В момента чета ... 22

• 37 546
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Kingfan, този автор не прилича на Мартин. Книгите са много батални - битки, войни, кръв и т.н., но без онова безнадеждно чувство, което е в "Песента". Героите са много интересни, пълнокръвно изградени, има страхотни образи и типажи; разказът е изграден от много нишки, но не е така объркващ като при Мартин. Въобще, приключението с "Първият закон" си заслужава всяка страница. Но за да се насладиш, не сравнявай с нищо друго.

# 466
Kingfan, този автор не прилича на Мартин. Книгите са много батални - битки, войни, кръв и т.н., но без онова безнадеждно чувство, което е в "Песента". Героите са много интересни, пълнокръвно изградени, има страхотни образи и типажи; разказът е изграден от много нишки, но не е така объркващ като при Мартин. Въобще, приключението с "Първият закон" си заслужава всяка страница. Но за да се насладиш, не сравнявай с нищо друго.

А, аз не очаквам да си приличат, това е невъзможно.  Mr. Green Искам да е завладяващо просто.Но това, което написа, ми е достатъчно, звучи като мой тип четиво. Мерси.   bouquet

# 467
ventcis приемам мнението ти, вече ми казаха че съм неграмотна и недорасла за Параграф-а, това е положението  Sunglasses в допълнение ще си призная, че не дочетох и Безкраен празник на Хемингуей, изключително скучна и досадна...  Tired

Мдаа... "На вкус и на цвет, товарищи нет".

# 468
Приключвам с "В гробницата на мумията":

...и е много fun. Party

# 469
Днес започнах "Оризовата майка".

# 470
  • София
Завърших "Творците на памет" от Джефри Мур. Не се разбрах нещо с тази книга. newsm78 Започна силно, с интригуващи описания на синестезията (състояние, при което възприятията се свързват едни с други, напр. музика с цветове, отделни понятия с геометрични форми и т.н.). Някакси ми се искаше да е съсредоточена книгата основно върху това явление, но тя явно е била замислена доста по-мащабно. Интегриран е впечатляващ обем специализирана информация, сюжетът е нестандартен, но не ме впечатли толкова, колкото очаквах.

# 471
  • Варна
Завърших "Творците на памет" от Джефри Мур. Не се разбрах нещо с тази книга. newsm78 Започна силно, с интригуващи описания на синестезията (състояние, при което възприятията се свързват едни с други, напр. музика с цветове, отделни понятия с геометрични форми и т.н.). Някакси ми се искаше да е съсредоточена книгата основно върху това явление, но тя явно е била замислена доста по-мащабно. Интегриран е впечатляващ обем специализирана информация, сюжетът е нестандартен, но не ме впечатли толкова, колкото очаквах.
Съгласна.
Силно начало, посредствена средна част, финалът обаче надхвърля всички очаквания в своята плиткоумност.

# 472
Аз се сдобих с новата книга на Станислава Чуринскиене.
Скрит текст:
Приключвам с Шурик и я почвам.

# 473
  • на североизток от Рая
 Чета все още "Да дойдеш на света". И чак не смея да напиша отзиви. Чета я бавно, имам ден, в който дори не успях да чета и я прескочих. А то така не е добре. Забравям какво съм чела. И не мога да вникна достатъчно ли, не я оценявам подобаващо ли, но след многото суперлативи, очаквах повече. Имам доста до края, до половината съм, но не съм сигурна, че ще получи моите макс точки.

Иначе ми харесва как пише авторката. И ще прочета книгата още веднъж някога, но по-задълбочено. Неща, които исках да запомня, сега ми се губят, защото не чета сериозно, а леко безотговорно.

Но, има още , ще пиша пак като я завърша.

# 474
Buttinsky, ще чакам отзиви с нетърпение. Доста се разочаровах от Инцидент. Все се каня да я препрочета, но не идва момента за това. Подарих я на приятел, който много хареса Second life,  и той каза само: "Три часа от живота ми, които никога няма да се върнат!"

# 475
Записвам се и аз за първи път при вас с "Нюйоркска трилогия" на Пол Остър. Просто това беше най-тънката книга от рафта, която ми грабна интереса, а имам само 2 дена за четене Simple Smile от дългия списък на съфорумката, която се чуди какво да чете, аз лично на последно място бих класирала "Процесът"- една от малкото книги, която не съм дочитала. "Майстора и Маргарита", "Параграф 22", "Спасителят", всички те са ми в любими Simple Smile

# 476
Детективска агенция Private

# 477
Чета в момента "Шантарам" още съм в началото, но за сега съм супер доволна  Heart Eyes

# 478
Съгласна.
Силно начало, посредствена средна част, финалът обаче надхвърля всички очаквания в своята плиткоумност.

И аз горе-долу така я усетих тази книга - ударно начало, специфични, нетипични, интересни персонажи, любопитна научна информация, обаче сюжетно по някое време някак ми издъхна.. Авторът можеше като че ли по-добре да развие сюжетните нишки..Останах с усещането, че е провалил нещо иначе много добре замислено..

# 479
Чета в момента "Шантарам" още съм в началото, но за сега съм супер доволна  Heart Eyes

Шантарам, мога спокойно да кажа за себе си, е моето откритие на десетилетието. Мощно се катапултира във вечния ми( засега) топ 10. Рядка комбинация от съдържателен сюжет и красиво, докосващо писане..

Общи условия

Активация на акаунт