Дете на 2 години и куче

• 7 072
  • 122
  •   1
Отговори
# 30
Не става дума за харесване/нехаресване.
Несериозно е да се твърди, че детето би могло да убие едно йорки тежащо между 2 и 3 кг.
То не е порцеланово все пак.
Съгласна съм, че миниатюра от рода на чихуа-хуа или пинчър би могла да пострада, макар че каквито и картини да си представям, някак не ми се връзва.
Все пак има родител наблизо, все в повечето моменти той упражнява супервизия и би могъл да се намеси.
Друго - отделяне на детето и животното в различни помещения, докато трае обучението "Домашното куче и как да се държим се него, за да не го нараним или озлобим".

# 31
  • world wide
и аз не мисля че дете би могло да убие животинчето...за наранявания да но нещо повече не ми се вярва..и моя е дребак (не е от типа чихуауа-пинчер)но не мисля че алекс би могла да му направи нещо съществено...

# 32
Дори не би ми минало през акъла , че може да причини някаква травма на кучето , но вече видях едно със счупено краче от дете на 4 годинки , крехки са малките кученца и наистина е опасно , наистина не знам как успявате да наблюдавате детето и и кучетата на 100 процента 24 часа в денонощието.
Моето дете пищи когато кучето го лае и умира от смях като го хапе , тя не е в състояние да причини рана със зъбите си. Тези кучета ядат само гранули , виждала съм я какъв зор вижда с пилешки кокал , и как го гризе с кътници поне 10 минути.
В интерес на истината когато ми я подариха преди 5 години толкова се зарадвах , че в този миг последното нещо за което си помислих , е че ще имам палаво дете ,  и няма да съжителстват спокойно. Сега вече е част от сърцето ми Simple Smile
За разлика от нормалните кучета , тези са много бързи , по бързи отколкото предполагате , дори да я приклещи така хитро се измъква , че той не може да се усети къде е отишла.

За щастие положението у дома е доста по спокойно , за месец имаме напредък , много голям. Имам приятелка с два йоркшира и две деца на 1 и 2,5 , но те не реагират като моето на децата . ПРедложиха ми да я кастрирам , ако няма да ражда , за да се кротне , а и защото това е реда , за нераждало куче.  Но вета каза , че ще го напарви , за да живее кучето дълги години живи и здраво , а е неизбежно сприятеляването с детето просто трябва да постоянствам .

# 33
  • world wide
то и аз не съм мислила преди 5 години че може да имам такова диваче в къщи ама на  Mr. Green ... Щом има напредък ще се оправят нещата (аз така се успокоявам де) и разбира се че не мога 24/7 да ги държа   под око колкото и да ми се иска..

# 34
Да, малките породи наистина са крехки и с лесно чупливи кости и трябва да се внимава с тях, но съм чувал ,че и от дивана ако скочи може да счупи краче, така че инциденти се случват със и без наличие на деца . Важното е да се научат да съжителстват .

# 35
  • world wide
Всички искрено се надяваме бебоците да съжителстват нормално с косматковците Mr. Green

# 36
Хейли и Джак са дали чудесни идеи. Особено ми харесва тази детето да се включи в обгрижването на кучето: миене на панички, забърсване на пода в зоната за хранене на кучето, изтупване на легълцето...

Другото важно нещо е ти, Дарина, да не възприемаш себе си като духа от бутилката и спрямо детето ти, и спрямо кучето. Между вас тримата единствено ти имаш правилна преценка кое е правилно, кое - грешно, как да се разпределя времето и какво е позволено. Затова щом имаш нужда да подвиеш крак за 5 минути, без да си притеснявана, просто трябва да покажеш това на детето и преди всичко на кучето. Защото то те възприема не като майка, а като съществото в позиция на омега във вашата "глутница". Сиреч, ти си там да изпълняваш желанията и да удовлетворяваше нуждите на кучето.

Следващият път, когато седнеш за почивка, не взимай кучето. Ако то дойде само, избутай го, но без нерви, без съжаление и без извинения. Ако пак тръгне да се качва, кажи рязко "Чт!" и не допускай даже да стигне до теб. Ако започне да скимти, пак изчъткай. След което обърни глава настрани, за да покажеш, че не желаеш да общуваш с кучето в момента. Така хем кучето ще те остави на мира, хем детето няма да ревнува и ще продължи да се занимава с каквото се е занимавало преди да седнеш.

Ако не извоюваш правото си на лично пространство и време, никой няма да ти ги даде.

П. П. И никога, ама никога не давай на кучето/котката си термично обработени кокали! Те стават на трески и могат да пробият стомаха или червата на животното. На кучетата и котките се дават само сурови кокали.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 02:17 от Фея Кръстница

# 37
ох надявам се да се поспрат малко...и да не започнат зверските ритания (някъде по напред четох че докато са били малки децата не обръщали много внимание на кучето но след това...)не искам да махам кучето иска ми се детето да се разбира с него и да си се заиграват двамата.Аз съм израснала в къща с куче и ми се иска и детето ми да преживее същите весели моменти с животното каквито съм имала и аз
Съчувствам ти ,но имам малко по различно мнение по въпроса.
Лично мисля, че докато децата растат и са под 7-8 годишни ,домашни любимци нямат място в къщата. И аз съм расла с куче,но бяха на 11 когато ми го подариха и си накупих книжки за  да се грижа за него и да го науча на навици.
Детето винаги ще ми е приоритет и самото то докато е много малко иска да го усеща ,та докато него не възпитам и отгледам ,домашните любимци ще почакат .
И ние сме обещали на нашето дете куче самоед ,което нито е малко като размер , нито ще бъде у дома ни ,но когато детето стане поне на 7-8 именно за да се избегнат тези сблъсъци.
Защо си разваляш отношенията с мъжа и с детето и нямаш време да си погледнеш къщата ,когато кучето е било при баба ти доста дълго време и нещата  са вървели? Струва ли си стреса и кавгите ?
 Понякога просто е по лесно да се изчака детето да порасне ,а ти си го води по зоологически градини, на гости на баба му при кучето или на село при домашни животни за да свиква с тях и да се научи как да се грижи и държи с тях. Peace

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 18:03 от Анонимен

# 38
Аз пък си мисля ,че няма нищо лошо детето и кучето да си живеят от малки заедно, стига да се научат да се разбират . Това да си разкараш животното от вкъщи е жестоко поне според мен, макар че много хора го правят .

# 39
Не само че няма лошо, ами е и полезно. Имунната система на децата, израснали от мънички около куче или котка, е по-силна и тези деца по-рядко развиват алергии.

# 40
  • world wide
Напълно съгласна с предните 2 поста  Peace

# 41
Това да си разкараш животното от вкъщи е жестоко поне според мен, макар че много хора го правят .

Абсолютно!

# 42
  • Пловдив
Подкрепям мнението, че детето от малко трябва да общува с животни. Но е правилно и всеки родител сам да избере как да действа със своето дете. Аз моето от малък го приобщавам към света на животните. Той обича да рита купичката за вода на кучето. Аз му казвам ,че това не е правилно и сега, като види купичката, казва: "мама маха купчика Макси" - защото я изкарвам на терасата.

# 43
  • world wide
Моята пък вчера я видях как топи пръстчета във купичката с водата и вика с цяло гърло АААААМММ  Crazy ooooh! откачих...Опитах се да обясна на дечко че не е правилно че това е водата на кучето и не трябва да бърка в нея.Надявам се да е разбрала какво и говоря  Praynig

# 44
Ще опитам да ги сиктирдосам и двамата от дивана , като седна поне за две минутки, кучо разбира определено български доста добре , а детето не ме закача ако няма конкуренция.
Кокали съм давала на дребната , само за майтап , понеже не ми вярват че не може да ги яде , то в някой моменти си е цял атракцион.
А не бих се разделила с нея , и малкият също я обича , казва "да се прибиаме мами тъмно вънка , МОЛИ страх , трябва светнем" просто си е диваче детето и любовта му е дивашка Simple Smile

dark angel само да ти кажа , че моето дете няма алергии от кучешки гранули , с очите си видях как лапна една , изплю я и каза  " На Моле бонките пууууу гадни " Simple Smile)))
Да не говорим че тя го преследва като яде нещо и го носи в ръчичка , и от време на време си отхапва в движение , докато кажа НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ той е натикал бисквитата в устата си  Sick

Общи условия

Активация на акаунт