В момента чета ... 22

• 36 811
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Дочитам "Деветте живота на Александър Баденфийлд" на Джон Бемелманс Марсиано :

...и е гот, макар и нищо специално. Simple Smile

# 631

Джия, "Трънски разкази" ги има в нета, бях пуснала един линк в темата за българската литература, погледни там.
Wink
Дай линкче,моля те .  Praynig

На последната страница на темата за българска литература е. Бързо го намерих. Но книгата, според сайта, не е цялата. Пък и не мога да си го изтегля за четеца(нямам време и нерви, да чета от компютъра).

Е, да, линкът не е за даунлоуд.
Иначе - и аз попитах цялата книга ли е това и ми беше отговорено в темата, че няма друго, това било всичко.

# 632
Вивиан , задължително ще споделя мнение за книгата като я прочета . Може да се забавя малко , защото съм подхванала да чета едновременно с нея още 2 книги и отделно едни лекции по икономика , но ще пиша дали ми е харесала   Peace

# 633
Прочетох "Животът според Любка" на Лори Греъм.
Доста се посмях на места, но ми дойде в повече разваленият български/английски.
Разваленият английски е едно, разваленият български, съвсем друго, та през цялото време се чудех как ли са се изразили на английски героите. Затова си мисля, че тази книга е най-добре да се чете в оригинал. Иначе е много свежарска.

# 634

.♥.Петя.♥.
, сподели за книгите от скрития текст. Решила съм да ги прочета през следващата година. Вече няма да ги отлагам. Все се каня и нещо друго вземам.

А "Скитница" я има дъщеря ми. Имаше една такава вампирска вълна и тя беше луднала тогава. Аз прочетох книгата миналата година. Хич не е по мой вкус, но пък сякаш ми хареса. Четох, чудех се защо я чета, но пък си я довърших. Вече не я помня. И по-добре че изтривам ненужната информация.

Тези дни не съм споделяла за прочетени книги, но не съм спирала да чета. Е, не чета много, но поне е всеки ден.

Прочетох "Да дойдеш на света", но не я изкоментирах веднага. Оставих да отлежи малко, да се избистри главата ми. Не защото книгата ме е трогнала кой знае колко, ами ей така, нямах идея какво да напиша и откъде да започна.
 Като цяло намирам книгата за стойностна. Харесаха ми кратките изречения в нея. Дори те повече говореха, в сравнение с другите. Объркваше ме накъсаността на събитията. Кое кога, кой къде беше. До стотната страница не усетих нищо, нито безразличие към четивото, нито пък страст да продължа да чета, за да не пропусна какво се случва. Беше ми интересно какво момче е Пиетро. Усетих, че има нещо неясно покрай него, после ми стана криво. Към средата на книгата вече усещах едно стягане, напрежение. Тъжна книга. Четеш и страдаш...Така каза и свекърва ми когато я чете. Разбирам я, тя 11 дълги години е чакала дете. Може би при нея оттам идваше и голямата мъка. Интересно ми беше защо на корицата на едната книга има червено цвете, а на моята е жълто. Исках това да науча. А го разбрах почти в края на книгата. Поне разбрах идеята. Но защо е жълто, пак не ми стана ясно.  newsm78
 Чудя се дали да не изгледам филма. А книгата сигурно пак ще я прочета някога. Но ще я чета без прекъсване. Този път четох , а имаше два дни в които нямах време да я отворя  и това прекъсване ми се отрази. 7/10.

Прочетох "Трънски разкази". Това е книга шедьовър. Тук нямам думи. Не си спомням кое момиче написа толкова хубави думи, че аз поръчах книгата, но което е било, съм страшно благодарна.
 Мъжът ми също е възхитен, чете я преди мен.
 Това е една от най-хубавите ми книги, прочетени през годината. Наравно със "Забравените от небето". 10/10
Скрит текст:
това беше стотната ми книга за тази година. Избрах нарочно нея за номер 100. Предчувствах, че ще ми хареса.

Ще я номинирам!
Има ли електронен вариант? Определено ме заинтересува, това което прочетох за книгата.

# 635
  • София
Прочетох "Алексис Зорбас" - допадна ми Simple Smile. Определено има какво да научим от този така първичен човек с широка душа  Peace
Започнах с големи очаквания "Крадецът на книги" на Маркъс Зюсък, но съм в самото начало.

# 636
"Тайният живот на пчелите" на Сю Монк Кид вероятно ще е един от фаворитите ми при последните 50 прочетени книги. На пръв поглед простодушен, но в действителност дълбокоемоционален разказ от първо лице за живота на едно 14-годишно момиче. Харесвам такива книги, уж леки, с уж еднопластови герои, но откриващи една цяла Вселена. Определено съчетанието на душевните терзания на главната героиня, загубила майка си още като невръстно дете, отгледана от подобие на баща и правата, или липсата на такива, на негрите в САЩ в средата на 60-те години, са доста интересен похват, отново поляризиращ историята, но същевременно и свързващ я елемент.

10/10!

# 637
  • София
Прочетох набързо Просяк Крадец на Шоу.Интересна е много, Шоу си е класика,а и е интересно развитието на фамилията Джордах.

Най-накрая след дълго търсене,започвам 100 години самота.Много съм щастлива Heart Eyes

# 638
"Тайният живот на пчелите" на Сю Монк Кид ...

10/10!

Да!  Grinning
Само да вметна, че и филмът е РАЗКОШШШШ!!! С Куин Латифа и Дакота Фанинг  Heart Eyes

# 639
 mijjjka, благодаря! Изгледах току що трейлъра и вече давам заръка да се изтегли за довечера!
Обещава да бъде също така добър както и книгата.

# 640
  • София
На Сю Монк Кид ми хареса и "Престолът на русалката". Гледах и филма с Ким Бейсинджър.
Ще потърся и аз филма по другата книга, че не съм го гледала : ))

# 641
Искам я и аз "Тайният живот на пчелите", но май е изчерпана навсякъде...

# 642

Нямате ли библиотека? Аз я взех при нас от Столичната.

# 643

И аз бих искала да я прочета, ако някой може да ми я даде за седмица Simple Smile.

# 644
  • на североизток от Рая

И аз бих искала да я прочета, ако някой може да ми я даде за седмица Simple Smile.

Аз я четох и беше от библиотеката. Ще я потърся като ходя  и ще ти я пратя, ако дотогава не я намериш.  Peace

А "Трънските разкази" са 6 на брой. Не знам, мисля че и в електронен вариант са толкова. Аз затова отговорих, че това е книгата. А иначе в моята книга са и новелите от "Балканска сюита". Те са 3.

Общи условия

Активация на акаунт