В момента чета ... 22

• 37 600
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
На мен нещо ми липсваше в Аз преди теб, за да ме разтърси. От една страна много тежка, от друга оцветена с романтичните розови краски ала арлекин. С малки разлики повтаря сюжета на филма Да умреш млад  Peace

# 391
Имам я ("Аз преди теб") и ще ме накарате да я прочета набързо, само да не стане като с камшиците, че...  newsm66

# 392
Например този филм не намерих сили да го изгледам, а е на подобна тематика:

http://www.imdb.com/title/tt0369702/?ref_=nv_sr_1

Според мен една от най-добрите роли на Бардем (легнал!)! Само заради това си струва, а и заради други неща.

Аз приключих едва първата част на "Последни истории". Накара ме по друг начин да погледна на сънищата, на спомените, на мислите. В началото и в края имах сънища в духа на книгата, усещане за пределност. Спомени картини - хем знаеш, че си ти, хем не можеш съвсем да се познаеш през призмата на времето…

# 393
  • Benelux / Varna
Точно факта, че не се драматизираше много в " Аз преди теб" лично на мен ми допадна. Малко са хората, които не биха се депресирали ако изпаднат в подобно положение. Това което също много ми хареса е втората линия, на израстващата героиня - тя изживя голяма промяна в самосъзнание и определно надрастна, изгради се като нова личност, знаеща какво иска и как да го постига. Тази трансформация беше също водеща сюжета.

Един много хубав филм, засягаш подобно състояние е:
http://www.imdb.com/title/tt1675434/?ref_=fn_al_tt_1

Препоръчвам. Също като книгата не е драматично стягаш гушата, а по-смел поглед над съдбата на героя. Адмирирам подобна смелост! Филма дори е забавен и разведряващ, колкото и странно да ви звучи.

# 394
  • Den Haag
Започнах :

# 395
На мен нещо ми липсваше в Аз преди теб, за да ме разтърси. От една страна много тежка, от друга оцветена с романтичните розови краски ала арлекин. С малки разлики повтаря сюжета на филма Да умреш млад  Peace
Това е и моето мнение за "Аз преди теб". Peace Четох я това лято и след мен я чете моя приятелка-мнението и беше същото.

# 396

Надява се не казваш, че този страхотен филм е самоцелно мелодраматичен. Wink
Аз го намирам за философски (определение, което не използвам просто така!).

Извинявам се за офф топика.  Rolling Eyes

# 397
  • Чукарландия
Това е и моето мнение за "Аз преди теб". Peace Четох я това лято и след мен я чете моя приятелка-мнението и беше същото.

+1 Hug

# 398

Надява се не казваш, че този страхотен филм е самоцелно мелодраматичен. Wink
Аз го намирам за философски (определение, което не използвам просто така!).

О, не в никакъв случай, нали е по действителна история.  Hug Точно защото ако е просто филм, ще си кажа, че е измислено все пак, но този така  ме разстрои още в началото.

# 399
Снощи започнах "Тайната на семейство Рей" - Татяна дьо Роне.

Харесва ми засега, след прочетени едва 50-тина страници. А текстът в курсив (писмата) са толкова поетични, невинни, искрени и истински. Представям си каква любов се крие зад тези писма, макар все още нищо да не се споменава за това в книгата.

Винаги съм си мислела, че в любовните писма се крие някакво огромно очарование. Те са израз на любовта, който може да се запази във физическия свят, не само в емоционалния. Те са нещо, което в наши дни май го няма, да не кажа голяма дума, но поне аз не съм получавала Sad Но не съм и писала, да си призная.

Друг е светът сега, и все пак винаги ни вълнуват едни и същи неща, и нас днес, и тези преди нас.

# 400

Харесва ми засега, след прочетени едва 50-тина страници. А текстът в курсив (писмата) са толкова поетични, невинни, искрени и истински. Представям си каква любов се крие зад тези писма, макар все още нищо да не се споменава за това в книгата.

Винаги съм си мислела, че в любовните писма се крие някакво огромно очарование. Те са израз на любовта, който може да се запази във физическия свят, не само в емоционалния. Те са нещо, което в наши дни май го няма, да не кажа голяма дума, но поне аз не съм получавала Sad Но не съм и писала, да си призная.

Друг е светът сега, и все пак винаги ни вълнуват едни и същи неща, и нас днес, и тези преди нас.

Когато има втъкнати писма (любовни или не) чета с интерес, но когато има по някой стих, или текст от песен ми е много странно. Особено в сериозна книга. Все не мога на де насиля да чета тази част и просто прескачам.  ooooh!

# 401

ooo, има, имааа, зависи доколко сантиментални са хората... Аз какви ги имам (и до и от мен  smile3508Wink) И не е до любовчийство, а до натура; не мисля обаче, че да си много романтичен е особено здравословно ( в наши дни)

Нещо "Копелето от Истанбул" засега не ме грабва; около 60 стр., а интрига няма, освен приятни скици на странни хора и порядки. Ще видим, може и да трябваше да я редувам Шафак с друго. Ще я продължа де. А вече имам списък с коледни подаръци - 5 много желани книжки (ако и само 3 от тях получа, пак ще съм  Grinning

# 402
...
Един много хубав филм, засягаш подобно състояние е:
http://www.imdb.com/title/tt1675434/?ref_=fn_al_tt_1

Препоръчвам. Също като книгата не е драматично стягаш гушата, а по-смел поглед над съдбата на героя. Адмирирам подобна смелост! Филма дори е забавен и разведряващ, колкото и странно да ви звучи.
Страхотен филм, аз също препоръчвам!
Извинете за отклонението Embarassed

# 403
  • ту тук, ту там

+1 Hug
И аз като вас! Не се сдържах просто! 

А по темата: чета "Дъщерята на разказвача", ама не ми спори нещо, та паралелно си чета и "Аз живях социализма", Георги Господинов.

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 10:42 от elleni

# 404
Чета "Одет Тулмонд и други истории" - Ерик-Еманюел Шмит. Много, много ми харесват разказите, които прочетох до сега. Определено ще търся още книги ор автора Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт