С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 819
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Синя фея 1 аминоцинтеза не се прави само при лоши резултати от ФМ и БХС ,а и ако си имала предишна бременност с бебенце с хромозомна аномалия,както се случи при нас ,загубих втората си дъщеричка със синдром на Едуардс(Т18) .Затова сега риска при мен е равен на риска от аминоцинтеза т.е 1% и затова ще я правя.

Да,да видях ей сега подписа отдолу. Милата Cry
В такъв случай наистина трябва.

# 121
Здравейте,момичета! Искам да ви споделя как ме зарадва снощи любимия. Прибира се той и уж нещо в банята влиза и ми казва сипи на котю да яде..сипвам аз и изведнъж се появява коти с червена панделка на врата и след него моя приятел, вика ми: виж му вратлето и гледам червена кутийка на панделката, вземам я и вътре пръстен и любимия: Ще се омъжиш ли за мен? Отдавна не бях се изненадвала толкова, въпреки, че вече имаме дата за граждански брак, той е решил и официално да ми предложи Simple Smile много беше мило, цяла нощ не спах от вълнение и бебо сигурно се е вълнувал  Grinning

# 122
Здравейте,момичета! Искам да ви споделя как ме зарадва снощи любимия. Прибира се той и уж нещо в банята влиза и ми казва сипи на котю да яде..сипвам аз и изведнъж се появява коти с червена панделка на врата и след него моя приятел, вика ми: виж му вратлето и гледам червена кутийка на панделката, вземам я и вътре пръстен и любимия: Ще се омъжиш ли за мен? Отдавна не бях се изненадвала толкова, въпреки, че вече имаме дата за граждански брак, той е решил и официално да ми предложи Simple Smile много беше мило, цяла нощ не спах от вълнение и бебо сигурно се е вълнувал  Grinning

Heart Eyes Two Hearts newsm51 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes много мило

# 123

Вики, твоят любим ти е направил страхотна изненада  newsm51  newsm44

# 124
да, момичета Simple Smile направи ме много щастлива, надявам се така да продължава  newsm76 пожелавам на всички мами, любимите хора все да ни радват. Целувки

# 125
Вики, просълзих се  Two Hearts Голям романтик твойто мило! Бъдете живи и здрави и все така влюбени  Heart Eyes

По повод имената - моята дъщеричка е с второ име Денис, решихме да няма -ов, защото Денисова и на двамата не ни харесваше, а и от общината изобщо не възразиха и така остана. Но разбира се всеки си решава, т.к. това че на един не му звучи добре Денисова или Викторова, не означава, че за всички е така  Wink
Ние още сме мноооого далече от темата за име като имам предвид кога взехме решение за каката. Единствено каката дава за сега предложения, но много ги сменя, така че ще почака името  Whistling

Аз да ви споделя - днес ходих на среща в Работилница за родители (програма на УНИЦЕФ), много беше забавно, но така си глътна граматиката като трябваше да се представя, че не можах да се позная  Embarassed Някой от вас ходил ли е на такива срещи или има ли намерение да ходи?

# 126
Виолет стори, не винаги е такъв, но когато поиска  Grinning
името Денис е много хубаво   bouquet
аз още съм далеч от мисленето на имена..
Много интересно изглежда това с работилницата, аз не знам дали в Бургас има, но звучи интересно

# 127
Вайлет, какво аджеба се прави на такава работилница, много ми е любопитно? Детето водиш ли?

Вики, толкова трогателно е това с червената лента и предложението!! Party

И ние имаме котарак, ще взема да го проверявам чат-пат за изненади от такъв порядък. Не, шегувам се, ние сме женени от 10 години почти, а сме заедно от 12, минало семе през нива, дет има една приказка по бащиния ми край.

Мозъкът на бебето се изследва на втората, а вероятно и на третата ФМ, но психични заболявания не се откриват така (само неврологични, евентуално по някоя кистичка, колкото да ти вгорчат бременността).

Първото по-сериозно изследване на бебешкия мозък е трансфонтанелната ехография в рамките на седмица (или месец беше?) след раждането, но трябва да има показания за нея, иначе защо. А такова показание като, „детето на приятелката ми е с шизофрения” е малко, хм... newsm78

Аз даже съм бая учудена от диагнозата шизофрения, поставена на дете. Тия псхиатри, Боже, опази, да попаднеш в ръцете им! Shocked Shocked Shocked

# 128
Здравейте ! Hug

Ееее Вики, страхотноо ! Айде официално честито ! Много мил жест...ех..Simple Smile

Виолетке, какво представляват тези работилници, аз не съм нещо запозната?

Здравейте danito, Nad-b ! Hug

Дидитка браво , радвам се за добрите резултати! Hug
Линаб, съжалявам за преживяното...  action032 Разбира се и според мен всеки на твое място би направил амниоцинтеза, макар че сигурно рискът да се повтори същото е много малък..Дай Боже всичко да е наред сега Praynig Hug
Бързо да се възтанови момченцето ти, как пък си счупи крак Sad

Какво ли стана с арабела82, ако ни четеш драсни ни някой ред! Каквото и да е станало, имаш  Hug от мен!

азтинай, ходи ли на лекар, или ще изчакаш до понеделник? Пиши ни как си ! Hug

Долфейске ( ее, така ми викаше един съученик, сега се сетих  Laughing ), мойта ФМ е чааак на 19-ти Wink
Много добре, че не си качила! Все още не е необходимо! Аз така искам да не качвам многооо, дано да успея. За сега съм + 1, а ако знаете как се храня...трябваше да съм - 2 , ама такава съм си, много лесно качвам и ужасно трудно свалям за съжаление.

фибс, посъветвай се с доктора ти за диета, но според мен да се слагаш в някакви режими сега не е много редно. Зависи как се храниш сега. Трябва да разпределиш храненията на по-малки порцийки и да има от всичко необходимо. 90 дневната принципно обхваща всички храни и не те лишава от нищо, сигурно можеш да я спазваш, но мен лично психически като ме ограничава и се изнервям, затова не спазвам точно някакви диети, а следвам някакъв разумен режим. Но пък ако не се храниш много и с някакви " дебелеещи" храни просто може така да реагира организма ти..понякога наддаването е и хормонално, не само от това каквото ядем..

И ние сме си цял ден вкъщи, вчера и гостито ни отпадна. Малчо като го взех от детска се оплака, че го боли гърло, после глава..след това се сетих да го проверя и за Т и стана тя еднаа. Принципно много рядко боледува, последно миналия април е била болен и сега ми едно много странно. Цяла нощ не сме спали, но доста висока Т вдигаше, абе хич не му е добре на милото. Аз до към 38.5-39 гледам да не давам лекарства, само хомеипатия, но той вдигаше над 39.5. Днес пък пробвах да му намажа стъпалата с мед и един белтък, отгоре чорапки, найлонови пликчета и пак чорапи и да ви кажа постепенно смъкна Т и съм много доволна,. За първи път го пробвам, а се оказа доста ефикасно! Но гърлото много го боли, а не дава дори да го погледна, но се надявам ще се справиме до понеделник.
Танче, дано и твойто момченце се оправи бързо , а пък и ние да не прихванем, че с тия температури си е кофти и за нас..

За цитонамазка и на мен ми казаха да не правим сега, че се бърка в канала и не е много желателно. Сега ще приложим старата ми от началото на годината и ще направя по- натам нова.

Е хайде, лека вечер на всички и без боледувания и неприятности повече!

# 129
Мами,не стига,че кашлям трета седмица,а днес и паднах на излизане от банята,по дупе,леко,боли ме отляво,но засега изглежда ок,освен,че нъаболява. ДАно бебо е ок. Дали може д съм направила нещо?

# 130
Мами,не стига,че кашлям трета седмица,а днес и паднах на излизане от банята,по дупе,леко,боли ме отляво,но засега изглежда ок,освен,че нъаболява. ДАно бебо е ок. Дали може д съм направила нещо?
Ако нямаш кървене и контракции - не. А и по принцип от падане рядко става проблем, освен ако не паднеш от някой етаж, де. Hug

# 131
Детето вече е на 6 годинки и вярвайте деагнозата шизофрения съвсем правилно си е поставена. Детето си има съответните пристъпи и  съответното  лечение при него си е генетично в рода им има такава диагноза.

Тази диагноза, както и други психични диагнози вече са често срешани поради напрегнатият ни  живот, възрастта на родителите, инвитрата и купищата лекарства,които приемаме.,затова попитах дали има такова изследване.  Защо мислите,че се тъпчем с фолиева киселина!?
Много е тежко да се отглежда  дете с по-особенни здравословни проблеми и затова  отговорните майки се подлагат на различни изследвания по време на бременността.

Преди да почнем да обвиняваме постоянно и за всичко докторите е добре да си дадем сметка,защо допираме до тях,след като  мислим,че дават грешни диагнози.

В повечето  случай:
"грешната диагноза" се слага от самия пациент,за да прикрие истинската,;
"грешна диагноза" се записва от доктора поради финансово състояние  на  пациента. Едно и също лекарства може да се лекуват няколко заболявания,но само за едно заболяване  това лекарство,да се отпуска по здравна каса;
"грешна диагноза" може да се постави и от недостатъчно показани симптоми. Един симптом може да е показател за различни диагнози,но повече симптоми са показател за една диагноза.
"грешна диагноза"може да се постави и от умора и  изнервеност (лоша среда на работа,лоша апаратура,  не добро заплащане на труда и др) Лекарите са хора,а не роботи.

Само си представете да сте лекари  ooooh!
-цял ден ти мрънкат разни болни и се оплакват пък и недоволни,че трябва да си платят.  Интересни сме ние пациентите,като искаме да ни е безплатно да се лекуваме сами. Лекарите са учили и цял живот се учат,не за благотворителност.
- хирурзите - кървища и черва, а неее
-психиатрите-цял ден се занимават с психично болни,а неееее
-джипито и бърза помощ цял ден ги повръщат и им дишат в носа

Приятна професия

# 132

Praynig  Извинявам се,за новият пост
Стискам палци.
При падане организма инстиктивно се стяга и като се устокои може да се получи мускулна треска или болка.
Пини но-шпа за предотвратяване на  контракции от падането. Ако обаче се появи кървене и болка веднага в бърза помощ. За  сега  лежи повече.

Аз много се притеснявам,какво ще бъде зимата-сняг,лед (ако има де,че както е тръгнало на слънце...) Simple Smile

# 133
Днес бях на ФМ и имаме голям % вероятност да е момче  stork-boy Да не кажа почти никакъв да грешат  Crazy т.к. ясно го видяхме и едва ли беше пъпна връв. В началото ми беше криво, много исках момиче, после ми стана криво че съм седнала да съжалявам, че няма рокли да купувам. Чак корема ме заболя и сега съм щастлива, че е добре и ще е момче. Имам и опит така, че вече съм   smile3521 newsm68 smile3521
Вики, честито официално предложение newsm76
Болните дечица бързо да оздравяват!

# 134
Днес бях на ФМ и имаме голям % вероятност да е момче  stork-boy Да не кажа почти никакъв да грешат  Crazy т.к. ясно го видяхме и едва ли беше пъпна връв. В началото ми беше криво, много исках момиче, после ми стана криво че съм седнала да съжалявам, че няма рокли да купувам. Чак корема ме заболя и сега съм щастлива, че е добре и ще е момче. Имам и опит така, че вече съм   smile3521 newsm68 smile3521
Вики, честито официално предложение newsm76
Болните дечица бързо да оздравяват!

Честито момче,да се роди живо и здраво!
Да ви кажа и на мен ми се ще мома,но както ми се е изчистило лицето май ще къпя патка. Косата ми се скапа, ям сладко и кисело,а китайските календари ми дават различни сведения. newsm78
Аз другата седмица съм на ФМ и се записах при двама доктори ей така за успокоение. Я кажете много ли натискат при прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт