С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 27 108
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
         За теста за диабет,аз щях да го правя с предната бременност,защото  имаме фамилна обремен еност-дядо беше на инсулин и чичо е на инсулин.Бяха ми казали ,че 12 часа преди теста трябва да спра с храната и само вода може да се пие.В деня на теста ти взимат кръв,малко след това ти давт да пиеш глюкоза ,сядаш и стоиш неподвижно 1 час ,след което пак ти  взимат кръв.Щяха да ми го правят в 25г.с.  
         Кролке ти сериозно ли говориш за солта за бебчето   Shocked ?Само ще кажа ,че кожата е най-големия орган на човешкото тяло.

# 406
Аз знам, че в началото дори не трябва да се къпе детето, само да се мие дупето, защото му се "отмиват" защитните функции на организма...така съм чувала/чела, а за осоляване и дума да не става...това са толкова...ох, не знам какво да кажа, но съм много против Simple Smile Виж, за мазането с мас/зехтин след баня съм по-склонна да приема Simple Smile нищо,че не съм го правила, мазах си я с бебешко олио на Бюбхен Simple Smile
 И само да добавя - къпах я от първия ден на чешмата,защото беше една шепа Simple Smile още пъпчето не й беше паднало, поливах по гръбчето и по главичката и готово Simple Smile Къпано бебе Simple Smile

# 407
# 408
И аз да се включа в новата тема

# 409
missmall и аз така знам за къпането,поне тук в Англия така съветват акушерките и педиатрите.Бебчетата ни в корема са покрити със един мазен  слой,който ги предпазва,като се родят в Англия не ги мият а само ги бършат(след първото раждане попитах по български обичай ,кога ще я изкъпят и те така ме погледнаха смаяно,че се почувствах като абориген ,след това ми обясниха всичко).Майка ми видя Криси няколко часа след раждането и не повярва,че не е къпана.После я къпех 2 до 3 пъти в седмицата ,а като започна да пълзи всеки ден.

# 410
Да, точно за това говоря Simple Smile Едни такива са "мазнички" Simple Smile Сега не знам дали ще го къпя както първото Simple Smile Ама тогава - мерак голям Simple Smile

# 411
Соник, това е моята количка. Не е показана на снимка на позицията за легнало положение, но си е посочено, че е подходяща за новородено  Simple Smile
 http://slonbalonbg.com/bebeshka-kolichka-chicco-simplisity-plus-klabber-2012.html

# 412
Моето дете нали  се роди по -рано и се наложи да лежи една седмица в кувиоз и с другите майки ни беше много чудно дали ги къпят какво ги правят и лекарката точно това обясняваше, че вече из цяла Европа тенденцията била да не се къпят в началото бебетата , та само с кърпичка ги забърсваха бебчетата.

# 413
Гледам, че коментирате дрехи, аз си харесах няколко неща от HM, но засега ще взема само клина, за дънките ще изчакам да надебелея, че не съм качила нито грам.  Laughing

http://www.hm.com/bg/product/08310?article=08310-A

http://www.hm.com/bg/product/96692?article=96692-A

# 414
Аз имам точно такива джинси, с ниска талия са и не се водят за бременни. Установих, че мога да ги нося, но без колан ми падат, а с колан ми предизвикват контракции. Няма угодия. Все пак ги нося, с колан - дано не рискувам твърде много.

Чикото е супер!

# 415
Ауу, тя била много сериозна работата с това осоляване!  Shocked Четох досега само лоши неща. Ама го знам като стара традиция, та затова си мислех, че ще осолявам. Но няма да осолявам явно Simple Smile И все пак имах предвид супена лъжица сол във водата, с която се къпе бебето, а не за обтриване със сол.

И на мен много ми хареса количката на Мерили Берили!  smile3521

# 416
  • София
Соник, това е моята количка. Не е показана на снимка на позицията за легнало положение, но си е посочено, че е подходяща за новородено  Simple Smile
 http://slonbalonbg.com/bebeshka-kolichka-chicco-simplisity-plus-klabber-2012.html
Благодаря ти! Добре изглежда, притесняват ме само двойните и не особено големи колела. Но ще отида да я видя на живо в някой магазин. Simple Smile

И само да добавя - къпах я от първия ден на чешмата,защото беше една шепа Simple Smile още пъпчето не й беше паднало, поливах по гръбчето и по главичката и готово Simple Smile Къпано бебе Simple Smile
И аз така правех с Ники и то около месец някъде. Сега пак мисля така да процедирам и то един-два пъти седмично.  През останалото време мия само дупето, лицето и евентуално около вратлето /ако е повръщало бебето/. Не виждам какво толкова ще се изцапа бебе, което по цял ден само лежи, че да го къпя всеки ден.
Този път и козметиката мисля да огранича до минимум в началото. Миналия път голямо мазане падаше с какво ли не, колко ли химия е поела кожата на горкото дете заради глупостите на майка му. ooooh!

# 417
Аз първия път миех и мажех на поразия, но все пак имаше майки, които ме надминаваха.

Вторият път само на чешмата и само с вода, и то не бих го нарекла къпане, ами леко подмиване. Когато се налага и къпех, но пак на чешмата. Ако се случеше да имам вдъхновение, вадех и коритото, ама това беше рядко явление.

Малката не съм я мазала с нищо, освен с крем против подсичане, но рядко, само когато забележа леко зачервяване (с Бочко или Судокрем). А голямата я лъсках здраво с бебешко олио - то светеше като бакърен тиган детето по едно време. Накрая вече се зех у ръце.

Но те моите са със здрава кожа и нямаха нужда.

А, и много мокри кърпи се потребяваха - яко мързел ме тресеше.

М/у другото аз съм ги къпала с лъжица-две сол в коритото (по-добре с морска или хималайска, но като няма, и с готварска), но не като бебета, ами поне 2-3 годишни. Добре действа, леко загрява и на тях им е приятно.

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 16:35 от Summert1me МadnesS

# 418
  • София
А голяма я лъсках здраво с бебешко олио - то светеше като бакърен тиган детето по едно време.
И при мен имаше такива моменти на престараване. Joy

Мокри кърпички ползвах съвсем в началото, но после педиатърката ме нахока и каза да го мия на чешмата. Правя го и до момента и никога не се е подсичал, нито му се е зачервявало дупето. Виж докато го мажеш с кърпичките /щото то си е мазане, а не почистване според мен/, дупето се зачервяваше.

# 419
В моя случай не, с кърпичките беше идеално, но не съм ги използвала след голямата нужда. След акане - само миене.

За сравнение каката я миех след всяко изпишкване - направо се бях вманиачила. То верно, че не се подсече ни веднъж, ама и на малката не се случи, без чак такива истерии.

Общи условия

Активация на акаунт