Частни училища-информативна тема 2

• 64 061
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Искам само да споделя един цитат. Много ме развесели - положително! "Ако смятате, че частното образование е скъпо, опитайте с невежеството  Grinning"

# 421
  • София
pezota, часовете в Света София свършват в 16.30 (за ПУК май беше в 16.15), така че в дните в които имате тренировка можете да не ползвате транспорта а сами да си взимате детето и да го водите. Предполагам, че тренировките едва ли започват по-рано от 17 часа  Peace

Лекси, разбра ли какви са тези външни оценявания в частните училища, за които говорихме по-рано? Чакам с нетърпение да науча подробности.

# 422
Onna, да звучи добре 16.15...
Може би няма нужда да занимавам всички с конкретика, ако човек иска ще намери възможност и за спорт на прилично ниво.
Ако стане наистина хипер сериозно се започва и балет, и реално прекарваш 5ч в залата. Аз лично не съм чак толкова амбициозна, искам дъщеря ми да спортува редовно и това, което прави да й харесва. И за момента ситуацията изглежда такава. Simple Smile
Ще видим, имаме време ще мислим всичко от всички страни. Като информацията, която дотук всички дадоха е доста необходима и полезна за нас   bouquet. (за да няма после разминаване в очакванията)

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 14:46 от pezota

# 423
pezota, хубаво е да си помислите дали и самото дете би издържало на натоварването с допълнителни занимания след училище. Има деца, които носят на много натоварване и такива, които не успяват. В Св. София изпреварват с материала, в Пук се взема много от материала за първи клас. Ако детето отсъства по болест, всичко това се наваксва уикендите и домашните стават наистина огромни.

# 424
Аз искам да споделя, че детето ми успява и да спортува и допълнително, без това да го натоварва особено много. Напротив - след толкова много учене спортът дори му действа разтоварващо. Ходим 4 пъти седмично - 2 след часовете, един от дните го взимам по-рано от училище (имам уговорка с класната) и един път в събота.

# 425
В Св. София изпреварват с материала, в Пук се взема много от материала за първи клас. Ако детето отсъства по болест, всичко това се наваксва уикендите и домашните стават наистина огромни.

Видяхме се тези дни с родители на деца от предишната ни детска (на НУКК), по математика и БЕЛ учат почти същите неща като нашите, не сме чак толкова напред от тях. Но и там доста се учи, а и се влиза с изпит, така че не знам доколко сравнението е показателно спрямо другите учебни заведения и градини. Но по английски сме много напред.
Моят тази година не е отсъствал и ден, затова няма големи домашни, пише ги за 15-на минути в неделя. Каката и тя така - тя пък кога пише, кога учи, така и не мога да схвана, но явно успява, защото завършва първия срок с пълно отличие.

P.S. Тъкмо го похвалих моя, че не е боледувал - и преди малко се прибра с температура. Sad Днес са били половината клас, явно грипът не ги подмина.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 17:39 от Анонимен

# 426
  • София
Лекси, разбра ли какви са тези външни оценявания в частните училища, за които говорихме по-рано? Чакам с нетърпение да науча подробности.
За съжаление не разбрах. Питах класната, но явно не знае - разбрах единствено, че тестовете за вътрешно оценяване ги прави тя, а тези за външно - външни за училището хора (автори на учебници и от сорта). Ще питам собственичката когато я видя.
pezota, голямата ми дъщеря е в 107, преди това беше в ЧУ. малката също е в ЧУ т.е. имам някаква база за сравнение. Бих избрала 107-мо.

# 427
Жасмин, бързо да оздравявате. Аз сравнявам с отчетната. Нукк, Шилер не ги броя. Там се учи също много сериозно. В Шилер бяха давали на пукчетата някакво състезание по математика за първи клас.

# 428
Мерси много!
Колкото до другото, ако нивото е като в нормалните ДУ,  защо да сме в ЧУ? Нали точно заради по-доброто образование сме отишли в ЧУ? Иначе по-добре да си спестим парите и да си караме по МОН.  Ние точно от НУКК се преместихме, защото в Св.София се учи повече.

# 429
За мен има много други фактори освен ученето, за да избера частно училище. Ученето ми е важно, но само заради едното учене не бих избрала дадено училище, ако не се покриват другите ми критерии. Освен това много зависи какъв е начинът на преподаване. Ако е подходящ и забавен, децата изобщо може да не го усещат като натоварване. Много се чудех за Шилер преди това, но ме отказаха възпитателните им методи. Все пак  зависи и на каква учителка ще попадне детето.

# 430
  • София
Здравейте,
Да сте чували някакви отзиви за ЧОУ "Джани Родари"? Детската градина знам, че я има отдавна, но скоро разбрах, че има и училище. Прочетох информацията на сайта, ще си уговоря среща на място, но все пак ще ми е от голяма полза, ако някой има инфо "от вътре", ако мога така да се изразя. Praynig

# 431
При нас определено се учи много повече, отколкото в държавна ДГ и училище. Преместих детето от държавната ДГ след първия срок в предучилищна и се втрещих колко е назад от останалите деца. Трябваха ни много време и усилия, докато ги настигнем, но поне в първи клас тръгнаха всички от едно ниво.

# 432
svetkavitsa, коя беше учителката в ПУК?

На мен не ми допада, че в началото на учебната година децата бяха 14, а вече са 18, постоянно записват нови деца.
 Разбирам, че е трудно да откажеш на желаещите, и че децата рядко са всички в клас, но все пак предпочитам да са по-малко на брой.

# 433

На мен не ми допада, че в началото на учебната година децата бяха 14, а вече са 18, постоянно записват нови деца.
 Разбирам, че е трудно да откажеш на желаещите, и че децата рядко са всички в клас, но все пак предпочитам да са по-малко на брой.
Не знам за кое ЧУ става въпрос, но наистина ми се струва, че за ПУК 18 деца са твърде много. Не се сещам за нито една разумна и основателна причина точно в подготовителен клас непрекъснато и по всяко време на учебната година да прииждат нови деца. Все пак става въпрос за определена подготовка, за ниво на чужд език и т.н.  Вероятно директорът, съответно и собственикът на ЧУ, имат своите съображения, но...може би е прав този, който е казал, че за каквото и да ви говорят, знайте, че става въпрос за пари.

# 434

Учителката беше Нели Маркова - само хубави неща мога да кажа за нея. А за бройката - чувам, че имало много желаещи и се готвят да има 3 паралелки първи клас следващата година. Доста нови деца имало и в другите класове.

Общи условия

Активация на акаунт