Дете на 2 години и куче

• 7 091
  • 122
  •   1
Отговори
# 15
Имам напредък да се похваля , компромисът е  и от двете страни , всичко стана когато кучето ухапа детето по носа и той разбра , че нещо бърка. Започнах яко с опитите за социализация , у дома цари пълен хаос , в мивката чиниите са с връх , коша и пералнята са пълни с мръсно пране , аз съм опънала одеяло на земята и хвърлям топки търкалям се говоря , но вече кучето не лае като обезумяло и детето не го гони с каквото му се препречи пред погледа  Hug

# 16
Браво за напредъка. Дано все така да върви.
Пробвала ли си да ги оставиш насаме? Да видиш тогава как ще върви общуването?

# 17
На този етап не бих ги оставила сами в едно помещение.

# 18
  • Пловдив
Браво, Дарина, поне сега вярваш, че има начин нещата да се оправят.

# 19
С упорство всичко се постига Simple Smile

# 20
  • world wide
И ние имаме съшия проблем-кучето е на 5г а малката едва на 1г 6 месеца...Постоянно търчи след него дърпа го за ушите,пъха ръчички в устата му дърпа опашката  ooooh! ...Не дай си боже да сдобара някоя от нейните плюшени играчки става война направо  Crazy ..Опитвам се да и показвам как да се държи с кучето (по съвет на мамите от предните постове)..За сега имаме някакъв напредък мисля-все по-често я виждам как се спуска към него уж да го удря но в последствие се спира и започва леко да го тупа по главата,не е галене но все пак си е нещо,нали?  newsm78

# 21
  • Пловдив
Давай все в същия дух. Напред в темата се дадоха много хубави съвети, които мисля, че ще дадат резултат. Просто всяко дете е различно и трябва различно време, за да се сприятели с кучето. Ние вече имаме резултат и нашето дете се отнася много по-мило с кучето ни.

# 22
  • world wide
ох надявам се да се поспрат малко...и да не започнат зверските ритания (някъде по напред четох че докато са били малки децата не обръщали много внимание на кучето но след това...)не искам да махам кучето иска ми се детето да се разбира с него и да си се заиграват двамата.Аз съм израстнала в къща с куче и ми се иска и детето ми да преживее същите весели моменти с животното каквито съм имала и аз

# 23
  • София
Нормално е да се чепкат за играчки. По същия начин ще се чепка и с някое дете.
Аз ги оставям сами да се разбират и се намесвам, ако видя, че играта загрубее. Или обяснявам, че еди коя си играчка е на кучетата, а еди коя си на бебето и съответно раздавам и на тримата по нещо, за да мирясат.
И днес се водиха сражения за една гумена патка - дърпаха я, ръмжаха/крещяха, накрая се погодиха. Simple Smile Също го уча как да им хвърля играчките, за да ги гонят.

# 24
нашето слънце не гнявеше кучето, а кучето - бебе го мислеше за част от котилото... та само го гонеше да го събаря, дърпаше го за крачолите и тн и беше истински ад! даже до "учител" на кучета стигнахме, така се бях изплашила. но сега /кучето е вече на 1 год/ - няма никакъв проблем. кучето не го забелязва дори. Нещата се оправиха когато кученце стана на 6-7 месеца...

# 25
Момичета , не се притеснявайте , ако кучетата са по големи на ръст , т. е няма опасност за живота им, някакси по лесно свикват с детският тормоз , който всъщност трябва да бъде овладян . Моето е 2,200 грама и аз букално се плаша ще оцелее ли , понеже дребното е вече 13 кг и едно настъпване е с фатален край.  А малките породи са злобни и страхливи , и това усложнява много нещата. Моето куче не дава на малкият дори да го гали.
Да се похваля детето взе да вдява , водих кучето на годишна ваксина и като се прибрахме казах , че е болна понеже чичо доктор и е бил инжекция , два дни имаше мир и хармония у дома , само и носеше солети. Сега пак се чепкат , но не с този яд , проблемът е , че никъде не мога да седна тъй като кучо моменталически сяда в мен или почва да скимти да го взема , а детето само това чака и иска и то да дойде , взема ли ги двамата започва кошмарно пищене и лаене. А аз просто искам да седна, не ми се играе.
Не съм споменавала , но кучето ме има за майка , детето ясно също , и все едно съм с две деца.Доста ревниви при това.

# 26
  • Пловдив
Дарина, напълно ми е ясна картинката ти. С нашето куче е същото, само като ме види, иска да го галя, да го лигавя. Малкото и то си иска вниманието. Но хубаво е, че детето вече разбра и се спогодиха. Нашето куче е дакел и е около 9-10- кг. Синът ни е 13 кг., но малката разлика в килограмите не пречеше на малкото терористче да тормози кучето.

# 27
Според мен ситуацията е мъчение за всички. Навсякъде пише, че тази порода са неподходящи за съжителство с малко дете и съжалявам, че ще го кажа, но като сте си взимали куче е трябвало да прецените и това. Кучето е прекалено дребна и нежна порода, за да съжителства с по-буйно дете. Дори детето да спре да тормози нарочно кучето има поне още няколко години, в които като нищо може да го утрепе или инвалидизира на игра абсолютно без да иска. Оставете, че ако се случи инцидент вие ще го преживеете тежко, но не бих причинила подобна драма на дете.

# 28
Не е чак толкова тежка ситуацията, нека не драматизираме.
Нещата се решават с говорене и личен пример.

Ние имаме котарак, който е с особен характер и бие шамари през лицето, дори и без предупреждение. Който е гледал котка, знае, че при шамарите те пускат и нокти, а това може да нарани око. Детето е предупредено поне 1000 пъти, но това не му пречи да го мачкоти, тормози, гушка и пр. Кот стои, търпи и не мърда, докато трае мачкотенето или изобщо инвазията, независимо от вида й. Ако страхотно много му писне, предупреждава с особен звук и детето веднага се маха на разстояние.
Животните усещат когато тормозителят е дете и са особено внимателни - или търпят, или бягат.
Казвам го като човек с опит с 2 кучета и 1 котка в момента.

А да се стигне до инвалидизация е малко пресилено. Йоркитата са нежни (в зависимост от дължина на холката се делят на размери), но чак едно дете да потроши животното или да го убие е меко казано несериозно.

# 29
Това, че според мен с по-груба игра може да се потроши куче, тежащо между 2 и 3 кг. не ме прави несериозна. Наясно съм, че мнението ми няма да се хареса.

Общи условия

Активация на акаунт