В момента чета ... 22

• 37 646
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • на североизток от Рая
в момента чета "1984" на Оруел  smile3506
малко странна ми идва
Ами тя точно такава трябва да бъде. Странна.

За мен беше мрачна и потискаща. Подробности не помня, само Биг Брадър си спомням  Mr. Green, само като усещане.

И аз така я почувствах. Дни наред след прочита ми държа влага.

# 181

abs, хубава ли е "Океанът в края на пътя"? Как е в сравнение с останалите книги на Нийл Геймън? Simple Smile

# 182
в момента чета "1984" на Оруел  smile3506
малко странна ми идва

На мен не ми беше странна. Напротив, съвсем естествена и реална ми дойде. Даже твърде реална  Tired Чудя се само, как не са я забранили.

# 183
Напоследък реших да се върна и да препрочета отдавна четени книги и реших да започна с разказите на Йовков, тъй като много го обичам.

# 184
  • някъде другаде
Напоследък реших да се върна и да препрочета отдавна четени книги и реших да започна с разказите на Йовков, тъй като много го обичам.
newsm10
Обожавам ги!
Аз наскоро четох за пореден път "Диви разкази" на Хайтов.
Сега се замислям за "Железният светилник"

# 185
  • Варна
И аз съм на вълна - българска литература.  Peace  След "Снаха",мисля да препрочета "Железния светилник".

# 186

Днес се навършват 133 години от рождението му.  Simple Smile

# 187
  • на североизток от Рая

Днес се навършват 133 години от рождението му.  Simple Smile

Е, струва си да прочета нещо негово. Тъкмо се чудя коя книга да хвана. Мислех да е Маркес. Но Йовков има предимство винаги. Любим автор ми е, много любим.

# 188
В момента чета "Вината в нашите звезди" от Джон Грийн

# 189
  • на североизток от Рая
 Прочетох разкази от Йовков. Насладата беше пълна. Писал е, човекът, с душа и сърце.

Започнах преди малко "Щастие".

Ами, вече имам колебание дали да я чета.  ooooh! Едва първа глава прочетох, но това май ми е достатъчно. Нещо не ми допада в книгата. Такава ли е цялата, като мистика и с неясноти. Кое е сън, кое реалност, размиха ми се.
 Не обичам да чета турски автори, но направих компромис този път. Пък и книгата я видях спомената няколко пъти, май с положителни отзиви.  Затова я взех.
 Не оставям книги, но тук едва съм започнала, мога и  да я зарежа. Все пак не мисля да се мъча на цели 370 страници.

# 190
Не обичам да чета турски автори, ...
Защо?  Simple Smile

# 191
Този Ливанели и на мен не ми допадна, но аз четох другата му книга "Серенада". А аз хем не съм предубедена към турските автори.
Точно като изплагиатствана от "Копелето на Истанбул" ми се стори. Най-вече като сюжет. Като стил изобщо не може да се мери с нея. Този автор има самочувствието да си мисли, че може да си наложи женско мислене, но моето скромно мнение е, че е доста далеч от истината. Laughing

# 192
  • София
Преди 2 дни си купих и започнах книгата "Яж и тичай" на Скот Юрек.

# 193
Започвам "Кери" от Стивън Кинг.

# 194
  • на североизток от Рая

Защото по принцип не ми допадат. Не заради друго. Нямам предубеждения някакви, ако така звучи.

Общи условия

Активация на акаунт