В момента чета ... 22

• 37 445
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Влюбени до доказване на противното - Сара Анджелини

# 601

В Goodreads са:
1) Дъщеря на съдбата
2) Портрет в сепия
3) Къщата на духовете

Затова да питам - щом ги свързват героите, как вървят хронологично книгите по издънките на рода Труеба (ако изобщо така са свързани) Laughing

Не помня подробности, но "Дъщеря на съдбата" определено е най-рано хронологически. В "Портрет в сепия" историята е за внучката на главната героиня от "Дъщеря на съдбата". "Къщата на духовете" ми се струва, че беше паралелна история, за друг клон на фамилията, която се развива през три-четири поколения, като завършва през 70-те години на 20-ти век.

# 602

В Goodreads са:
1) Дъщеря на съдбата
2) Портрет в сепия
3) Къщата на духовете

Затова да питам - щом ги свързват героите, как вървят хронологично книгите по издънките на рода Труеба (ако изобщо така са свързани) Laughing

Не помня подробности, но "Дъщеря на съдбата" определено е най-рано хронологически. В "Портрет в сепия" историята е за внучката на главната героиня от "Дъщеря на съдбата". "Къщата на духовете" ми се струва, че беше паралелна история, за друг клон на фамилията, която се развива през три-четири поколения, като завършва през 70-те години на 20-ти век.

Не.  Simple Smile

1. Къщата на духовете
2. Дъщеря на съдбата
3. Портрет в сепия

А иначе чисто времево първата книга пресъздава най-скорошни събития, средната най-рано случилите се, а третата тези по средата. Трилогията всъщност е съставена от три отделни книги, които спокойно могат да се четат и без връзка една с друга и в разбъркан ред дори. В "Портрет в сепия", да речем, се разбира съдбата на героите от "Дъщеря на съдбата".

# 603
  • София, България
Свърших "Ад" на Дан Браун - както започна така и завърши - скучно и типично. Дадох 2 звезди, за да не се чувствам съвсем прецакана.  Mr. Green

Сега чета "Хартиеното момиче" на Мюсо, още съм в началото, но не усещам да ми харесва (засега) чак пък толкова много, но не дразни. Чела съм нещо друго в подобен стил, но не мога да се сетя кое точно.

# 604
често от библиотеката вземам книги от поредицата "Съвременна европейска проза". Така попаднах един един румънски автор- Петру Чимпоешу и неговият "Светец в асансьора". Книга, която е доста близко до българската действителност от средата на 90-те години. Действителност на наивитет, пирамиди, излъгани очаквания, бум на сексуалността ...., описани с толкова много хумор и ирония, че четейки я, не само се усмихвам, а се смея с глас.

# 605
  • USA, Steak State
На 44та страница съм от "Физика на тъгата" и вече съм в сълзи. Невероятно умение да те вкара в разказа още от самото начало. Удивена съм.  Heart Eyes

# 606
Днес започвам с "Убийство в Ориент експрес" на Агата Кристи. За щастие мнението ми за "Десет малки негърчета" не беше затвърдено на финала и точно за това реших да продължа с книжки на авторката.

# 607
  • Пловдив
Започнах "Колибата" на Уилям Пол Йънг.

# 608
  • София
Днес започвам с "Убийство в Ориент експрес" на Агата Кристи. За щастие мнението ми за "Десет малки негърчета" не беше затвърдено на финала и точно за това реших да продължа с книжки на авторката.
Агата Кристи е любимият ми автор от ученическите години. Изчела съм всичко от нея (и то не веднъж), което е издадено на бг. Въпреки че Убийство в Ориент Експрес е спрягана като една от най-добрите и книги, аз бих поставила повечето от  останалите и произведения по-нагоре в класацията, като например Убийство на игрището за голф, Смърт край Нил, Алиби, Загадката в Ендхаус.... Г-ца Зизу, завидях ти направо и се върнах назад във времето с нейните книги Simple Smile Извинявам се за спама  Embarassed. Приятни моменти с Поаро  Wink

# 609
В Читанка имаше доста положителни коментари за книгата и за това я подхванах, но към момента все още не е успяла да ме грабне ... Вярно, едва на 30 и някоя страница съм заради липсата на време, но с негърчетата се "сдушихме" много по-бързо  Tired

# 610
  • София
Надявам се да ти допадне все пак (това е само мое мнение, че не е от най-добрите и книги), а ако не ти, да не се откажеш от авторката заради тази книга Simple Smile

# 611
Прочетох си "Шогун".Възхитих му се отново. Страхотно съчетание на приключенски, исторически, любовен и военен роман. Философия, мъдрост и културни сблъсъци, болезнено актуални и днес, 400 години по-късно. Попроменили формата си, но все пак същите. Прекрасна любов между двама души от два толкова  различни свята.   Книгата е доста обемна ,но си заслужава всяка страница.  Peace
Искам да се науча да чувам как растат камъните и да пия чай от празна чаша.  Heart Eyes

Сега започвам "Един след полунощ" на Керана Ангелова.

# 612
"В Сибир" - пътепис от Колин Таброн.
Все още съм в самото начало, но много ми харесва, продължавам нататък с удоволствие и високо вдигната летва.  Grinning

# 613

Проблема е, че я чета на телефон с екран 2 инча , което е като смс от 8 реда. Адски изнервящо е, но съм почти накрая. Препоръчвам я, има я в Читанка.
Накрая се оказа, че убиеца е бил през цялото време пред очите на четящия, но кой да го подозира като е от добрите.   33uu

Фенка съм на "Фамилията", едно от момичетата пусна инфо, че филма е правен с идеи от книгата и ...  Blush

До утре ще изчета първата, другите две и те ли са толкова интересни?

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 01:50 от Естел Бързоход

# 614
Зачетох се снощи в

Общи условия

Активация на акаунт