши.
И според мен брашното е в повече

# 638
Момичета, мъфини с джинджифил и коледни подправки бяха. Направо не мога да повярвам, че не съм записала рецепта. А трябва да направя две дози за училищния базар  ooooh!.

# 639
Момичета, мъфини с джинджифил и коледни подправки бяха. Направо не мога да повярвам, че не съм записала рецепта. А трябва да направя две дози за училищния базар  ooooh!.

Потърсих с гугъл, погледни, моля те, ако са някои от тези, напиши кои. Дано се открият, иска ми се да направя такива. Peace

На джинджифилови мъфини/кексчета в гугъл също излизат доста рецепти, погледни, може да си познаеш "твоите". Peace

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 14:31 от labrex

# 640
Дами, здравейте,

правих мъфини по тази рецепта, станахо вкусни, но много сухи  newsm78
Имате ли подобна рецепта, но да станат по-сочни мъфини?

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 641
  • София
Дами, здравейте,

правих мъфини по тази рецепта, станахо вкусни, но много сухи  newsm78
Имате ли подобна рецепта, но да станат по-сочни мъфини?

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

Точно преди 2 дни ги направх и моите станаха много сухи и твърди. Според мен посоченото брашно е много.
Дано и някой друг се включи с мнение.

# 642
  • София
Aз правя по тази рецепта, но съм намалила олиото на половин чаша, че много мазни ми стават иначе. Шоколад слагам само понякога - млечен. И без него си стават идеални.

# 643
Labrex, точно за портокаловите мъфини на Etigra става въпрос. Точно спазих указанието за приготвяне ,даже се изненадах ,че олиото след брашното се слага , при подобни други рецепти много често е преди, но както и да е въпросът ми е ти колко брешно сложи ,ако си го мерила не с везни а с чаена чаша. Нали уж една чаена чаша е 130 гр. брашно защо да са много 2 ч.ч. чаши

# 644
Портокаловите мъфини са перфектни, направх ги точно по рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт