Мнения за ЧОУ "Питагор"

• 83 464
  • 351
  •   3
Отговори
# 195
Хоуп, какъв ти е интереса в Питагор?
Приемът в Питагор преди 5 години беше атестат. Сега очевидно вече намалява значимостта му като атестация за успех. И добрите математици на Питагор търсят други алтернативи.
Хората човешки задават напълно адекватни въпроси. Защо им се дървиш и ги апострофираш? Искат да си направят сметките.
Каткто знаеш от друга тема, като минала по този път на дали бих избрала училище с изпит след 4 клас.
Стреса, допълнителните часове подготовка и т.н. - просто не си заслужават.
Това е мое мнение и го знаеш много добре.
Ако тогава Питагор имаше класове до 7 клас, на дали бих подложила детето на всичко това.

И това с математиката стана супер изтъркано, погледни във Фейса как всяко училище се хвали в невороятните си математически постиженя, а реално математиците се броят на пръстите на едната ми ръка.
Когато Питагор стана ОУ ни казаха, че ще се продължава без изпит. Към днешна дата не е така - децата имаха вътрешен изпит, на който много деца останаха под чертата. Факт, приеха ги в по-желани училища като СМГ/НПМГ/ПЧМГ. Не мога да кажа дали децата са взели на сериозно изпита или умишлено са саботирали, но е факт, че резултатите бяха изненадващо ниски.

# 196
Чак толкова вживяване няма нужда.
Щом са влезли, значи са добри.
Да ви кажа само, че през този период се нагледах на деца които се справяха в 4 клас и в 7 им беше ужасно трудно.
Както сподели един учител от СМГ, когато моето дете кандидатстваше, нагледал съм се на подготвени деца, които после не се справят, както и на такива които се справят.

От опит ще ви кажа, че в 8 клас единици остават децата математици.

Вживяване няма - има реална оценка на ситуацията, за да може бъдещи родители да вземат правилните решения. Все пак форума е за това. Някои хора не са склонни да плащат 15к лв на година, за да учат децата им в поредното ЧОУ, а искат да изберат най-доброто за тях.

Здравейте и от мен! Странното за мен е, че на единственият изпит по Прородни науки се явиха 11 деца, а само за тази паралелка са приети 20 и НЕприети още 17!!!! Общо 37 кандидата за паралелката при явили се на изпита 11…
Единственото обяснение за това е да е имало вътрешен изпит за вътрешни деца. Но не знам дали ще има някой да потвърди това.
Вътрешен изпит имаше по математика.

Вътрешен изпит наистина е имало, но с условието, ако детето изкара над 70 точки да се подпише договор и да се плати капаро за следващата година. Сега как тези резултати са представени при класирането няма как да знаем, защото всичко е с Входящи номера и Приет ДА/НЕ. Затова казвам, че бала, за който се интересуват стотици родители на деца приети или неприети в СМГ/НПМГ/ПЧМГ е важен, а не просто излишна информация.
Децата, които не подписаха, получиха право да участват в общото класиране с резултата от вътрешния изпит.
Нали пуснаха Питагор до 7. клас с идеята да няма стрес за децата, уж? Какво е това извиване на ръце?

# 197
Чак толкова вживяване няма нужда.
Щом са влезли, значи са добри.
Да ви кажа само, че през този период се нагледах на деца които се справяха в 4 клас и в 7 им беше ужасно трудно.
Както сподели един учител от СМГ, когато моето дете кандидатстваше, нагледал съм се на подготвени деца, които после не се справят, както и на такива които се справят.

От опит ще ви кажа, че в 8 клас единици остават децата математици.

Вживяване няма - има реална оценка на ситуацията, за да може бъдещи родители да вземат правилните решения. Все пак форума е за това. Някои хора не са склонни да плащат 15к лв на година, за да учат децата им в поредното ЧОУ, а искат да изберат най-доброто за тях.

Здравейте и от мен! Странното за мен е, че на единственият изпит по Прородни науки се явиха 11 деца, а само за тази паралелка са приети 20 и НЕприети още 17!!!! Общо 37 кандидата за паралелката при явили се на изпита 11…
Единственото обяснение за това е да е имало вътрешен изпит за вътрешни деца. Но не знам дали ще има някой да потвърди това.
Вътрешен изпит имаше по математика.

Вътрешен изпит наистина е имало, но с условието, ако детето изкара над 70 точки да се подпише договор и да се плати капаро за следващата година. Сега как тези резултати са представени при класирането няма как да знаем, защото всичко е с Входящи номера и Приет ДА/НЕ. Затова казвам, че бала, за който се интересуват стотици родители на деца приети или неприети в СМГ/НПМГ/ПЧМГ е важен, а не просто излишна информация.
Децата, които не подписаха, получиха право да участват в общото класиране с резултата от вътрешния изпит.
Нали пуснаха Питагор до 7. клас с идеята да няма стрес за децата, уж? Какво е това извиване на ръце?
Това беше докато бяха с общ собственик с ПЧМГ. Вече не са и визията се променя. Искат да се конкурират, но още нямат сили. Вече е училище по математика и това се рекламира усилено. Нека някой ходил на изпитите каже, но се твърдеше, че ще са на нивото на тези за ПЧМГ поне. Бъдещето ще покаже дали ще успеят. Догодина са първите четвъртокласници, които са учили изцяло в новата сграда и са 4 паралелки. От тях вероятно повече ще останат в училището...

# 198
Здравейте, имате ли идея дали в Питагор има изискване за работа с определена марка/вид лаптоп за бъдещи петокласници? До колкото знам в ЕСПА и Св. София имат подобни изисквания.

# 199
Здравейте, имате ли идея дали в Питагор има изискване за работа с определена марка/вид лаптоп за бъдещи петокласници? До колкото знам в ЕСПА и Св. София имат подобни изисквания.

Никога в Света София не е имало подобно изискване.

# 200
Привет, моля за информация, кога се изпраща  информация за униформите, кога се закупуват и от къде ? Синът ни ще е пети клас в училището, ако това има значение.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 12:40 от Luce13

# 201
Привет, моля за информация, кога се изпраща  информация за униформите, кога се закупуват и от къде ? Синът ни ще е пети клас в училището, ако това има значение.

Тази година, не е като другите. Досега информация за униформите се даваше още при записването, а поръчките бяха през юни месец за старите ученици.
Тази година се опитват да сменят униформата. Може да погледнете във facebook страницата на училището броженията по въпроса. Засега старите ученици имат възможност да продължат със старите униформи.

# 202
Чест им прави на родителите във фб, че открито се противопоставиха на новите одежди.

# 203
Благодаря много за информацията, ще прегледам Simple Smile

# 204
Чест им прави на родителите във фб, че открито се противопоставиха на новите одежди.
За съжаление, за момента това е единствения начин за даване на обратна връзка.

# 205
  • София
А могат ли все пак да се закупят от някъде новите униформи вече или не ?
Да не съм изпуснала...
Моето дете сега ще бъде 1ви клас и още нямаме никаква информация.  Ще си кара със старите Simple Smile
И без друго нямат база за сравнение с новите.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 21:54 от malinkiii

# 206
Аз взех малко от старите униформи за д а имаме нещо, понеже и ние ще сме за първа година в училището, имам и от пчмг, тези с бродирано п са същите, и взех от емблемите на питагор, засега ще караме със старите,поне докато може...

# 207
  • София
Аз взех малко от старите униформи за д а имаме нещо, понеже и ние ще сме за първа година в училището, имам и от пчмг, тези с бродирано п са същите, и взех от емблемите на питагор, засега ще караме със старите,поне докато може...
И аз съм поръчала от старите в магазина на ул.Рикардо Вакарини. Така ще е в началото.

# 208
И аз съм поръчала от старите в магазина на ул.Рикардо Вакарини. Така ще е в началото.

Здравейте, къде на ул. Рикардо Вакарини? Ние сме в квартала, а дъщеря ми ще е нова в училището. Чакаме заветния мейл за униформите. Имам две наследствени поли от ПЧМГ, искрено се надявам, че ще могат да се ползват 😒

# 209
В един магазин за бебешки дрехи срещу детска градина.
Интересно дали новите одежди за Питагор ще са от същия производител...
Между другото тези момичешки поли аз много ги харесвам. -)

Общи условия

Активация на акаунт