С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 843
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте и от мен момичета!

Първо да кажа за повръщането и на мен все още ми се случва, основно вечер вече... Аз съм в последните редици, 12г.с Simple Smile

Няма да повярвате какво ми се случи като отидох при ЛЛ да ми даде направление. Страшно съм ядосана!  Close Аз бях записана при една лекарка от ВИТА, но слава богу до сега не ми се беше налагало да я посещавам. И сега влизам в кабинета й в клиниката където приема тя (на рецепцията ми казаха, че е горе!) и гледам някакъв мъж. Аз му казвам, че търся д-р Велева, личната ми лекарка, а той твърди, че той ми бил личен лекар, все едно аз съм тъпата задето не се сещам. Дори ми намери картона и всичко и най-накрая му изтеглих с ченгел обяснение, че по някаква схема вътрешна ме прехвърлили при него, а д-р Велева се преместила в друга клиника, не знаел къде. Можело да го сменя чак Декември след дълга процедура!
Това ми заприлича на търговия с човешки животи! Аз имам право сама да избирам личен лекар, а не да си ме прехвърлят като вещ, без дори да ми дават обяснение!

Та въпроса ми е момичета, можете ли да ми препоръчате добра ЛЛ в София (предпочитам жена!), която да е лоялна и честна и да не ми се случва подобно нещо! Декември това ще е първото нещо, което ще направя!

Съжалявам, че ви занимавам с моите проблеми, но мисля че е важно да знаете от какво да се пазите. На някоя случвало ли й се е подобно нещо?

# 556
salinasss, с едно обяснение до Здравната каса за ситуацията, в която си попаднала и веднага можеш да си смениш ЛК!!!! И хич не е дълга процедурата-лъжец!

# 557
salinasss, с едно обяснение до Здравната каса за ситуацията, в която си попаднала и веднага можеш да си смениш ЛК!!!! И хич не е дълга процедурата-лъжец!

Асолютна съгласна. Вземаш си синята книжка, купуваш си една бланка за смяна на личния лекар и отиваш при новия, който си избрала. Стария даже не се уведомява.
А за тази смяна и аз мисля,че трябва да се оплачеш в Здравна каса, с копие до някого например Омбудсмана (той само с ФЛ се занимава) и някоя пациентска организация.

# 558
Каквото име си науми бременната преди раждане, женско или мъжко, такова ще е и детето.
Това ми хареса, ама де да ставаше така да си ги избираме...   hahaha

Миглена всеки лекар процедира различно, аз още в 6г.с. имам снимка, а от БХС имам и снимка и клипче. По принцип повечето дават, но е хубаво да предупредиш, че искаш снимка още докато те преглежда  Peace Междудругото си се вижда много ясно човечето в 11-12 седмица  Hug

Десинка и аз имам снимка от 4-5 г.с., но там е една точица а и е с 2D ехограф, интересно ми е сега като е по голямо и е на 4D . Благодаря за съвета защото сигурно нямаше да се сетя да кажа че искам снимка от притеснение. Сега като казваш че се вижда хубаво и вече нямам търпение  Wink

# 559
Привет!
И аз продължавам да  Sick...от 4 дни не съм спряла, какво е тва чудо, човек не може да се наяде аккто трябва, пфуу...
За кърменето - и аз ползвах Лансинох, защото по едно време мн ме боляха зърната, но понеже малката беше мн малка и не можеше хубаво да захапе и лапаше само зърното (което не е правилно) та си ме боляха 1-2 седмици. После всичко си влезе в ритъм и така до почти 3г Simple Smile С нищо не съм си подготвяла зърната преди това. Като родих не ми я дадоха веднага,а на третия ден, та дойде една "леля" питаме дали имам кърма, казах "не знам", тя ме стисна за зърната (от което мн ме заболя) и потекоха капките вълшебна течност Simple Smile Каза ми да се изцеждам и толкова...Падна голямо доене докато дойде малкото "теленце" и станахме като скачени съдове Simple Smile

# 560
Смяната на личен лекар може да стане и извън определените за това месеци, ако обстоятелствата го налагат - смяна на постоянен адрес на здравноосигурения, прекратяване на договора за работа с НЗОК на личния лекар и др.
В твоя случай ЛЛ е прекратил договора, ако не е - то предполагам се местиш с него. Но имаш право да се преместиш. Ако ти се чака до декември, тогава е още по-лесно с книжката при новият лекар. Декември и юни всеки има право да смени ЛЛ.

Аз имам друг въпрос към тези които са ходили на ранен БХС и по конкретно за  4D ехографа -  в нашия период хубаво ли се вижда бебето или е прекалено рано и е мъничко и дават ли ти снимка. Питам защото на мен ми е първа бременост и все още всичко е ново за мен.Вече нямаме търпение да го видим а имаме още малко време до прегледа.
На екран добре се вижда, но то още не е добре оформено в лицето. Дават снимки, но ти препоръчвам и таткото да влезе с теб. Ще види на монитор детето по-хубаво и ясно отколкото после на снимките. Познати казват, че към 30-35г.с. са ходили на 4D и детето ясно се е виждало даже на кого от двамата прилича  Mr. Green

# 561
Забравих да се включа за коледното настроение, не знам какво ми става, но миналата година на Коледа не чувствах че е Коледа, а тази година от ноември и аз съм с Коледното настроение. Още тази сутрин повдигнах темата за семейния коледен банкет в работата, мисля си вече да украсяваме вкъщи   Simple Smile Hug Flutter, ама ми казаха че след 1-ви декември се украсявало. И момичета да ви попитам има ли други като мен, имам чувство че бебето мърда, последните 5 дена ми се струва че 2-3 пъти мърдаше и май май си въобразявам защото не е възможно но знам ли, има ли други такива вманиачени. И на някоя от вас личи ли и в 11-12 г.с.

# 562
Миглена ако имаш фейсбук, на първа страница има линк към тайната ни група, там качваме снимки ако искаш да разгледаш, пусни покана и ще те приемем. Peace

# 563
CieraLeon,happy girl_84 благодаря за отговорите. Ще го направя това веднага. Само да си избера ЛЛ, защото сега не искам и да съм при старата. От тук нататък ще ми трябва добър лекар. Незнам къде мога да търся информация за тях. В пълно неведение съм как най-ефективно да си избера ЛЛ.

Между другото, вижда ли ми се новата лентичка, или проблема е в моя компютър?

# 564
И на мен ми е коледно и искам да украсявам вече  Simple Smile Миналата зима по това време вече бях украсила, не се стърпях  Blush
п.п Къде ми се затриха лентичките  newsm78

# 565
Смяната на личен лекар може да стане и извън определените за това месеци, ако обстоятелствата го налагат - смяна на постоянен адрес на здравноосигурения, прекратяване на договора за работа с НЗОК на личния лекар и др.
В твоя случай ЛЛ е прекратил договора, ако не е - то предполагам се местиш с него. Но имаш право да се преместиш. Ако ти се чака до декември, тогава е още по-лесно с книжката при новият лекар. Декември и юни всеки има право да смени ЛЛ.

Аз имам друг въпрос към тези които са ходили на ранен БХС и по конкретно за  4D ехографа -  в нашия период хубаво ли се вижда бебето или е прекалено рано и е мъничко и дават ли ти снимка. Питам защото на мен ми е първа бременост и все още всичко е ново за мен.Вече нямаме търпение да го видим а имаме още малко време до прегледа.
На екран добре се вижда, но то още не е добре оформено в лицето. Дават снимки, но ти препоръчвам и таткото да влезе с теб. Ще види на монитор детето по-хубаво и ясно отколкото после на снимките. Познати казват, че към 30-35г.с. са ходили на 4D и детето ясно се е виждало даже на кого от двамата прилича  Mr. Green

Да определено таткото няма да пропусне, освен ако не е на работа, ама въпроса е че се вижда мъничкото и на снимката пак горе долу ще се вижда, не като на видеото явно но все пак. И още един въпрос пола дали могат да го кажат, моя позната каза че ако е застанало подходящо можело и да ми кажат пола, но не знам

# 566
salinasss, успешна смяна на ЛЛ!

Миглена, може да останеш малко разочарована от начина, по който се вижда бебето в тия ранни седмии, а и въобще - все пак ехографът не е фотоапарат.

Аз съм от онези, на които се е налагало да правят много късна ФМ - в 36 г.с. С първото си бебе ходих при д-р Мазнейкова, която разполагаше с невероятна техника още тогава. Вярно е, че бебето се видя изключително ясно (главата му най-вече) и беше 1:1 едно с действителността след раждането, но все пак - трябва си и малко фантазия, не очаквайте чудеса. Laughing

на сайта на Маркови можете да видите как горе-долу се виждат бебетата с помощта на ултразвука. Има го на първа страница.

Лентите на бг мама се скриха, ще се покажат - няма страшно.

П.П. И на мен ми е коледно, но ще почакам с украсите поне до началото на декември.

# 567
Мале момичета не мога да ви смогна, докато напиша едно вие вече пишете друго и аз пак почвам писане, и все оставам назад с темите. Аз съм и на работа в момента и поработвам малко ама пак сте много бързи Simple Smile

# 568
Да ви кажа и аз не виждам лентични и то тези, които са от бг-мама, от други сайтове се виждат.
А за мърдането на бебето и аз има такива чувства, знам, че е много рано даже питах кога започва да се усеща, но от 1 седмица някъде сякаш нещо помръдва. Дали пък не е от това, че расте и органите се поразместват ? newsm78

За коледното настроение ще ви кача една снимка във ФБ от сайта на моя лекар, ако искате даже може да я ползваме за следващата тема.  Peace

# 569
При първа бременност се усеща 18-20г.с., при втора около 16-17г.с., но зависи и от плацентата. В 11-12г.с.е прекалено мъничко. Иначе от началото имам оформен корем, благодарение на въглехидратите  Joy От както съм си вкъщи ми намаля и се надявам скоро да се оформи по ясно.
Коледни украси около Никулден. И то главно елха и коледен венец. Нямам търпение да дойдат празниците и повече хора да са почивка, че сега през работно време ми е многооо скучно.

Миглена, моят мъж се показа. Ако лекаря види нещо ще ти каже, но най-ясно се вижда около 17-18г.с. или чак на втората ФМ около 20-22г.с. Но и детето трябва да застане подходящо, доста се крият до края.

Общи условия

Активация на акаунт