С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 843
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
На мен лично не ми харесва това, че е с решетка и от задната страна
А, ето още една разлика - нашето е с решетка само от едната страна. Peace
Да, ама не, имало решетки и от двете страни, сега отидох и го погледнах. Егати, колко съм загубена!!

Аз също това щях да кажа, че не съм използвала и 1 шише и не смятам да използвам (ако пък реша, ще си купя на раз-два). Или пък май го споменах някъде по-напред. Thinking

РоузАмбър, аз не виждам защо проследяващият бременността ти лекар да не може да ти издава болничен? Предните два пъти съм ходила на ЖК в Шейново (на частно) и от там са ми издавали. Щом са клиника, значи могат да намерят начин (стига да искат). Peace

Тея, всичко ще ти бъде ОК, аз затова и ходех в Шейново - не съм разбрала изобщо какви документи трябват. Те всичко си подготвят и само пехвърлят напред-назад.

# 526
Здравейте бъдещи майски мами Simple Smile Приемате ли още една майска мама във вашата група!?  Hug

# 527
добре дошли на новите май-чета!  welcome очакваме още  bowuu моята лична цел е да станем 100 май-чета Simple Smile
Galito81 така е, малките паразитчета знаят как да оцелеят  Party
RoseAmber  а личният лекар какво те съветва? не ти ли дава насоки как да постъпиш "според реда"?
Пак към ЛЛ ще трябва да се обърнеш за избор на педиатър, което пък доколкото разбирам трябва да стане няколко месеца преди раждане (ще ходя и аз тези дни да питам моята ЛЛ как се процедира)
иначе и аз като Teya ходя на частно, където и ще раждам, следят и ЖК (осигурена съм както си му е реда, но признавам си, че не мога да търпя негативизма в кабинетите по каса)

# 528
И мен ме интересува за какво и кога трябва да се обърна към ЛЛ newsm78 Може би скоро трябва да посетя моята. Знам, че педиатър може и след раждането да се избере, макар че аз избор вече имам-моята ЛЛ. Тя е и педиатър, при нея съм от малка и съм много доволна от нея. Но се чудя дали не трябва някакви документи да и нося.
Добре дошли на новите май-ки welcome Много се радвам, че ще имаме близнаци в групата.

# 529
Писанка бейли аз днес ходих при моята АГ и тя ме пита дали съм се отписала от предния доктор, защото видя че съм с направление 11.Аз миналата седмица само минах и казах на сестрата на предния доктор, че ще се следя в Търново, за да ме отпишат от техния регистър.

фифилота84 комплекта е супер аз вече имам такъв

относно спец масички за повиване, аз мисля да спестя и по пример на мама ще си обшия едно парче дунапрен и имаме една маса висока и върху нея да сменям памперсите( спомням си мама като правеше така със сестра ми и по нищо не отстъпва на тези масички, които вие сте публикували).за сега планирам така, но като гледам как майка ми пазарува, приятелките ми също започнаха да купуват разни неща....накрая незнам дали ще има нещо, което аз ще купя сама  Mr. Green аз си харесах количка да се похваля, само чакам ММ да потвърди и е наша http://www.zippyvezimeliai.lt/data/catalog/large/lux_411_1.jpg

# 530
За избор на педиатър не е нужно да се обръщате към ЛЛ, това за пръв път го чувам. А педиатърът издава няколко от болничните след раждането. Но не помня точно как беше. Май вторият се издава от болницата, където ще раждате, а 45-дневният е от проследяващият АГ, след това - педиатърът.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 19:30 от Summert1me МadnesS

# 531
Мен нещо не ме приемате в групата във фейсбук  newsm78

# 532
Мен нещо не ме приемате в групата във фейсбук  newsm78
Явно в момента никой от админите не е онлайн. Споко, ще те приемат! Grinning

# 533
Тук има интересно инфо за избор на педиатър
http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/p-201/Кога-да-изберем-личен-лекар-за-бебето-си/a-1614
И
http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/14901-izbor-na-pediatar-za-bebeto/
Нашият лл не е педиатър и ще ни трябва направление (най-вероятно, предстои уточнение на процедурата) и предполагам трябва да е преди раждане, защото има и някакво първо посещение в дома след прибиране с бебо
Simple Smile абе, уж е далеч във времето,ама...трябва едно по едно да се отмятат ангажиментите

# 534
Аз се интересувам от друг въпрос - свързано е с кърменето. Жената на брат ми, която роди преди месец и половина ми каза, че е имала проблеми с чувствителността на зърната и разкървавяне, но ми каза че нейните познати и колежки до една били така. Та сестрата при прегледа и се скарала, че не се е подготвила и след като са и зараснали раните си е взела специално кремче, с което е трябвало да се маже още преди раждането и от което зърната ставали като гумени. Колежка в робатота ми сподели, че при нея това бил основен проблем за кърменето (и май най-често срещания защо не могат да кърмят жените). И сега се замислих - при всички ли наистина е така? Аз все си мислех, че кърменето е въпрос само на желание, а детето просто те гъделичка по зърното докато си смуче кротко... newsm78 Та ще помоля по-оптните майки да се включат по този въпрос.

# 535
Добро утро момичета   food010  
Аз също се интересувам от всякакви съвети относно кърменето. Искам да кърмя и се надявам да няма проблеми  Peace
Ето един полезен сайт- http://lllbg.org/

Наташка аз съм си избрала същата количка само, че е в друг цвят. Гледах я и на живо и за сега ще бъде тя  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 07:48 от Desinka14

# 536
Привет, момичета  Hug
С предната бременност си спомням, че в АГ-то ме порязаха, че няма да ни изпишат с бебето, ако не им кажа имена, телефон и адрес на бъдещия педиатър, май служебно отиват някакви документи при него. Освен това е длъжен еди-колко-си часа след изписването, да дойде на домашно посещение, да прегледа бебето, да покаже основни неща - къпане, пъп, почистване, кърмене. И би трябвало посещението да е безплатно, ама в повечето случаи си искат пари.
Вчера ми беше адски зле, едни напъни да  Sick , не можах да стана от леглото цял ден  ooooh!

# 537
  • Варна
Мацки извинявам се но после ще ви чета.
само да кажа че ние вчера ходихме при балев и всичко с бебоците е okay. Едното бебче си отговаря със точност до ден на седмиците а другото е дажи с три дена по голямо. това което ми каза още е че едното е на 100 процента мъж а за другото ми дава 5 процента шанс за момиче. съответно мъжа ми е на 200 процента горд все пак ще имаме три момчета вкъщи и сега търсим златната ябълка. Party
Относно кърменето наранявания се получават когато детето не суче правилно. когато детето е засукало правилно жената не трябва да изпитва болка съответно няма и откъде да се направят и рани. относно мазилата аз не съм се подготвил предварително. в деня в който се прибрахме от болницата си купих лансинох понеже е без отмиване но го ползвах не повече от седмица 2. така че за мен е излишна подготовката, особено пък някакво си търкане на зърната с вълнени парцали и какви ли не още чудесии.
Извинявам се за грешките в поста но пиша от телефона Simple Smile

# 538
Добро утро, мами  newsm64

Не спирам да ви следя с интерес, но малкия звяр  не ме оставя да ви пиша и аз Simple Smile
Само набързо да кажа, че с мен и бебо всичко е наред:-) Миналата седмица на ФМ ми казаха, че е момченце Simple Smile
Бях на ФМ при д-р Славкова от Вита- за всички, които са я избрали за проследяваща- страхотна е, мила, обяснява подробно, усмихната, абе АГ- мечта. Аз съм при д-р Василева де, която също е чудесна- това и за мамите, които още се чудят за лекар Simple Smile

А това за педиатъра, че трябва да се съобщи в болницата след раждането, явно вече не е актуално! На мен не са ми искали данните му миналата година! Да ви кажа, аз от Вита съм доволна, щото за престоя си там ми показаха няколко пъти къпане на бебе, как се третира пъпчето и други щуротии:-) Е, посещението на педиатъра в нас  беше безценно- например ми обясни, че бебето няма нужда от къпане всеки ден и шампоани за бебета, поне докато не започне да рие в пясъка Simple Smile))))

Да се сетя сега какво друго обсъждахте.....Ахааааа...Аз също си купих крем за зърна Лансинох след раждането, защото от неправилно засукване малкия ми беше направил рани и с едноседмично мазане всичко мина! Не съм се мазала предварително.

За леглата: Ето това е нашето, дървено е, не е ПДЧ: http://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0 … D0%B0-%E2%84%961/ Аз много исках от всички страни да е с решетки, но нашето седи до стена и няма смисъл. А иначе на това легло махаш колелцата и става най- елементарна люлка Wink

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 11:29 от happy girl_84

# 539
Здравейте майски мами и аз се включвам при вас! Лека бременност на всички  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт