С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 813
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Николай - Николаева
Никола - Николова

Абсолютно съм съгласна

# 106
Питам, защото Николаев/а доста рядко съм срещала и си мислех дали пък не ги записват Николов/а.
Между другото според имената, които до сега съм намислила и 3 те имена на детето ще бъдат дълги  Grinning

# 107
Добро утро май-чета!  welcome на новите попълнения  smile3525 за добрите новинки
На пук на лошото време ви пожелавам слънчево настроение
Аз днес ще посрещам гости, за това се заемам с  newsm64 и  newsm75 Довечера ще наваксвам с темата Simple Smile

# 108
  • Варна
Ами с Виктор как ще стане  презимето Thinking Май ще си остане Виктор, като второ  newsm78

# 109
Николай - Николаева
Никола - Николова

Поне аз така си го обяснявам де  Grinning
Някога всички бяха Николови, но сега вече може да си избереш Николаев или Николов (когато се записва детето).

Виктор: Викторов, а може и да си остане (по едно време не позволяваха без наставката -ов, аз не можах да запиша първото дете така, но се радвам, че не ми позволиха).

Иначе имам братовчед, който е Виктор, детето му се роди през 1980 г. (то самото има дете вече), та тогава я записаха Викторова.

# 110
  • Варна
Хубавото е, че в днешно време имаме право да си избираме, не както преди  Simple Smile

# 111
Баща ми е Николай, аз съм Николаева Simple Smile Имена ние още не сме измислили, не искам да е кръстено на никого, защото и каката не е кръстена на никого...

# 112
Здравейте и от мен !  Hug  да се запиша и аз да ви следя ! Simple Smile
Ние сме за 15.05.2014 за сега.. Simple Smile  Hug

# 113
  • София
Аз имах съученичка, на която баща й се казваше Николай, и второти й име беше Николаева.
За Виктор също съм срещала второ име Викторов.

linab, а защо са ти правили БХС щом така или иначе имаш назначена амниоцентеза?

Нашите взеха дребосъка да го водят на вилата за събота и неделя и ще мога да мързелувам още два дни. Направо не издържам вече с това лежане, дано не се окаже, че трябва да лежа до края, че ще се побъркам. Къщата ми е нагоре с краката, мръсно, неизгладено, а аз си падам малко Монк и гледката направо ме съсипва. Crazy

# 114
Соник бях писала и в предишната тема,че БХС дава не само вероятност за трите хромозомни аномалии ,но и ако нивата на PAPA хормона са ниски за плацентарна недостатъчност или прееклампсия в последния триместър.Аз искам да знам какво да очаквам ,а и вземането на малко кръв не ми е от проблем,така и така ходих до болницата .Искаха още другата седмица да ми направят хорионбиопсия,но отказах( ако аномалията е мозаична ,може и да не се засече).Предпочитам да чакам за аминоцинтеза и да знам ,че този път съм направила всичко възможно.А ти за чистенето не се притеснявай,колкото толкова,сега по -важно е бебчето,а после ще можеш да чистиш.И в къщи е за основно чистене ама не мога,няма кой да ми ги вземе за 30мин,а и малкия сега не ходи и все го нося и все още ми е лошо и аз се ядосвам,но стигам само до пране,гладене и готвене и повече не мога.

# 115
Здравейте най-накрая и аз да се запиша в новата тема.
Уф малката се събуди ще ви чета по-късно.

# 116
Здравейте!Отдавна не съм писала,а вие сте започнали нова тема,няма изчитане .Сега ще се върна на старата да наваксам,но преди това да се разпиша  тази да не се окаже ,че съм я пропуснала Simple Smile.WhiteDove страхотно оформена темичка отново .Нямах време да пиша ,защото малкото ми момченце си счупи крака отново и от 15 дена отказва да ходи(чак днес ни зарадва с плахи първи стъпки)та покрай грижи около него нямам време.Днес бях на първа ФМ и всичко е наред(нухалната гънка е 1.7,което е идеално),преместиха ми термина с един ден напред и от 15май сега е 14.В понеделник след обяд ми обещаха от болницата да ми звъннат за резултатите от БХС и се разбрахме да правя аминоцинтеза след 3 седмици и половина.

Аминоцентезата е рискова. Тя се прави само,ако имаш лоши резултати от ФМ и БХС.  Поне така ми обясни д-р Стаменов и Райков от МБАЛ Надежда

Да питам има ли някакъв начин да се изследва мозъка на бебето в утробата? Имам познати с дете,което е с шизофрения и малко се плаша.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 12:39 от Синя фея 1

# 117
Добро утро и от мене  Hug

А моя мъж се казва Ивайло и се получава супер тъпо презиме Ивайлов ....ама кво да се прави. Ако не бях сложила пък -ов още по-тъпо Максим Ивайло, доста смешно като цяло, ама на така са ми го кръстили мъжа, няма кво да се направи по-въпроса Simple Smile

Събота и неделя ще си киснеме ние май плътно у нас, че малкия ми се разболя с висока температуа и ще трябва да се лекува, а другата неделя миличкия ми е рожденник стискайте палци да го излекуваме до тогава , че сме организирали купон с дечица и дано да ми оздравее миличкия до тогава Sad Много гадно като се разболее детенце, ама в тоя сезон с тия ненормални температури кво друго да очакваме освен болести и настинки .....

# 118
Да се постави диагноза шизофрения на дете е малко трудно...На колко години е детето на приятелката ти? Във вашето семейство има ли психични заболявания, самоубийства, тежки депресии?
Не мисли за такива сериозни неща от сега и не се страхувай от всичко, което виждаш по улиците и което се случва на хората около теб. Няма закономерност, че щом се е случило на приятелката ти, ще се случи и на теб  Hug

# 119
Синя фея 1 аминоцинтеза не се прави само при лоши резултати от ФМ и БХС ,а и ако си имала предишна бременност с бебенце с хромозомна аномалия,както се случи при нас ,загубих втората си дъщеричка със синдром на Едуардс(Т18) .Затова сега риска при мен е равен на риска от аминоцинтеза т.е 1% и затова ще я правя.

Общи условия

Активация на акаунт