С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 804
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм в постоянен ПМС, може би защото наближавам критическата. Ноооо по време на бременност наистина не се трая (нито пък някой друг ме търпи). afwitch

За цитонамазка, аз както вече рекох, през дългия си живот съм правила общо 4 цитонамазки, 2 от които през тази бременност, една миналата година и една преди 6 години. Последната още не знам каква е (резултат имам предвид), правих я миналия петък. Първата, която правих на 30 септември, беше първа група, доволна съм. bowuu

Предходните бременности не съм правила цито и не ми е липсвало. Но моят доктор смята, че трябва да се направи и аз му се доверих (една, де, не чак 2 hahaha). Даже е написал научен труд колко е важна цитонамазката през бременността и защо (не съм го издирвала и чела).

Д-р Тошева също ми взе проба за цитонамазка също, от което се подразних, но не ме е насилила, просто леко ме понатиснаха да си направя всички изследвания, тъй и тъй и микробиология се прави, а тя е не по малко гадна. Whistling

Другото, което е важно, са прегледите на шийката чат-пат, особена за жени, които са имали преждевременно скъсяване с предишна бременност. Моята шийка зася е тип-топ, да видим кога и как ще ме изненада. Tired

Аз повръщам здраво, но съм и наддала - или 2, или 3 кг., което за моите 46-7 не твърде много, ядва се.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 19:23 от Summert1me МadnesS

# 91
И аз тук  Hug направо ви изтървавам  Whistling Благодаря за прекрасната тема, дано се изпълни с още по прекрасни новини!
Summert1me МadnesS добре дошла  Hug
Честито на всички минали прегледи и изживели положителни емоции!
Моето коремче е доста пораснало, и аз като Мисмал сядам с разкрачени крака, взе да ми натежава още сега, а по празниците наистина ще си личи, от далеч  Laughing Вече се и задъхвам, като говоря...все едно съм тичала. Не съм раздразнителна, прекалено съм спокойна даже..но пък съм много емоционална и хубаво и лошо все ме разревава.

# 92
  • Варна
amonita, дано да е момиченце, кога си на ФМ? Hug  А от д-р Атанасова останах наистина очарована, милото също.

Момичета има ли друг като мен, който не е качил и 1 кг? Имам си вече леко коремче, както и малко пораснали гърди, но не качвам. Не знам това дали е притеснително. Иначе бебето си е наред и си расте, отговаря си на гестационната седмица.
Ами аз съм в момента 59кг. Нямам кантар вкъщи и не се тегля много често, но това са ми нормалните кг от 58 до 60,61 през различните сезони. Иначе коремчето си усещам как стърчи,но е по-скоро подуто, сутрин е с нормални размери. Гърдите ми са на макс така да се каже  Laughing Не мисля, че е притеснително, даже е по-добре сега да не качваме много, а в по-късен етап  Simple Smile

# 93
Без наличие на проблем или рискови фактори не мисля че е наложително да се прави цитонамазка всяка година. Но аз веднъж имах "абнормален резултат" преди 8 години и оттогава ме следят по-начесто за всеки случай. Пък и за мое успокоение.

# 94
Аз пък съм чувала, че след 35 се прави всяка година, а след 45, на 6 месеца (второто не съм сигурна). Просто възрастта също се води рисков фактор.

Аз не бих правила всяка година, но си обичам лекаря и затова, хихи. Embarassed

# 95
За рискава бреченност се счета и бреченност над 35 г
Прочетох в нета,че скрининга за синдрома на Даун за рискова бременност над 35 г се поема от здравната каса,но само от определенни лаборатории сключили договор за това -Цибалаб,Рамус и др.

Някоя да е правила скрининг по здравна каса и кой ги разчита след това? newsm78

# 96
Здравейте,  майски коремчета.  Днес ходих да ме регистрират и да ми направят картон. Бях с кошмарно главоболие и се оказа, че е от кръвното - при нормално 90/60,  днес моето беше 120/80. Изписаха ми сироп НЕУРОПАН, но на опаковката пише, че не е подходящ при бременност и сега съм на дилема дали да го пия. Някоя от вас пила ли го е?

# 97
Не съм сигурна, но мисля, че при рискова бременност под 20г. и над 35г. знам, че се полага 1 ехографски преглед повече, но скрининга си се плаща. По-добре си провери, имаше някаде и в предната тема линк какво се полага на бременните, за да не те заблудя  Peace

# 98
Здравейте,  майски коремчета.  Днес ходих да ме регистрират и да ми направят картон. Бях с кошмарно главоболие и се оказа, че е от кръвното - при нормално 90/60,  днес моето беше 120/80. Изписаха ми сироп НЕУРОПАН, но на опаковката пише, че не е подходящ при бременност и сега съм на дилема дали да го пия. Някоя от вас пила ли го е?

Но-шпа и Папаварин свалят кръвното,аз го свалям с тях. Те са безвредни за бебето.
Пини 1/2 папаварин и след 30 мин ще ти падне кръвното.

Сиропа има алкохол и вредни билки

# 99
Над 35 г. се полагат 2 ехографа повече.

При отрицателен резус фактор - още един ехограф.

Под 20 г. се полага един допълнителен ехограф.

При възраст над 35 г. се полага късен БХС (14-16 г.с., ако се не лъжа).

И пр. и пр. има ги тия неща в нета най-подробно. Но дали някой ги зачита е съвсем вече друг въпрос.

От гореказаното си правя извода, че на мен ми се полагат 3+ ехографа, но не вярвам да си ги получа (то няма вече и кога). Пък да видим, то нали човек трябва и да си ги поиска.

# 100
[/quote
При възраст над 35 г. се полага късен БХС (14-16 г.с., ако се не лъжа
[/quote]

От 15-19 г.с
Приложение 15 - Майчино здравеопазване

Хей сега го прегледах в сайта на НЗОК

# 101
уф, качила съм 1 кг, пак проядох сладко, а това не е на добре... Whistling

# 102
Здравейте!Отдавна не съм писала,а вие сте започнали нова тема,няма изчитане .Сега ще се върна на старата да наваксам,но преди това да се разпиша  тази да не се окаже ,че съм я пропуснала Simple Smile.WhiteDove страхотно оформена темичка отново .Нямах време да пиша ,защото малкото ми момченце си счупи крака отново и от 15 дена отказва да ходи(чак днес ни зарадва с плахи първи стъпки)та покрай грижи около него нямам време.Днес бях на първа ФМ и всичко е наред(нухалната гънка е 1.7,което е идеално),преместиха ми термина с един ден напред и от 15май сега е 14.В понеделник след обяд ми обещаха от болницата да ми звъннат за резултатите от БХС и се разбрахме да правя аминоцинтеза след 3 седмици и половина.

# 103
Момичета, зачетох се в темите в Имена и се зачудих нещо. Таткото е Николай и съответно бащиното име Николов/а или Николаев/а ще бъде?

# 104
  • Майна Сити
Николай - Николаева
Никола - Николова

Поне аз така си го обяснявам де  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт