С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 788
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм склонна да вярвам, че е от разтягането Simple Smile да не се шашкам излишно все пак Simple Smile

# 76
amonita, дано да е момиченце, кога си на ФМ? Hug  А от д-р Атанасова останах наистина очарована, милото също.

Момичета има ли друг като мен, който не е качил и 1 кг? Имам си вече леко коремче, както и малко пораснали гърди, но не качвам. Не знам това дали е притеснително. Иначе бебето си е наред и си расте, отговаря си на гестационната седмица.

# 77
missmall, и аз не се шашкам уж, но искам и да се вземат мерки навреме, ако може.

Некачването не е притеснително. Съвсем нормално е, но все пак зависи от стартовите кг.

Аз качвам по 6-7 кг. по принцип, а не съм от най-дебелите, тъй да се каже. Ся може би ще кача малко повече, не знам.

# 78
  • Нови Искър
Момичета, аз пък имам едно оплакване и не знам дали да се притеснявам и да отида по спешност на преглед или да изчакам до 4 ноември,което е понеделник и си ми е ред за преглед... със ставането посетих тоалетната и забелязах зацапване по бельото с кафеникаво петно... обадих се на личната каза да пия 3х1 хапче нош па , а ако не отмине да отида по спешност до Майчин дом при дежурните лекари събота и неделя, а да не чакам понеделника ... незам какво да направя

# 79
aztinai аз бих отишла за всеки случай, че да си ми е спокойно  Peace

И  аз не съм качила кила, май даже съм свалила 1 , ама тръгнах от мноооого кила, чак ме е срам да си призная колко съм. Не е притеснително, то даже си е хубаво да не качи много човек

# 80
dollface браво за кг, и аз искам така  newsm45 newsm45 от сега имам +8 кг  newsm45 на 18 като ходя на преглед ще го помоля да ми даде някаква диета иначе незнам  Weary При първата бременност бях качила 35кг, 25 бях свалила след бременноста, но ми бяха останали още 10 и сега ако кача много после незнам как ще ги сваля  Confused Като ви гледам правите и плодови дни без да ядете нищо, та ако може само плодов ден дали да не почна 90 дневната диета  newsm78
А между впрочем следя темичката, честито на тези които са разбрали пола  Hug

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 16:51 от fibs

# 81
dollface и аз като теб, даже съм свалила 1 кг, а аз по принцип съм слаба, та сега на прегледа лекарката каза, че ще си ги възвърна по-късно, сега се старая да ям по малко,но често.
aztinai  върви за всеки случай събота. както ти е казала лекарката
мисмал и мен ме наболява понякога, сега също, дано да е нормално

# 82
Успяяяххх Simple Smile))) Почти успях да изчета всичко написано до тук. Много сте дейни, много ми допада това Simple Smile
Първо, WhiteDove, благодаря за темата.. страхотна е:)   bouquet
За сватбите, набързо, тъй като гледам тази тема се поизчерпа.. Ние, с моето момче, не сме женени.. не съм сигурна, че искам и да го правим преди да се роди бебето. Аз също съм на мнение, че в момента разходите са излишни.. а и няма да го чувствам като сватба, а като отбиване на номер. Имаме някакъв евентуален план да се подпишем с кумове и после с най-близки приятели да изпием по нещо.. та така Simple Smile
Честито на всички за хубави резултати Simple Smile аз вече само за бебо мисля, непрестанно чакам да дойде момента, в който ще го видя на екрана.. Grinning

аз също не съм качила килограми.. дори краката ми са леко остлабнали.. но го отдавам на повръщанията, които направо ме побъркваха до преди една седмица...

Имам един въпрос към всички: правиха ли ви цитонамазка? Моята лекарка не одобрява по време на бременност.. Аз и вярвам.. ама.. съм и леко притеснена. По принцип си правя всяка година и последно съм правила ноември 2012... ?
aztinai - аз вече имах такова зацапване. Пия но шпа 3х2 и утрегостан.. като цяло според мен можеш да изчакаш, но е хубаво максимално малко да се движиш и въобще да не се стресираш.. спокойствието е най-важно Simple Smile

до скоро, майчета   bouquet

# 83
aztinai зацапването при мен се дължеше на отлепване, лекаря ми изписа но шпа и утрогестан и ми каза да лежа възможно най-много.
За 3-4 дни с хапчетата и почивката зацапването изчезна.
Така, че ако решиш да изчакаш до понеделник гледай да полежиш събота и неделя  Peace
Дано не е нещо сериозно и бързо да се оправиш  Hug

# 84
Nyah, аз си мисля че Цитонамазката е задължителна при бременност. Как иначе ще се установи проблем, ако има такъв.
На мен сутринта с кръвта ми взеха и цито. Като взимаше пробата док установи, че шийката на матката ми кърви леко. Аз дори не знаех, нито при секс нито никак не съм прокървявала. Малко се стреснах, док каза че не било страшно, случвало се по време на бременност поради промяна на хормоните. На мен обаче ми дойде на ум, да не би при взимане на пробата да е разранила шийката...?  Thinking

# 85
И аз не съм качила, но не се и притеснявам от това. Даже бях -2 предишния месец, сега -1, но предполагам, че като минат напълно гаденията и безапетитието, ще започна и да качвам. То като ям по-малко от колкото преди как да наддам?! Но коремче като че ли се заформя леко, макар и да не  са ми утеснели дънките. (не че и преди си нямах коремче Laughing) Та може и да си въобразявам, че виждам разлика.
Лекарят ми казва - спокойно, после ще наваксаш. Е, не бързам, но и това ще стане.
А майка ми ми обясни, че заради нейните непрестанни повръщания, първите 5 месеца от бременността и с мен е бил най-слабият и период в живота. Никога повече не успяла да стигне тази върхова форма  Joy

# 86
Здравейте момичета, не вярвах, че ще успея да се включа при вас, но ето стана. Чета ви винаги, когато имам свободни минутки, но работата е много и нямам време да пиша. Сега обаче се налага да чакам ММ да ме вземе, че понапазарувах и торбите тежат. Та вместо да си тръгна днес по-рано от работа, ще дежуря Simple Smile 

За мен - втора бременност, термин 19 май, но ще е по-рано, че ще съм със секцио. Имам момченце на 4 г.
При мен и първата и сега тази бременност протичат без проблеми (пу- пу) с изключение на болки в кръстта от време на време. Много се радвам за всички, които са узнали пола на бебенцата. Надявам се и аз на 7-ми, когато съм на ФМ да разбера (тайничко се надявам на момиченце Simple Smile  )

Докато го напиша и трябва да тръгвам. Хайде хубава и спокойна вечер. Надявам се да имам възможност да драсвам по някой ред.

Желая на всички ви леко бременеене

# 87
Благодаря момичета, значи не само аз не качвам килограми.  Mr. Green
Иначе още ми се гади, но си хапвам доста неща, а и не повръщам.

Nyah, и на мен не ми правиха цитонамазка, доктора ми прецени, че не трябва и ми взе само секрет за микробиология. Честно казано аз се зарадвах, защото при цитонамазката се бърка навътре и това ме притесняваше, заради бременността. Иначе и аз последно си правих миналата година.

# 88
Цитонамазка ми правиха и на мен, в 12 г.с., но просто защото тогава ми беше време за годишната.

Днес бяхме на преглед и ни дадоха подробните резултати от скрийнингите. Всичко е нормално!  newsm44 Рискът ми за Даун е 1:21000, което особено много ме радва! Този път не го гледаха на ултразвук, но пък чухме сърцето. На следващия преглед след 4 седмици чак ще гледат за пол, а аз си умирам от любопитство.

Да ви питам, особено тези от вас вече минали през това - забелязвате ли сходство между това как ви се отразява бременността и ПМС? Например, който е бил склонен към емоционалност, нервност и ревливост около ПМС, дали също е склонен към това и през бременността? И т.н. и за другите симптоми. Винаги съм се чудела. Аз реално нямах ПМС симптоми, освен болките. Никога не ми се е менило настроението, нито апетита, не рева, не яхам метлата... Засега положението е същото и през бременността, но знае ли човек. Ако взема да се размеквам или изнервям, не знам как ще се оправя, това ми е много нетипично...

# 89
При мен май се проявяват тези ПМС гадости Simple Smile В този период съм винаги мн изнервена и раздразнена и като гледам и сега съм така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт