Прекаленото учене води до самота?

• 10 352
  • 241
  •   1
Отговори
# 105
Темата си е добре зададена.

Отчита нещо много важно: такива хора се навират навсякъде и печелят респект
като знаещи, понякога и като умеещи. Въпреки това им липсва всякаква приложна
мъдрост, която съчетава рациото с емоции и усещания. Имат рацио, нямат пруденция.

Но пък имат претенция.

Затова се случва да се опитват да ръководят парада, а не стават за това- биха били опасни.

Защо ли веднага ми изникна образ (в профил?) след като прочетох това?  newsm78
Grinning

# 106
  • London
Имам тънкото усещане, че повечето от тези индивиди имат родители,
които са:
1. Прекалено възрастни
2. Учители
3. Комбинация от горните две, плюс психични и хормонални отклонения

С първото съм напълно съгласна, поне в 1 от фрапантните случаи, които познавам родителите бяха на по 70 като човека беше на 20. Повлияло си му беше и лично го е споделял, че му писнало да слуша за болести на пенсионери още от рано. Rolling Eyes

# 107
Не, според мен не води до самота. Около мен повечето "зубрачи" не са никак самотни. И в същото време познавам самотни такива, които изобщо не са "зубрачи". Не е задължитено да има тясна взаимовръзка между двете според мен.

# 108
Защо с пренебрежение на по-предните страници ученето наричате "зубрене"?
Самотата пък не е ли вътрешно усещане- от което не е задължително
 да се чувстваш нещастен.
Някои хора предпочитат да са сами със себе си и не им е самотно.
Други семейни се затварят мъжа и жената в отделни стаи...

# 109

и аз питах, никой не ми отговори. авторът явно не се интересува от самоусъвършенстване в какъвто и да е било аспект.

# 110
  • вятър в маслините, вятър над хребета
и аз питах, никой не ми отговори. авторът явно не се интересува от самоусъвършенстване в какъвто и да е било аспект.
Сакън, ще вземат да го помислят за зубрач -> девствен Joy

Най-самотният човек, когото познавам, не е зубрач. Няма психически или физически отклонения, но поради една или друга причина животът му се е подредил като тясна и некомфортна клетка. Никога не бих го сочиал с пръст, не бих му търсила грешките в матрицата, не бих го съжалявала или гледала отвисоко. Защото, колкото и авторът да профанизира житейските пътища, никога на се знае дали някога и ние няма да се озовем на мястото на самотния човек.

# 111
Беличък, пухкав, с добре отгледан гъз още от гимназията и тяло, което крещи, че никога не е извършило дори едно физическо усилие
Ами само вижте описанието, то и да не е зубър, пак не прогнозирам тълпи от жени пред вратата му...
 Wink

# 112
Сакън, ще вземат да го помислят за зубрач -> девствен Joy

Най-самотният човек, когото познавам, не е зубрач. Няма психически или физически отклонения, но поради една или друга причина животът му се е подредил като тясна и некомфортна клетка. Никога не бих го сочиал с пръст, не бих му търсила грешките в матрицата, не бих го съжалявала или гледала отвисоко. Защото, колкото и авторът да профанизира житейските пътища, никога на се знае дали някога и ние няма да се озовем на мястото на самотния човек.
Абе, според мен за крайната изолация си има вътрешни причини. И най-големият интроверт ще търси компанията на други хора. Било то по интереси, било то по съдба: приятелства човек все ще намери. Дори на късна възраст. Според мен на късна възраст, мизерията може да е проблем на хора да се социализират.
Между другото, изненадва ме това масово оплюване на "задръстените зубрачи" и изобщо на образованите хора. Все пак, не забравяйте, че прогресът на човечеството се движи именно от задръстените изчанчени зубрачи, а не от селските посредствени еб@чи, които са "куул" и като всички.

# 113

Между другото, изненадва ме това масово оплюване на "задръстените зубрачи" и изобщо на образованите хора. Все пак, не забравяйте, че прогресът на човечеството се движи именно от задръстените изчанчени зубрачи, а не от селските посредствени еб@чи, които са "куул" и като всички.
Замисли се за нивото на хората като цяло... В България. Ниво и интереси, накъде се движат нещата...

# 114
Беличък, пухкав, с добре отгледан гъз още от гимназията и тяло, което крещи, че никога не е извършило дори едно физическо усилие
Ами само вижте описанието, то и да не е зубър, пак не прогнозирам тълпи от жени пред вратата му...
 Wink

Шанталче, за какво са му тълпи? Стига му и една, която да го оцени като човек и да му разсее самотата. Този същия "зубър" днес може да е щастлив съпруг и баща. Имам такива познати.....

# 115

Авторът е даскал в "елитно" (!) пловдивско школо, просто някой (пак) го е газирал в Учителската стая днес.
Но по-горе ми се струва, че се направи разграничение между книжните плъхове-зубрачи и стерилното им знание (и колекции от безполезни факти) и действителната академична амбиция,ерудиция и изобщо образованост. Наистина, недейте ги бърка двете неща.

# 116
Пък аз 300 пъти предпочитам някакъв зубър за приятел. Даже най-добрия ми приятел беше такъв (умен, учен и пухкав  Laughing) - много точен човек, толкова хубави спомени имаме заедно, за толкова неща сме си говорили, които не можеш да кажеш на всеки и да те разбере. В момента има сериозна приятелка и очакват дете. Той просто не иска да се жени, иначе би бил и женен, ако това е от значение за някой... ВЯрно, по-самотен е бил от много красавци, но пък незаменим ум, незаменима личност, човек който оставя ярка следа в душата ти... 300 пъти предпочитам такъв тип  мъже пред е*ачите. Някои зубрачи са и е*ачи, между другото.

# 117
Така е думата просто. Simple Smile
Той нека да си учи, но това какво пречи да си подържа и физ. форма. Все пак всяка жена иска здраво поколение за да го избере за партньор, а с тези физически дадености, той дава сигнали за обратното... Не бива така.

# 118
  • в рока
Не виждам пряка връзка между зубрачеството и самотата,съжалявам Confused

Цитат
Имам тънкото усещане, че повечето от тези индивиди имат родители,
които са:
1. Прекалено възрастни
2. Учители
3. Комбинация от горните две, плюс психични и хормонални отклонения
О, и Мамасита е избухнала Laughing. Отново. Хайде сега да се строят в редичка всички деца на учители и да си признаят девственост Mr. Green

Айде,пак психологически профили Laughing

Познавам поне 30-40 учителски деца,между които няма нито един зубрач Peace

# 119

абе и аз умирах да чета като малка.  все ме юркаха да играя, на мен си ми харесваше да чета. Познавам момичета, които никога не са си имали приятел. Хубави момичета, много стеснителни, много чувствителни,  с идеализирана представа за любовните отношения. Според мен наистина един чувствителен човек има повече затруднения, защото много силно и болезнено преживява всичко.
Има едни пърсоналити класификации по Юнг(мисля, че се наричат Майерс-Бригс) и там ма категории взависимост от комбинации на 4 функции. Има един тип, INFP,  и точно тези интуитивни интровертни и чувствителни хора много често се чувстват самотни и периферни.
Аз съм в друга категория, на екстровертни интуитиви, и също понякога се чувсвтам не точно самотна, а ъпруутед, незакотвена. Но, защото имам склонността да се запознавам и общувам с много хора и така понякога се загубвам.

Има и хора, които "бягат" от задълбочаване в себе си, като са непрестанно някъде и социализират. Това най-общо, както и предното, което написах. Има толкова много фактори, които формират характера на човека и обуславят реакциите, че може да се говори само най-общо.  

Общи условия

Активация на акаунт