В момента чета ... 22

• 37 597
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • на североизток от Рая
Дочетох "Слабостите на силната жена" и отново я препоръчвам, особено на тези, които проявиха интерес.

Сега и аз искам да я прочета...Има ли я някъде в е вариант?

Ох, не знам. Чета книгите само в хартиен вариант.

# 166
Препрочитам "Летище" на Артър Хейли, последно съм я чела в студентските си години. Но, действа ми все така напрегнато и завладяващо, сякаш не съм я чела тая книга никога.  Peace

# 167
Дадох 2-ри, 3-ти и 4-ти шанс на "Записки под заглавката" на Сей Шонагон, но явно това четиво просто не е за мен.
Не ми е нито интересно, нито приятно за четене.
Тази култура ми е далечна и непонятна и въпреки бележките на преводача, които са по 2-3 на страница, не мога да се вживея в книгата.
Главната героиня от безразлична ми става антипатична, и когато стане това, пак ми става безразлична. Не знам какъв живот е живяла, но според мен си е умирала от скука. Като изключим напълно безсмислените за мен описания на реки, планини и равнини, които всъщност не са никакви описания, а някакво отнесено изреждане на имена, които не разбирам и няма да разбера някога, другите "събития" от живота й са свързани с дребнави неща, като примерно какви трябвало да бъдат котките, кой как се изложил и с какви стихове се затапвали с другите скучаещи особи, като разнообразието в стилистиката е никакво: облаци в небето, полъх на вятъра, разпилян вишнев цвят....
Опитах се да се хвана ако не за историята ( която за мен поне до средата на книгата я няма никаква), да се хвана за стила, но и той ми звучи като стила на петокласник, който си е смукал от пръстите, за да скалъпи някакво съчинение. Чела съм доста по-добри описания на природата и животните от деца във 3-ти клас.
И за да завърша излиянието си и края на мъките си в неин стил:

Колко е хубав вишневият цвят,
Много по-красив от този на крушата,
когато спреш да четеш за него!

# 168
  • София
С 2 ръце препоръчвам една много силна книга за любовта в едни времена,когато да помислиш за друг мъж е равносилна на самоубийство,особено,когато си омъжен за абсолютен тиранин.
Една любов,която сега в 21-ви век ни изглежда направо смешна.

Книгата е на Ан Бронте-"Тайнствената непозната"-по-бавничко се чете,защото е описателна,и няма много пряка реч,но си струва да се прочете,особено силно е описана връзката между майка и син и всеки един страх,който вълнува майчиното сърце.

# 169
  • Berlin
Сега това:

Май само Коралайн не съм чела на Нийл Геймън, но пък гледах филмчето. Simple Smile

# 170
Гигова, какво четеш от Дивър?

"Не се обръщай" и много ми харесва, държи в напрежение и увлича, но в същото време ме разтоварва, имам нужда в момента точно от това.

# 171
  • София
Ммм, да! Чела съм я. Харесвам го, пише готини трилъри.

# 172
в момента чета "1984" на Оруел  smile3506
малко странна ми идва

# 173
Някак си без желание започнах първата част на "Атлас изправи рамене" на Айн Ранд, засега изглежда доста прилично Grinning много американско и много еманципирано...

Peace Точно. Мен още ме човърка, че я оставих, но мисля да й дам втори шанс някога.

Сега започнах и "Живот назаем" на Дъглас Кенеди. Надявам се да не ме разочарова.

# 174
Ммм, да! Чела съм я. Харесвам го, пише готини трилъри.
Това ми е първата среща с него, но и аз го харесах. Мисля да прочета още неща от него.

...

Сега започнах и "Живот назаем" на Дъглас Кенеди. Надявам се да не ме разочарова.
Сподели после!
И аз съм си я купила, но не мога да стигна още до нея ooooh!

# 175
Сподели после!

Ще споделя. Лятото четох от него "Мъртво сърце" и ми допадна. А накупени и изчакващи и аз имам доста, но като ида до библиотеката и не мога да се сдържа и все взимам още.

# 176
малко странна ми идва

На мен не ми беше странна, даже ми беше прекалено близка. Накрая така ме депресира, че няколко дни не можах да се отърва от гадното чуство.

Колкото до "Атлас, изправи раменете" - ако четете нататък, ще става все по- и по- - американска, пропагандна, мрачна. Но като изключим елементът на пропагандата, който доста досажда към края - книгата ми хареса много. Разбирам я и я приемам.

# 177
Сподели после!

Ще споделя. Лятото четох от него "Мъртво сърце" и ми допадна. А накупени и изчакващи и аз имам доста, но като ида до библиотеката и не мога да се сдържа и все взимам още.
И аз съм чела " Мъртво сърце"  и на мен ми хареса затова и си купих тази.
И аз по същата причина имам много неизчетени закупени книги щот като отида в библиотекатаи не мога да устоя на изкушението- слаби са ми ангелите Grinning и всеки път се заричам да невземам нищо и все едно и също - награбвам се с цяла камара Rolling Eyes

# 178
малко странна ми идва
Ами тя точно такава трябва да бъде. Странна.

# 179
малко странна ми идва
Ами тя точно такава трябва да бъде. Странна.

За мен беше мрачна и потискаща. Подробности не помня, само Биг Брадър си спомням  Mr. Green, само като усещане.

Общи условия

Активация на акаунт