В момента чета ... 22

• 37 445
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • на североизток от Рая
 Ооо, Лили, ти вече си готова?!  Hug

И на мен ми се вижда рано, макар че съм нетърпелива.

Отворих миналогодишната тема сега и още в първи пот виждам, че Neda е започнала с "Трънски разкази". Ех, че я искам тази книга. А как и къде да  я намеря?! Изчерпана е навсякъде, където търсих.  Confused

Виждам и "Прелюбодейци", а нея я чакам тези дни. Онзи ден я поръчах от Сиела и като дойде, мисля да я прочета.

"Да дойдеш на света" така остана непрочетена в личната ми библиотека, а и край нея доста се шумя. Вярвам, че  и тя ще ми хареса.

Имам още доста заглавия, които мисля да прочета. Затова и да има тема тези дни, няма да бързам да гласувам. Но пък ще ви чета.  Peace

Лили,
Скрит текст:
споменаваш ме в една тема. Приятно ми стана да видя името си. И доста неочаквано беше за мен. Благодаря!  bowuu

# 61
  • София
Neli, комбинираното издание на Сиела "Трънски разкази*Балканска сюита" още не е излязло, така че сигурно ще успееш да намериш книгата, като я пуснат в продажба.
От моите последни прочетени ми хареса много тази малка книжка, съвкупност от история и измислица ...:

Сега чета:

# 62
  • на североизток от Рая
 Аз вече поръчах "Трънски разкази". Има я, онзи ден е излязла.  Simple Smile Поръчката ми е приета, във вторник, или сряда ще си получа книгата.

http://www.book.store.bg/p110514/trynski-razkazi-balkanska-siuit … etyr-delchev.html

NеDа , помниш ли я още? Кажи ми само 2-3-4 думи за нея.  Hug

# 63
Започвам :
Скрит текст:
Някой да има мнение?  newsm78

# 64
  • на североизток от Рая
Започвам :
Скрит текст:
Някой да има мнение?  newsm78

Аз имам мнение.  Simple Smile

Не ми допадна много. Очаквам друго от Стайнбек и тук сякаш не беше той.

Ще чакам да кажеш и своето мнение. Интересно ми е ти как ще я възприемеш.  Hug

# 65
Аз ще започвам по-късно днес :

А след това :

# 66
Аз, доносчикът - Христо Стоянов

# 67
  • Benelux / Varna
Малко ме е срам, но само се записвам да не ви изтърва, че поглеждам отвреме на време. Време не ми остава за четене, защото ходя на интензивен курс по нидерландски, даже утре са ми първите изпити на ниво 1. Обаче използвам и повода да ви почерпя, вчера имах рожден ден и ето тази тортичка си спретнах, почерпете се за мое здраве момичета и момчета Simple Smile
Скрит текст:

# 68
  • на североизток от Рая

Зори, честит рожден ден!  Hug

Бъди здрава и остани все такова слънчево момиче!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Скрит текст:
Прекрасна торта си направила, адмирации!  Peace

# 69
  • на североизток от Рая
 Съжалявам, че пиша повторен пост, но предишния мисля, че трябва да си остане в този вид.  Simple Smile

Прочетох "Слугинята". Както споменах, очаквах четиво, което да не ми дава време за други дейности, да ме грабне изцяло. Но-не! Мудна ми беше книгата. А аз очаквах някаква динамика, по-пълнокръвни герои, повече живот. Тази дебела книга е можело да бъде съкратена наполовина. Мисля си, че за всяка от героините информацията се повтаряше по няколко пъти. И това ми досади.

Иначе ми беше приятно да чета, не се затормозих кой знае колко. 5/10 е оценката ми.

А толкова съм разсеяна напоследък.  ooooh! Записвам си в тефтер прочетените книги, също и оценката, която им поставям. И преди малко забелязах, че последно прочетените не съм ги записала. А ги върнах вече в библиотеката. Затова прерових цялата предишна тема от 1 до 51 страница, да си припомня какво съм чела. Уморих си очите, но пък намерих търсеното.  Laughing

Ще започна "Слабостите на силната жена".
Скрит текст:

# 70
  • София
Зори, честит празник! Здраве и много щастие ти желая   bouquet!
Тортата е ужасно красива, като сладкарско произведение на изкуството.

По темата: прочетох "Повелителката на реките". Леле, много интриги, много нещо! Интересна ми стана и тази част от историята на Англия.

# 71
  • София
Прочетох "Слугинята". Както споменах, очаквах четиво, което да не ми дава време за други дейности, да ме грабне изцяло. Но-не! Мудна ми беше книгата. А аз очаквах някаква динамика, по-пълнокръвни герои, повече живот. Тази дебела книга е можело да бъде съкратена наполовина. Мисля си, че за всяка от героините информацията се повтаряше по няколко пъти. И това ми досади.

Иначе ми беше приятно да чета, не се затормозих кой знае колко. 5/10 е оценката ми.

Съгласна съм напълно с теб, Нели  Hug
"Слугинята" е един от малкото случаи, за които мога да кажа с чисто сърце, че филмът е по-добър от книгата  Simple Smile
Моята оценка за нея е 3/5.

# 72
  • София
  party006zornitsa, здраве, успех с трудния език и нови книжни емоции  Hug !

NеDа , помниш ли я още? Кажи ми само 2-3-4 думи за нея.  Hug
Все още "Трънски разкази" е сред любимите ми книги, "Балканска сюита" също ми хареса, но не чак толкова, може би, защото я прочетох втора.
Емоционални разкази, стила на писане, предполагам е плод на много труд и проучвания. Дано ти хареса, сподели после ... Учудвам се, че си успяла да я поръчаш, при Сиела все още я няма налична.

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 17:29 от NеDа

# 73
Аз засега приключих с Халед Хосейни - прочетох и последната му книга "А планините ехтяха" - нещо не остави силно впечатление, както предните две Thinking  надявам се скоро да има и нова Simple Smile прочетох на един дъх и тази:
http://www.helikon.bg/books/45/-%D0%9F%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D … D0%B5_176363.html
В момента чета:
http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%94%D1%8A%D1%89%D0%B5%D1%80%D … D0%B5_160193.html

# 74
Чета "Изворът" на Айн Ранд. В началото много ми хареса, сега съм до средата и недоумявам какви са тези отошения между Доминик и Роурк, както и безсмислените диалози на Тухи с различни герои. Книгата ми беше силно препоръчана, но нещо не съм във възторг.

Общи условия

Активация на акаунт