В момента чета ... 22

• 37 530
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
nara86, чела ли си "Писмо в бутилка" на Спаркс? На мен ми е любимата му. Филма по нея също е хубав (с Кевин Костнър), но не колкото книгата  Peace

Само това четох от него, повече не съм посягала към негова книга, много депресираща ми дойде  Tired

# 511
Започнах "Герои" на Джо Абъркромби - продължение на "Първият закон". Нищо, че бях казала, че "Първият закон" ме депресира, месец и половина си мисля само как ми се иска да продъжа с историята. Е, накрая не се сдържах, купих си "Герои" (с 20% отстъпка от "Сиела" във Варна  Laughing) и сега предвкусвам удоволствието. Е, малко ми е криво, заради отсъствието на голяма част от персонажите от трилогията, които ми бяха станали много близки и любими, но се надявам новите да са също толкова интересни и живи.
Някой беше споменал за петата книга на Абъркромби - "Отмъщението на Монца" - чудя се дали има връзка с "Първия закон". Май беше Kally May - ще ми е интересно да прочета отзиви Simple Smile.

# 512
Ясно, гледала съм го, страхотен филм, точно мой тип  Heart Eyes

Зори, за Правек не смея да се обаждам, чети, пък сама ще прецениш дали е твой тип книга  Peace

# 513
Здравейте момичета,
Днес приключих да чета "Крамър срещу Крамър"на Ейвъри Кормън , Една приятелка ми препоръча-Долината на куклите от Джаклин Сюзън- но не мога да я намеря никъде-нито по книжарници, нито онлайн.Така че ако някой я има свалена и има желание да ми я изпрати ще се радвам много
Предварително благодаря. Hug Hug

https://www.dropbox.com/s/p1qe189d1wd7f7b/%D0%94%D0%B6%D0%B0%D0% … %20helyg.pdf?dl=1

# 514
Единствено съжалявам , че прочетох пролога на "С дъх на канела" , някак си ми даде много яснота какъв ще е края на книгата  Crossing Arms дано да се бъркам обаче .
Вие четете ли ако книгата има пролог или направо започвате с първата глава ?  Tired

Чета и често разбирам какво ще се случи. Понякога не ме бърка, но друг път ме дразни. Обаче пък последно като четох един трилър и горе-долу беше разказан отзад на анотацията на гърба на книгата.
Скрит текст:
Става въпрос за "Живот на заем" на Дъглас Кенеди. Първите сто страници героят се чуди защо съпругата му е охладняла и дали има любовник, а отзад направо си пишеше кой е той и какво ще му направи мъжът.
За Никълъс Спаркс - винаги като хвана по телевизията "Тетрадката" и "Писмо в бутилка" ги гледам, но нещо нямам желание да ги прочета.

# 515
  • София
_dexter_ , доколкото разбрах "Герои" не е част от "Първият закон".
В Goodreads подредбата на книгите е следната:
1. Гласът на острието - The Blade Itself
2. Преди да увиснат на въжето - Before They Are Hanged
3. Последният довод на кралете - Last Argument of Kings
4. Отмъщението на Монца - Best Served Cold
и
"Герои" - отделно от тях.

Аз съм прочела първите три, в момента чета (още в самото начало съм) "Отмъщението на Монца" и чак след това смятам да прочета "Герои".

Вени, да ти кажа само, че "Тайната на Тюдорите" я изгълтах за два дни. Заредих си "Отмъщението на Монца" на Киндъла и си викам я да видя "Тюдорите" как е в началото и уж да прочета само една глава.... стигнах до средата на книгата  Crazy . Снощи я приключих и ми хареса. Най-сладко ми беше, че книгата започва от там, откъдето свърши сериала - голям гъдел ми беше. Благодаря ти  Hug !

# 516

"Герои" е история за Севера и Юга след края на войната от "Първия закон". В началото е даден списък с героите, участващи в повествованието и те са точно така, както ги оставихме след "Последният довод на кралете". Погледнах какво пише за "Отмъщението на Монца", виждам името на Херцог Орсо, той май е някъде от южните провинции Simple Smile (беше бащата на принцеса Тереза), така че може би ще е паралелна сюжетна линия. Ще трябва да си набавя и тази книжка Simple Smile.
Вчера поразлистих малко "Герои"-те и попаднах на цитат от Мики Мантъл  Laughing Laughing - в началото на една от главите. Абъркромби определено е писател с много тънко чувство за хумор Simple Smile.

# 517
Започнах Правек снощи, може би не ми е правилния избор в моментното ми състояние, но незнаех какво да очаквам.

О, завид, завид! Чети, не се отказвай. Великолепна е!

# 518
  • София

"Герои" е история за Севера и Юга след края на войната от "Първия закон". В началото е даден списък с героите, участващи в повествованието и те са точно така, както ги оставихме след "Последният довод на кралете".
Значи май е по-добре да продължа с Герои-те, вместо с Отмъщение-то  newsm78 ....
Тай като херцог Орсо не беше въобще централен персонаж в "Първия закон", а сега прелистих "Герои" и там са Баяз, Кучето, Дау Черния, Горст и т.н.

# 519
Притичвам да ви похваля една приказка за възрастни, една магия, историята на едно предизвикателство, чиято арена е арената на прекрасен вълшебен цирк, една любов и съдбите на неговите обитатели.
 „Циркът пристига без предупреждение.”, започва книгата и завършва с думите, че вече не сме сигурни от коя страна на цирка сме- дали вън или вътре. Така е, магията е истинска, особено ако искаш да й повярваш.   Simple Smile
"Нощният цирк" на Ерин Моргънстърн, Le Cirque des Rêves!

................

Провалих си 8-часовият сън за здраве и красота заради "Завещанието на Гидиън Мак" на Джеймс Робъртсън. Историята на Дявола и един свещеник в началото на 21 век.

# 520
   Чета "Винена афера" на Питър Мейл.
   "С дъх на канела" съм я чела и много ми хареса. И филмът е хубав http://www.imdb.com/title/tt0989757/.

# 521
  • София
Ох, да ви се оплача... аз съм напоследък в някакъв читателски застой.  Sad
Нищо не успява да ми грабне вниманието...
Започнах "Отминали времена" - не ме увлече както другите книги на Кейт, изоставих я  Blush
След това започнах "Хартиеното момиче" - там пък ме подразни липсата на адекватна коректорска намеса и нея я изоставих (временно  Simple Smile)

Снощи започнах:

Началото й ми хареса  Simple Smile

# 522
  • Пловдив
Приключих с "Ад" на Дан Браун. На мен книгата ми хареса.
Сега започвам 22 ноември 63 на Стивън Кинг.

# 523
  • Den Haag
Започвам:

# 524
Здравейте,видях че сте коментирали Никълъс Спъркс и С дъх на канела-много хубава  и приятна книга по мое мнение, става за разтоварване и се чете бързо , Писмо в бутилка не съм я чела ,но филма е хубав ,филма Тетрадката е един от любимите ми и затова не  искам да чета книгата, защото някак си все ще я сравнявам с филма и няма да ми донесе същото усещане.Понякога хич не обичам да чета книгатапо филм , който вече съм гледала, някак си ми се променя мнението за филма или книгата(което е нормално де ) , нов повечето случаи  предпочитам просто да порчетакнигата
Друга книга то Спаркс , кайто много ми хареса е незабравимата разходка, хареса ми повече и от  с дъх на канела , също има филм по нея,но не е толкова добър колкото книгата Hug

Общи условия

Активация на акаунт