Прекаленото учене води до самота?

• 10 342
  • 241
  •   1
Отговори
# 120
четох , че може и да е обратното - хора , които трудно се справят в общуването с други хора  компенсират с четене и познания , за да има с какво да блеснат , ако е нужно , а и за да докажат  на себе си ,
като го прочетох това малко ме жегна , защото леко се разпознах , но наистина леко ...

# 121
Беличък, пухкав, с добре отгледан гъз още от гимназията и тяло, което крещи, че никога не е извършило дори едно физическо усилие
Ами само вижте описанието, то и да не е зубър, пак не прогнозирам тълпи от жени пред вратата му...
 Wink

Шанталче, за какво са му тълпи? Стига му и една, която да го оцени като човек и да му разсее самотата. Този същия "зубър" днес може да е щастлив съпруг и баща. Имам такива познати.....
Да има нещо такова. Аз съм в зубраческа среда. Всички момчета са бракувани или в сериозни връзки, кажи речи. Всички са си хубави, кой повече, кой по-малко, но са си задръстени, начело със шефа ми, който е най-задръстен.
Единственият по-отракан е голям кръшкач и е много повърхностен човек. Неговата съпруга винаги изглежда нещастна. Да не дава Бог да ти е в къщата такъв мъж. Другите жени, коя грозна, коя симпатична, са си усмихнати и светещи. Личи си, че са обичани.

# 122
Ох, направо не мога вече - мъж, който пише в женски форум без да има цикъл и без да е родител,  с основно присъствие в Клю-то, където размята снимки и сълзливи истини за живота, да се опитва да стъпи на раменете на "зубрачите", за да изглежда по-куул  Tired
Сигурно изпитваш задоволство, мислейки си, че онези "читанки" имат кофти живот, докато твоят е ехееей...

# 123

абе и аз умирах да чета като малка.  все ме юркаха да играя, на мен си ми харесваше да чета. Познавам момичета, които никога не са си имали приятел. Хубави момичета, много стеснителни, много чувствителни,  с идеализирана представа за любовните отношения. Според мен наистина един чувствителен човек има повече затруднения, защото много силно и болезнено преживява всичко.
Има едни пърсоналити класификации по Юнг(мисля, че се наричат Майерс-Бригс) и там ма категории взависимост от комбинации на 4 функции. Има един тип, INFP,  и точно тези интуитивни интровертни и чувствителни хора много често се чувстват самотни и периферни.
Аз съм в друга категория, на екстровертни интуитиви, и също понякога се чувсвтам не точно самотна, а ъпруутед, незакотвена. Но, защото имам склонността да се запознавам и общувам с много хора и така понякога се загубвам.

Има и хора, които "бягат" от задълбочаване в себе си, като са непрестанно някъде и социализират. Това най-общо, както и предното, което написах. Има толкова много фактори, които формират характера на човека и обуславят реакциите, че може да се говори само най-общо.  
Да, според мен аз съм от тези хора. Понякога прекалявам със социализирането и имам нужда да се свържа със себе си.

А случвало ми се е да се чувствам ужасно самотна, когато съм във връзка, но усещам, че човекът не ме вижда и няма усещане за моето "Аз" и не ме разбира. Прави ми характеристики, които са напълно чужди за мен. Тогава наистина ми е ставало ужасно самотно и безнадеждно. И най-смешното е, че когато му кажеш "самотно ми е с теб, ти не ме виждаш, не ме усещаш" не разбира какво искам да кажа. За него "да се разбираме" значи "да не се караме"...

# 124
Има хора, за които хубавата книга, филм или трупането на знания са много повече от секс и контакти, които не те обогатяват с нищо (бройкаджийство). И аз съм от тез дето предпочитат знанията пред хората, но винаги съм имала мъже около себе си. Излизането в компании никога не ме е влечало, да слушам тъпи песни и да гледам как хората фиркат, или да правя секс заради самия секс..
Не е важно какво мислиш ти за тези хора, важното е, че на тях им е много по-добре без такива физически контакти, може да имат по-малко контакти, но по-качествени и по-истински. Може да имат по-малко партньори, но с по-велики изживявания. Може светът им да е достатъчно богат, за да нямат нужда да запълват празнота с безсмислени и плоски изживявания, както правят непълноценните хора. Може от техния поглед твоите изживявания и твоя начин на живот да са безкрайно тъпи и лишени от смисъл, може за тях твоя живот да е празен и изпълнен със страдания, а техния - пълен и удовлетворяващ.  Wink

Хепи, ти говориш за различно нещо тук. Не по-малко партньори, а никакви. И тук не става дума за липса на приятели и социални контакти, а за липса на интимен партньор. Мисля, че tonkabonka  ме разбра. Близо 30 години, нито един интимен контакт, това е сигнал. И понеже по някакво стечение на обстоятелствата познавам някои такива хора, ми прави впечатление, че всичките още от малки са посветили цялото си време на учене, а може и на зубрене, не мога да знам как всъщност учат. Това от своя страна е довело до едно затваряне и озлобление и в крайна сметка фактите са, че до днес те са сами. Не без приятели, а без партньор до себе си. Съвсем не твърдя, че всички хора, които залягат над ученето следва да са самотници или девствени. Но понякога патологичното учене и и пълното себеотдаване на такова учене, води до изолация, а оттам в един момент - и до самота. Понякога, не винаги разбира се. По-ясно от това не мога да се изразя.

# 125
четох , че може и да е обратното - хора , които трудно се справят в общуването с други хора  компенсират с четене и познания , за да има с какво да блеснат , ако е нужно , а и за да докажат  на себе си ,
като го прочетох това малко ме жегна , защото леко се разпознах , но наистина леко ...

Както и хора, чиито емоции не са били обгрижвани като деца. И стават "умните", в опит да бъдат оценени от родителя. Като са неглижирани чувствата им - остава интелектът.

# 126
Ти може и да си ме очаквал, но аз въпреки беглия си поглед над форумната ти персона не очаквах чак такъв светоглед от уж млад мъж, претендиращ за лек и купонджийски характер и интелект. Вярно, че спрямо досегашните ти изяви и дефилета в свои и чужди теми отдавна е станало ясно, че са само претенции, но ти надмина себе си, надскочи се с няколко боя.
На личните ти нападки нямам намерение да отговарям- те говорят за теб, не за мен. Недей си въобразява обаче, че щом съм те засякла в две-три теми, то изпитвам какъвто и да било личен интерес към семплата ти персона. Чисто и просто тезите ти са безумни.

Ч!удно ми е колко ще сме неизчуканите зубрачки в края на темата. Дотук сме аз и Негативна, но и Грипчето ми се струва скоро ще бъде удостоена с честта Mr. Green.

1. Неприкритата ти демонстрация на неприязън във всяка една тема, в която се срещаме, Джой Ар, е повече от очебийна. Между другото, това не е единствено мое мнение, а поддържано и от известен брой други потребители. Откъде твърдя това, запазвам за себе си, не е нужно да се казва.

2. Погледни си първия постинг, с който влезе и нека тогава да си говорим за лични нападки. Какво е твоето, ако не лични нападки? Преспокойно би могла да се изразиш така:

Не, според мен не води до самота. Около мен повечето "зубрачи" не са никак самотни. И в същото време познавам самотни такива, които изобщо не са "зубрачи". Не е задължитено да има тясна взаимовръзка между двете според мен.

... но не това естествено е твоята цел. Абсолютни глупости говориш и всичките ти аргументи издишат. Просто открито и стръвно ме ненавиждаш и това е.

3. Мисля, че е повече от излишно да обяснявам защо в едно място като интернет форум е нелепо да претендираш за каквото и да било. Честно казано не си спомням да съм натрапвал или да съм претендирал за купонджийски характер, интелект или каквото и да било. Изразявал съм си единствено мнението. Това, че някой е останал с впечатления, че претендирам за нещо, не е мой проблем и не може да бъде.

4. Негативна реагира твърде остро, затова я попитах дали пък не е лично засегната от нещо. Защото казуса в темата, за n-ти път, не са конкретно двамата цитирани познати, които съм включил просто, за да илюстрирам впечатленията си до какво води начин на живот, подобен на техния. Теб не те питам дали. Сигурен съм! Толкова стръвна неприязън и липсата на всякакво споменаване на интимен партньор никъде и никога в никоя тема, не могат да бъдат случайни. С това си обяснявам язвителното ти поведение, което също не е мое персонално впечатление, а на кого още - отново си запазвам правото да не споменавам.

# 127
е как ученето е довело до затваряне и озлобление? озлобление към какво? Аргент много си зле Simple Smile)))))))) мъж, нападащ и обиждащ жени  по този начин е доста жалка картинка. обиждаш всяка несъгласна с мнението ти. много си феминизиран, не усещам мъжкарство в теб изобщо. Липсва ти духовен тестостерон. Мъжки мъж няма да пуска такива теми, няма и да обижда жени по този начин, няма да има такъв претенциозен изказ. Посредствен си като светоусещане и ти е трудно да се поставиш на мястото на човек, който е по-различен от теб.

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 18:47 от OX'AMAH

# 128
  • London
Защо с пренебрежение на по-предните страници ученето наричате "зубрене"?
и аз питах, никой не ми отговори. авторът явно не се интересува от самоусъвършенстване в какъвто и да е било аспект.
Сакън, ще вземат да го помислят за зубрач -> девствен Joy

Най-самотният човек, когото познавам, не е зубрач. Няма психически или физически отклонения, но поради една или друга причина животът му се е подредил като тясна и некомфортна клетка. Никога не бих го сочиал с пръст, не бих му търсила грешките в матрицата, не бих го съжалявала или гледала отвисоко. Защото, колкото и авторът да профанизира житейските пътища, никога на се знае дали някога и ние няма да се озовем на мястото на самотния човек.

Оу, повярвай ми всеки се озовава. Сами се раждаме, сами умираме! Човек несъмнено трябва да знае да живее и в самота, в това съмнение поне за мен няма, защото ако си се прилепил прекалено много за др. хора ( мъж, деца, родители, приятели) губиш самия себе си, все някой трябва да ти осмисля живота. Трябва да се гледа по-мащабно на живота като цяло и да съумяваме да балансираме. А иначе с малко отклонение ще добавя, че принципно хората, които се интересуваме от окултна литература знаем, че не е за присмех човек с тежък живот, защото само много напреднали души се осмеляват да експериментират в такива превъплъщения. Лесния живот често е признак на лековат дух, който не бърза много да напредва в астрала, но би могло да бъде и почивка след няколко тежки живота. Но при всички случаи самотата на даден човек и самия му живот и обстоятелства като рамка са били избрани от самия него, та за съжаление точно място няма.

# 129
  • Ænima/Albuquerque
1. Неприкритата ти демонстрация на неприязън във всяка една тема, в която се срещаме, Джой Ар, е повече от очебийна. Между другото, това не е единствено мое мнение, а поддържано и от известен брой други потребители. Откъде твърдя това, запазвам за себе си, не е нужно да се казва.

2. Погледни си първия постинг, с който влезе и нека тогава да си говорим за лични нападки. Какво е твоето, ако не лични нападки? Преспокойно би могла да се изразиш така:
... но не това естествено е твоята цел. Абсолютни глупости говориш и всичките ти аргументи издишат. Просто открито и стръвно ме ненавиждаш и това е.

3. Мисля, че е повече от излишно да обяснявам защо в едно място като интернет форум е нелепо да претендираш за каквото и да било. Честно казано не си спомням да съм натрапвал или да съм претендирал за купонджийски характер, интелект или каквото и да било. Изразявал съм си единствено мнението. Това, че някой е останал с впечатления, че претендирам за нещо, не е мой проблем и не може да бъде.

4. Негативна реагира твърде остро, затова я попитах дали пък не е лично засегната от нещо. Защото казуса в темата, за n-ти път, не са конкретно двамата цитирани познати, които съм включил просто, за да илюстрирам впечатленията си до какво води начин на живот, подобен на техния. Теб не те питам дали. Сигурен съм! Толкова стръвна неприязън и липсата на всякакво споменаване на интимен партньор никъде и никога в никоя тема, не могат да бъдат случайни. С това си обяснявам язвителното ти поведение, което също не е мое персонално впечатление, а на кого още - отново си запазвам правото да не споменавам.

Олтар ше ти вдигна.

# 130
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Argent, за да знаеш дали някога съм споменавала интимен партньор във форума, значи или ти, или тези, с които се събирате "по женски" да ме обсъждате (няма нужда да ги споменаваш, имам много ясна идея, и те са от твоята порода), изпитвате нездраво любопитство към личността ми. Което отново говори само за теб, не за мен. За разлика от теб аз не си развявам парцалите пред куп непознати, и това, което пиша тук, показва точно толкова от личността ми, колкото на мен ми харесва. Това, че съм си казала професията и споделила местожителството, не значи, че ще редя оди за семейството си или сексуалния си живот. Тези неща са лично мои и създания като теб нямат правото да се докосват до тях. Защото могат само да цапат. Иначе ти си ме мисли за сама, озлобена и недоклатена, колкото си искаш, явно ти помага да живееш в собствената си кална дупка. На теб и другарите ти  по наблюдения за персоната Джой.

Забелязвам, че се е появила и Сарказъм. Добре дошла! Кажи сега, още някоя съквартирантка ли те е напуснала заради мен?

# 131
  • London
За какво вечно едни 5-6 човека трябва да обръщат всички теми в ПЕРСОНАЛНИ ??? Говорете по темата не сочете с пръст форумци. ooooh!

# 132
е как ученето е довело до затваряне и озлобление? озлобление към какво? Аргент много си зле Simple Smile)))))))) мъж, нападащ и обиждащ жени  по този начин е доста жалка картинка. обиждаш всяка несъгласна с мнението ти. много си феминизиран, не усещам мъжкарство в теб изобщо. Липсва ти духовен тестостерон. Мъжки мъж няма да пуска такива теми, няма и да обижда жени по този начин, няма да има такъв претенциозен изказ. Посредствен си като светоусещане и ти е трудно да се поставиш на мястото на човек, който е по-различен от теб.

Виж, за три години в този форум, мислиш ли, че не ми е станало ясно какво голяма част от тук пребиваващите жени, наричат "мъжки мъж", "мъжко поведение" и прочие? Ако някои от вас са си дресирали мъжете вкъщи да мълчат като путьовци и да са повярвали на внушението, че това е много мъжко, аз никога не съм бил подметка на никого, нито съм носел задник на главата си вместо лице. Което всъщност означава така удобното "мъжко поведение" за мнозина от тук обитаващите. Стига да е жена, тя е по дифолт с правото си да обижда, както пожелае. Щом мъж пише във форума, той има единствено правото да мълчи и да се съгласява. Wink Моите искрени почитания, с мен няма да им се получи номера на някои. А мъжете си вкъщи дресирайте да мълчат, ако можете, както пожелаете. В подфорум като клюкарника могат да се пускат най-разнообразни теми от всякакъв характер. Мъж, жена, няма значение от пола кой каква тема пуска. Според мен пък, именно хора, които твърдят, че е от значение пола на автора на дадена тема, за да има правото да я пусне, са посредствени като усещане, но нейсе.

За какво вечно едни 5-6 човека трябва да обръщат всички теми в ПЕРСОНАЛНИ ??? Говорете по темата не сочете с пръст форумци. ooooh!

Ами явно е невъзможно, Катралче.

# 133
  • в рока
Тука стават некви супер интриги,изпуснала съм.......

Аржан,нищо лично брат,но не прилича на мъж тази клюкарщина,която ако е досадна,но оправдана донякъде проявена от жените,при мъжете е смешна Peace

# 134
  • София
Argent и Мамасита да не са роднини? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт