Прекаленото учене води до самота?

• 10 284
  • 241
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Глупости на търкалета. За да ти се налага да зубриш толкова много значи си тъп.
За умничките социалните контакти не са проблем. Виж, желанието вече е друга работа Simple Smile

# 16
Защото всички тези неща, които си изброила, специално при споменатите хора, са резултат от едно сляпо и безконтролно зубрене, което маркира целия им живот.

За толкова социален, опитен, общуващ човек, за какъвто се представяш, имаш много незадълбочено разбиране за човешкия характер и душа.

Това обаче е нормално за стандартния купонджия - много навън, малко навътре.

Интересното е, какво в тези описани хора те дразни и пали толкова, че да излееш тази ода срещу различния. Нещо лично и дълбоко жалко ще да е.

Познаваш ги нанайци, баш на половия им акт и целувките им си светил. Обикновен ФБ воайор, който не си гледа своя живот, а дебне паничката на "познатите" си.

Ами аз виждам, че теб те дразни и пали моето мнение. Това е, което виждам. Да не би лично да се разпозна?! Wink На половия им акт, който да момента не се е състоял, не съм им светил, само че всички рано или късно все някога се появяват с гадже. Тези хора никога не са имали такова и те самите не твърдят обратното, така че оттук нататък мисля, че е излишно да обяснявам. Върху тях имам поглед далеч не само от ФБ, но това няма значение. И за да ти отговоря все пак на въпроса - такива хора на мен конкретно с нищо не вредят със съществуването си, само че, признавам, ми е неприятно общуването с тях, защото те винаги са крайно кисели, консервативни, навъсени, негативни, поучителни и не на последно място - заядливи и язвителни. А понякога се налага да общуваш с подобни хора и дори и да не си длъжен да ги допуснеш до личното си пространство, все пак допира до тях не е никак приятен. Надявам се вече да е станало ясно.

# 17
Защо пък точно прекаленото учене?! Защо самота?!

От описаното виждам интроверсия, интерес към дисциплина, може би срамежливост, постоянство, определена устойчивост на пиър прешър, интелектуална амбициозност, способност да стоиш сам и сам да си правиш веселото, вероятно.

Останалото е разказ по картинки. Нито ги познаваш, нито знаеш какво ги вълнува, какви хора са... Нищо.

Много повърхностни размисли. Confused

Защото всички тези неща, които си изброила, специално при споменатите хора, са резултат от едно сляпо и безконтролно зубрене, което маркира целия им живот. И ги познавам добре. Както и, поне аз, съм твърдо убеден, че девствен мъж на 27 години, който не е преживявал целувка, а какво остава за полов акт, е признак за проблем.

Това, което описваш ми прилича на патология, и в двата случая. Никой не си афишира психичните отклонения.

Аз съм учила общо към 28 години от живота си и никога не съм била самотна. Познатите ми също са с много години формално образование зад гърба си и изобщо не са самотни. Имат си семейства, приятели, социален кръг. Теорията ти не е вярна.  Laughing

# 18
Аз пък наблюдавам, че ранно проявилите зубърски тенденции
всъщност нямат високи академични постижения. Даже не знам
дали зубърите станаха магистри- ако са станали, то е било по
дифолт, защото такава програма са избрали, не защото толкова ги
влече ученето и академизма. Или за да отложат бачкането.

# 19
Така е, направо горя. Tired

К'во да ти кажа - всички напускаме гимназията, но гимназията не напуска някои хора и интелектуално си остават все в 10 клас, със съответните теми и вълнения.

И пак нова доза мъдрости  Mr. Green : недевствените незубрачи никога не са "крайно кисели, консервативни, навъсени, негативни, поучителни и не на последно място - заядливи и язвителни". Извод, направен след богата извадка от 2ма души: Мария Антоанета и Отгледания Задник.  Mr. Green

Като някаква клюкарка си, и при жените не е красиво това, но за мъж съвсем.

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 15:41 от негативна

# 20
На половия им акт, който да момента не се е състоял, не съм им светил, само че всички рано или късно все някога се появяват с гадже. Тези хора никога не са имали такова и те самите не твърдят обратното, така че оттук нататък мисля, че е излишно да обяснявам.

Те ли ти споделиха, че половият им акт още не се е състоял или ти освен бесен фейсбук/парти/ловърмен си и екстрасенс?

# 21
Почти всички мои съученици бяха отличници, учеха много и знаеха много. Сред тях няма самотници, напротив - всичките имат семейства и приятели, срещаме се и си прекарваме чудесно.
Повечето ми колеги от университета също се налагаше да учат много, тъй като самата специалност, която завършихме го изисква. Не учиш ли, нямаш шанс да завършиш. Учехме усърдно, но и купонясвахме активно.
Всичките бивши "зубърчета", които познавам, имат успешна кариера и високи доходи, които им дават възможност да живеят както им харесва, да пътуват, да излизат по заведения и да имат повече от едно дете.
Не мисля, че прекаленото учене води до самота.  Peace

# 22
"Чаша ароматно кафе + хубава книга = прекрасна вечер". Идваше ми да му напиша: "Не, пич, на една самотна вечер е равно и никак не е прекрасно това", обаче щеше да е много грубо. Какви са тия безполови плужеци, бе, чак ми се надига докато пиша.
Оттук сте вие. Споделяйте примери, разсъждения, впечатления и вашите мисли по темата.

И аз имам нужда понякога да остана насаме със себе си и с книга, и това не ме кара да се чувствам самотна, нито ме прави плужек, ще ме извиняваш.

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 15:49 от Синигерче

# 23
  • София
Те ли ти споделиха, че половият им акт още не се е състоял или ти освен бесен фейсбук/парти/ловърмен си и екстрасенс?
Има неща, които не е необходимо да се оповестят публично, за да си сигурен в тях. Мъжът ми има приятел, който на 36 години е девствен. Не съм екстрасенс, не съм му светила и въпреки това знам, че не е помирисвал жена (и мъже).  Wink

# 24
Това, което описваш ми прилича на патология, и в двата случая. Никой не си афишира психичните отклонения.
Аз съм учила общо към 28 години от живота си и никога не съм била самотна. Познатите ми също са с много години формално образование зад гърба си и изобщо не са самотни. Имат си семейства, приятели, социален кръг. Теорията ти не е вярна.  Laughing

Разбира се, че има много образовани, учили и учещи хора, които си имат семейства и деца. Почти всичките ми университетски преподаватели бяха женени хора. Изобщо не става дума за това. Човек може да учи много и в същото време да води съвсем нормален живот, включващ и много други неща, освен ученето. Говорим за патологичните консерви, придружени от девственост, която не просто вика, а крещи. Всички сме виждали поне малко такива хора. Не вярвам някой да не може да си представи за какво говоря. Естествено, че има и много други фактори, които са изиграли роля да са това, което са, но смятам, че И  посвещаването в безобразно зубрене нанася съществен щрих в цялостната картина.

# 25
  • София
Argent, може би тези твои познати са асексуални, без оглед на безобразното зубрене.  Wink

# 26
Познавам такива хора, и от двата пола.
С това съм съгласна:
Винаги съм бил на мнение, че прекаленото затваряне и зубрене до посиняване, не води в никакъв случай до нищо добро.
Само, че затварянето може да не е свързано единствено със зубренето, може да произтича напр. от семейната среда и наложеното родителско `възпитание`.
В единия от случаите които зная, точно за това иде реч - родителски деспотизъм така да се каже.
В другия случай наистина е свързано със зубренето.
И тук идва моментът на осъзнаването и желанието да се промениш, както и силата на характера да го сториш, макар и късно.
Жената го направи, мъжът за жалост - не.
Тъжното е обаче, че в немалко случаи такива хора стават обект на подигравки. А съвсем не всички са патологични случаи, и могат да се променят, вероятно не без приятелска подкрепа.

# 27
А съвсем не всички са патологични случаи, и могат да се променят, вероятно не без приятелска подкрепа.

Да се надяваме, че ще я получат от добри приятели, като автора на темата, например. Той ще ги научи на истинските неща в живота. Wink

# 28
Имам тънкото усещане, че повечето от тези индивиди имат родители,
които са:
1. Прекалено възрастни
2. Учители
3. Комбинация от горните две, плюс психични и хормонални отклонения

# 29
  • София
Argent, а не слагаш ли каруцата пред коня? Сам казваш, че тези хора физически не са били привлекателни. Оттам - никакво внимание от страна на другия пол, времето трябва да се запълва с нещо... защо пък да не учат.

Да, и не всички на този свят са бесни сваляч(к)и, Господ не е дал визия на всички поравно

Общи условия

Активация на акаунт