В момента чета ... 22

• 37 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Аз си представям системата горе-долу като тази за гласуване на "Евровизия": ако се разберем да номинираме най-много по пет книги, напр., ще разполагаме с едни 5 точки, които да "присъдим" на една от тях, едни 4 точки, които да отидат при друга и т.н. При това положение може евентуално да се откажем от правото да присъдим 5 точки на някоя книга и един вид първото място да остане празно или, ако номинираме само 3 книги вместо 5, да им дадем съответно по 5, 4 и 3 точки и четвъртото и петото място да останат незаети. Нещо такова.

Ако решим да имаме право да даваме 3 точки на повече от една книга, мисля, че ще има много хора, които ще номинират по 5-6 книги всяка с по 3 точки и така ще се обезсмисли цялото нещо. Това имах предвид и с предишния си пост.

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 23:46 от scaramouche

# 106
Едвам се откъсвам от "Светът в очите на Боб"...

# 107
Идеята е чудесна, и аз съм 'за' точкова система тип евровизия с 5 книги  Peace
mijjjka, scaramouche , какво точно попадение  Hug
Така мога да си ги класифицирам на прекрасни и велики  Laughing

# 108
  • Ямбол
ОКи. Съжалявам, че обсебихме тази тема, но няма смисъл да пускаме отделна коментарна.
Ще оставя още малко време да помислим и да избистрим новата идея и в края на тази седмица ще пусна темата.

Едвам се откъсвам от "Светът в очите на Боб"...
Това нова книга за Боб ли е или ново издание на старата?
Аз помня, че нещо не бях много очарована от комерсиалните представления в първата книга.

# 109
  • на североизток от Рая

Ако решим да имаме право да даваме 3 точки на повече от една книга, мисля, че ще има много хора, които ще номинират по 5-6 книги всяка с по 3 точки и така малко ще се обезсмисли цялото нещо. Това имах предвид и с предишния си пост.

Страхотно разсъждение, scaramouche!

А това, цитираното, особено ми допада.

Леко иронично, с намигане към вас:
Скрит текст:
много четете, бе, момичета, затова сте толкова умни.  Mr. Green

Hug

# 110

Лилянa, това е втората книга за Боб Simple Smile На мен много ми харесва историята, още повече, че е истинска, да не е дълбок литературен шедьовър, но мен много ме радва.

# 111
Зори, аз със закъснение да ти честитя празника   bouquet, да си много щастлива и обичана. Тортата изглежда прекрасно Peace. Какво стана с изпита?
Аз чета и Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна , на места се хиля сама като идиот. Много ме разпуска и зарежда с усмивки  Peace

# 112
Прочетох "Аз доносчикът" за една вечер. Хареса ми.
Започвам "Шпионинът, който дойде на Коледа" - Дейвид Морел.
Според мен е тъпа, защото цялото действие се развива в една нощ само. Не си спомням края й.  Rolling Eyes
Фенка съм на автора. Последно от него четох "Ловци на време" и много ми хареса. Препоръчвам я на всички форумки.  Mr. Green Разказва се за виртуалната реалност и че не е толкова виртуална ...

На "Изпепелени сенки" на Камила Шамзи накрая
Скрит текст:
Хироко се самоубива, нали?
Какво точно значи "хибакуша"?

# 113
Понеже до сега не съм участвала в номинации, моля за малко разяснения.
Трябва да номинираме книги, които сме прочели тази година  или книги, които са нови и са излезли тази година?

# 114
  • София
Вайда, миналата година имаше две теми за "Книга на годината" - едната за прочетени през годината книги, независимо от годината на издаването им;  втората - за книги, издадени през годината. В момента, предполагам, обсъждаме номинациите за прочетените през годината книги.
Ако ще се прави и тази година отделна тема за издадените през годината книги, нещата ще станат съвсем сложни  Laughing
Доколкото си спомням някои потребители номинираха като "нови" книги, чието първо издание е било преди повече от 15 години - например "Дванайсет странстващи разказа" на Маркес  и други подобни Simple Smile

# 115
  • Ямбол
Понеже до сега не съм участвала в номинации, моля за малко разяснения.
Трябва да номинираме книги, които сме прочели тази година  или книги, които са нови и са излезли тази година?
Темата, която възнамерявам да пусна аз, ще е за номинации на книги, които сме прочели през изминалата година, независимо кога са издадени, нови стари всякакви.

# 116
  • София
Лилянa,  Peace

Това, което предложи scaramouche като система на мен ми звучи добре  Simple Smile
Номинираме максимум 5 книги със съответния брой номинационни точки.
Друг вариант - да имаме максимум номинационни точки - например 15 - и да имаме право да ги дадем само на една-единствена книга или да ги разпределим на 2 или на 3 т.е. да можем да си ге разпределяме по наше осмотрение.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 09:40 от mijjjka

# 117
  • Варна
Не може ли да си отворите нова тема за номинации, в която да обсъждате кои точно книги смятате да номинирате?
Постоянно ми излизат нови отговори по темата "В момента чета", а те нямат нищо общо с първоначално зададената тема.
Благодаря.

# 118
Ако се направи тема за номинации, моля някой да пусне линка тук, понеже аз, а предполагам и други, следя само тази тема, а ми  се иска да участвам тази година в номинациите.

# 119
Вчера довърших "Мойсей и монотеизмът" на Зигмунд Фройд, много интересно изследване на възникването на юдаизма и християнството, на теорията за Мойсей като египтянин, на антисемитизма, на религиозността като вид невротизъм. Хареса ми.

Общи условия

Активация на акаунт