Позитивен човек ли съм?

• 9 547
  • 188
  •   1
Отговори
# 15
  • град-държава
В рамките на доброто възпитание... като нагласа избера ли път тръгвам добронамерено, но отзад се извива жило.

# 16
  • Другата България
Абсолютен негативист съм.И не се харесвам заради това, но....това е положението. Все търся нещо лошо, отрицателно, недоверчива съм....
Обяснявам си го с това, че съм наранявана от хора, на които съм имала прекалено голямо доверие, хора, които не съм и помисляла, че могат да ме предадат. След такива предателства преставам да вярвам в доброто.....
И съм откровена до болка-не търпя лъжа и аз не лъжа, заради което не ме долюбват особено.Хората обичат да бъдат лъгани, и аз не разбирам защо.А да си лицемерен е такава гнус.... Sick

LaughingП.П. И аз така, ако трябва да убедя някого, че живота е розов и любовта вечна-равна нямам, и книги прилагам, и филмов материал от типа "Тайната"....еле за мен ли се отнася....

# 17

Аз също, но само за неща, които се отнасят за мен. Иначе съм много силна да подкрепям хората около мен и да ги насърчавам 

# 18
  • София
Правя се на позитивна.  Peace

# 19
Абсолютен негативист съм.И не се харесвам заради това, но....това е положението. Все търся нещо лошо, отрицателно, недоверчива съм....
Обяснявам си го с това, че съм наранявана от хора, на които съм имала прекалено голямо доверие, хора, които не съм и помисляла, че могат да ме предадат. След такива предателства преставам да вярвам в доброто.....
И съм откровена до болка-не търпя лъжа и аз не лъжа, заради което не ме долюбват особено.Хората обичат да бъдат лъгани, и аз не разбирам защо.А да си лицемерен е такава гнус.... Sick

+1

след твърде много години в другата плоскост обърнах плочата
качиха ми се не на главата, ами отгоре и позитивното ми търпение се изчерпа

Отрицателна съм, защото съм рязка, директна и лесно се издразвам от хората, т.е. не съм снизходителна. Интересното е, че не искам и те да бъдат към мен.
и тук +1

позитивизма много го свързват именно с лицемерието
щом не си лицемерен като тях, си супер агресивен и негативен

# 20
  • В Космоса
Никога не съм свързвала позитивизма с лицемерие. За първи път тук прочитам, че се прави паралел между двете. Лицемерните усмивки и мазнене си личат и от Космоса. Лицемерието си е лицемерие. Позитивните хора просто възприемат света по-лежерно.

# 21
Личат си при аматьорите.
Давам за пример свекърва си, която е лауреат на ленинската награда на Болшой театър!
Евала й правя каква позитивистка е, каква усмихната и мила е.  Grinning

# 22
Абсолютно позитивен. Дори прекалено. Peace

# 23
  • София
Аз съм доста шизофренична в това отношение.

Рядко ми се случва да бъда унила и без настроение, което не ми пречи при случай да стана заядлива и директна. В неутрални ситуации съм по-скоро склонна да се усмихвам и бъзикам, стига отсрещния човек да е на същата вълна.
Но както съм писала и другаде, отдавам песимизма си напоследък както на кофти преживявания и работата си в държавната администрация  Mr. Green, така и на чисто физически проблеми със щитовидната жлеза.

# 24
  • В Космоса
Един мнителен човек, не мож го заблуди, че си самата позитивност! Докато не го усетя що за птица е винаги ще си имам едно наум. Говоря за опознати хора, за които съм се убедила истински ли са, фалшиви ли. Т.е. приемам нещата така - лицемер до доказване на противното. Mr. Green

# 25
Не, не става дума за паралел между позитивизъм и лицемерие - има някои хора, които държат да бъдат възприемани като позитивни, добронамерени и отзивчиви, т.е. играят ролята на позитивни, не говоря за хора, които лицемерничат с цел да извлекат някаква угода, просто хора, които в голяма степен страдат от комплекс да не бъдат отхвърлени, затова за тях е жизнено важно (в психологичен аспект) да бъдат възприемани като добри и мили, но всъщност се страхуват да бъдат себе си.

Лично себе си определям не като негативна, по-скоро като критична.

# 26
  • Другата България
Това със щитовидната си е факт, раздразнителност и песимизъм са си класика  при проблеми там.

# 27
за мен обикновено слушам, че съм крайно негативна Mr. Green.

намирам се за практичен реалист .

никога не се усмихвам - правило задължително. за да се усмихна, трябва да ми е смешно, а как да стане като нищо смешно не виждам/в 99% от случаите/. мога обаче да се смея от сърце на нещо забавно, зависи от случая, но лицемерно да се усмихвам  - никога.

полудявам като ми пожелават - лек, хубав и приятен ден Stop. такива дни се броят на пръсти/това първо/ и не се нуждая от никакви ей така, хвърлени и изстреляни дежурно пожелания/това второ/.

принципно съм силно притеснителен, тревожно-безпокоен типаж. гледам да не показвам какво мога и да давам поле за изява на другите около мен. винаги съм в сянка.
---

за щитовидната жлеза - понеже сега идвам от изследвания и ултразвук на нея - аз съм със силно агресивен тип хашимото -предполагам на това се дължи и част от поведението ми, отделно идва характеропатията.

# 28
  • София
Никога не съм свързвала позитивизма с лицемерие. За първи път тук прочитам, че се прави паралел между двете. Лицемерните усмивки и мазнене си личат и от Космоса. Лицемерието си е лицемерие. Позитивните хора просто възприемат света по-лежерно.
Напълно съгласна съм с това. За мен позитивизъм и лицемерие са две коренно различни понятия.  Peace

# 29

никога не се усмихвам - правило задължително. за да се усмихна, трябва да ми е смешно, а как да стане като нищо смешно не виждам/в 99% от случаите/. мога обаче да се смея от сърце на нещо забавно, зависи от случая, но лицемерно да се усмихвам  - никога.

Не че никога, но само на който си го заслужи. Често се чудя на какво се хилят хората в киносалона на някои "комедии" (от рода на "Мисия Лондон"  newsm78 - нищо смешно няма в ръсене на псувни на килограм)

Общи условия

Активация на акаунт