Успешно "олежани" бебета - тема 12

• 30 600
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • на земята
Честити именници да са ни живи и здрави   bouquetИ всички дечица да са здрави,весели и засмени  Praynig
ЖЕНИ,не си сама,просто се успокой и брой до десет преди всяко решение,когато си ядосана..)))На мен ми е идело да шамаросам Аля,понякога е голямо мрънкало,тръшкащо и непослушно дете,но осъзнах едно,колкото по спокойна е майката,толкова по спокойно е и детето,никакви викове и крясъци,говориш много тихо,това им харесва..))Всеки си изпуска нервите,всеки,така че ни е простено  PeaceСега е най трудно и за мама и за бебе  Peace особено ако сам си гледаш детето ..))) Hug
Голяма разходка направихме,купихме някои работи..)))Гледах торти за РД ,че наближава,търся и рокличка,че и за мен,живот и здраве  Praynig
Да ви питам,искам да взема нещо като яке и гащиризон за зимата(космонавт от две части),но не харесвам,вие от къде и какви сте купили?

# 91
Ох, Лили, така е, ама като знаеш, че всичко тебе чака да направиш нещо, за да е щастливо и доволно, ми идва в повече понякога. Ако имах една баба в града, утре с кеф щях да я тръсна там....

Както и да е, знам какво е, знам какво се иска от мен - това на теория! А аща й като ме изнерви в допълнение, ми е трудно даже да броя  Mr. Green

За дрехите - тук има един магазин, мнооого голям, китайски истории, всякакви. Там намерих гащеризон с яко, подплатени за 20 лева. Не знам дали не са верига магазини....  newsm78 Иначе имам един цял, от племеничката. Хич не ми се дават пари за дрехи и обувки сега, за няма и 2-3 месеца.

# 92
Хи-хи,Фусти,уредихме Емко с извънреден подарък,а  Mr. Green
Жени,злато,май всички сме така.....
Лаленце,и аз си търся,но нещо тук не ми хватат окото.Имаше в едно магазинче едни български,ако не намеря и свие кучи студ ще ги взимам няма начин.Аз съм с,,Никон,,-L21, ,Colpix,,,става не е с кой знае какви екстри,но съм го купувала преди 3,4 г.Разбира се кой кой е на снимките hahaha
Сега да ви върна малко назад в захранването-как въведохте маслото,по колко и примерно след 5,6 дни какво количество трябва да се стигне?По спомен май повечето използвахте немско,но какво точно,че в нашта Била има 2,3 варианта гледам.
Ако ви кажа кака ви Ая какво закусва сутрин-попара от сухари с АМ,и то си яде с кеф,такова нещо да ям трябва под купичката да има най-малко 20лв....

# 93
Стеф, много неприятен инцидент сте имали. Добре, че на Боби му няма нищо. Ако има класация за броя на паданията, може Никол да оглави класацията. Не стига, че пада все на видни дни /на моя РД, на РД на Деси и други бележи дати/, ами вече има 6 падания досега, като не включвам едно задно премятане, защото не успя да се удари. Всеки път се чувствам ужасно и виновно, питам се, какво пропуснах и недогледах. Най-честите ни падания са нощем и тогава, понеже сме заспали, шокът е голям- гробна тишина и...болезнен писък, последван от истеричен рев, треперене, страх...Последното ни падане беше на 06.11., а предпоследното  - на 01.11. За по-малко от една седмица изживях две кошмарни нощи, като всеки път съм с надежда, че е за последно. После треперя 24 часа за евентуални симптоми и липсата им ме кара да се чувствам особено щастлива. Добре, че са пластични малките човечета, защото не можем да предвидим и предотвратим всичко. Да къпиш Боби на стойка вече не е много удачно, защото е изключително подвижен и шавлив. Махнах стойката на коритото, когато Никол беше на 7-8 месеца. След това я къпах в стойка като тази, която Белоснежка е показала. Сега, след като захладня, използвам коритото, което е сложено на пода в банята.   Все още се къпем всяка вечер и досега сме нямали сериозни премеждия освен няколко подхлъзвания в самото корито, когато се опитва да стане.bouquet
Жени, много е трудно да запазиш самообладание, когато си гледаш детенце сама непрекъснато. Аз също нямам помощ, освен от ММ и това допълнително натоварва нервната ми система. Първото пошляпване на Никол по дупето беше в инфекциозното. Надявам се, че ще бъде за последно, защото не го възприемам като възпитателен и поучителен метод на възпитание, но кой знае....Понякога търпението ни е на изчерпване, но трябва да намерим стимул и сили да сме хладнокръвни. Случвало ми се е да броя до десет като начин на успокоение. Можеш да пробваш и ти. Отсега нататък ще става по-трудно, така че щрябва да тренираме.  bouquet
Фусти, приключи ли с кърменето вече? newsm78
Честито на всички именици!   costumed034

# 94
Празненството завърши, главата ми е...ужасТ. Три пищящи деца, трима именника, гости..ще се пръсна.Накрая малките заспаха като къпани без да има време да минат през банята.
Жени просто нямаш ни най-малка идея какво ще е като поотрасне. Този пищящия период е до 2-2.5 г. възраст.
Лаленце в момента има разпродажба в  Асда виж там. Аз имам едно поръчано от Ларедут за големия племенник, но понеже не уцелих номера/какво съм разбирала тогава от мерки/ и сега пристигна при нас чисто новичко, както съм го подарила. Относно роклята ако не намериш пращам ти моята с Мики  Joy
Иначе днес пристигна една поръчка от Спортдиректа и за пръв път да съм доволна от нещата. За мамите на момчета препоръчвам този анцунг За градината напролет ще е идеален, а елечето е много хубаво. Пухчето не простее както е на снимката, а го отваря супер много. Та не съм купувала извънреден подарък, минах с този  hahaha
Деска на какво АМ сте? Аз харесах Фризо  Embarassed Правя малко повечко и си пийвам и аз 50-60 мл. Много сладичко. Та разбирам детенце.
Лали, тази вечер не ми се пиеше алкохол, но приключвам да, стана ми досадно вече. Сега имам  термос с топла вода и приготвено шише за сутринта.
А къде спи детето, че пада от леглото? При вас на спалнята ли? Направо се стресирах и аз сега. Слагай възглавници на пода..дунапрен.
Хайде лека и мека, че май много се разписах по нощите.

# 95
  • на земята
Жени,не се ядосвай на мъжо,не му обръщай внимание изобщо,всички са дразнещи хахаха..)))Абе има такива моменти по тежки,и като няма читав човек до теб и много тъпо..)))
Деска,давам Масло Президент Био..)))с върха на ножа слагах аз,до седмица дадох на върха на лъжичка,не прекалявам все по малко слагам..)))
Лали какви са тези каскади от Никол,откъде пада нощемот кошарата ли,или спи при вас?
И аз едни български гледах грейки и космонавти на Вега М ,май ще взимам такова,по ефтино и ще го носи два,три месеца,якенце с панталон дебели..)))Имаме доста якета,само долници нама размери..))
Фусте,в Асда няма от две части,от там съм купила само пуловерчета 5 броя..)))В Маталаннещата са по качественни и хубави..)))
Лека момичета ..)

# 96
Моля те  Naughty  само от Маталан не съм пускала поръчка...не искам повече сайтове  Crossing Arms

# 97
Фусти,на Милумил -2.
Лали Hugдобре,че децата са ни,,гумени,,,че не знам.И ние сме падали сериозно няколко пъти,и тука сме тичали в спешното.....От вчера сме с нова,,придобивка,,-на горната устничка,до баща си -за секунда се беше пернала на табуретката.Изплака за малко,след три секунди...се опитваше да събори сушилника на главата си..Това е,очи не на 7,ами на 117 трябват.

# 98
Никол спи при нас на спалнята и  паданията са от самата спалня. Макар с баща й да сме от двата края, често, когато се събудя нощем, я намирам заровена в краката ни. Понякога, когато минавам да кърмя от страната на ММ, външната страна остава отворена и оттам има две прехвърляния.  ooooh!
Ако живеехме в Щатите, социалните със сигурност щяха да ме изкарат некъдърна майка и да ми вземат детето. Simple Smile!
Фусти, много готин анцунг! Peace
Лаленце, няма да купувам гащиризон, защото имаме подарен един китайски с яке. Heart EyesТрябва да го пробваме, защото не знам, дали няма да ни е голям. Лаленце, как готвиш месо с тиква? Какво слагаш вътре?
Права си, Деси! Хубаво е, че Айчето не се е   bouquetударила сериозно. Маслото, доколкото си спомням, трябва да стигне една супена лъжица. Аз го въведох по-набързо - за 2-3 дни.

# 99
Ей, котЯнца, къде сте се покрили в тез мъгливи дни и нощи?
Днес е много коцузлийски за мен ден, порязах си пръста два пъти и ми спряха водата в единственият ден от седмицата, когато се къпя сама без Боби. Та такива ти му истории днес  #Cussing out
Лали, продават се едни подвижни огради за легло. Барикадирайте се, за да спиш спокойно. Както са те посъветвали може долу да сложиш нещо меко. Тя спалнята не е висока за падане ама е гадно Николчето да спинка и да се изтръска долу, най-малкото се стресира миличкото  Sad  Аз спя от външната страна, а Боби е от вътре и за сега не е падал докато спим по този начин. Преди той спеше от външната страна ама веднъж се пльосна на пода и от тогава направих ротация в подредбата ни.
Белоснежка,  направи ли питка за малчуганите? Гледам снимки във ФБ, много са пораснали момчетата ти. Аз сигурно идната неделя ще правя прощъпулника. Както Боби си правеше единични крачки и то много рядко днес тръгна от нищото. Беше се олял с едно шише с вода и го съблякох да го облека, а нашия избяга от мен и то вървейки. После цял ден все кръстосва напред-назад  Heart Eyes Много му се радвам на слънчицето ми, но сега е важно да не се удари силно от падане, че да не му секне желанието за ходене  Laughing
Попи, как сте, има ли ирландско вискенце? До къде я докарахте с логопеда? Чакам те да пишеш за техники и похвати на логопедката, за да може да изкопираме и ние БГ мамитата  Wink Какво стана с онези петна на Митачето, оправиха ли се вече?
Дрънчо, ами вашите пъпки до къде са? Май от тях зависи утре дали ще има ясла или не за Камен. 
Фикси, беше писала в темата за захранването, но много не схванах. Значи след годинката трябва да даваме всеки ден мЯсо на децата, така ли  newsm78 Какво количество месце трябва да е на прием? Спомням си, че след годинката седмичният прием на месо трябва да е около 70 гр, така ли беше. Рибочката е около 100 гр седмично, нали? Почнала съм една акция при Боби да му давам желязосъдържащи храни уж, за да вдигнем хемоглобина, да видим до къде ще я  докараме.
Моето момче не го кефи сиренето, нали не е голям проблем при положение, че от дъжд на вятър яде около 100 гр. кисело мляко?
Жени, преди ми беше обяснила нещо за несъвместимостта между месо и млечни и прочее. Значи не може да направим мусака на децата, поне заливката не се вписва. А застройките на супите при месна супа? Там нали се смесвя яйце и месо  newsm78 има ли проблем или да давам смело така?
Фусти, много е готино комплектчето, което показа  Hug май ще напарвя някаква по-голяма поръчка, че да си струва и куриера до Свищов.
Деси, аз давам масло колкото лешник. Този вид масло трябва да се въведе за разлика от другите неща. Например 4-5 дена, за да си спокойна е абсолютно разумен срок.  Първото масло, което купих за Боби беше от Билла, немско, с една къщичка и крава май на опаковката, към 6 лв. беше. Важното за маслото е да не е българско и да е с 82% масленост, ако не се лъжа.
Другото Деси, как сте? Момата прави ли ти основен ремонт на органите  newsm32
Лаленце, Инче, Ивет, Скаби и ако някого съм пропуснала да извинява, много гушки  Hug спинкайте сладко и спокойно тази вечер заедно с мъничетата

# 100
Честит празник, момичета!!! Здраве и мир в семействата ни  Hug Hug Hug

Стефи, калцият пречи на усвояването на желязото, мисля че в тази връзка се казва да не се дават млечни с месо. Ама не се вглеждай, дай му мусакичка да опита един път и той  Mr. Green
За месото не вярвам да е проблем, ако не се дава всеки ден, Сияна яде през около 2 дни месо, а тази вечер измуха над 150 гр риба. И тя яд много сирене, ако й дам, може до 200 грама да стигне, ако я оставя.
Давай му плодове, съдържащи витамин С, той подпомага усвояването на желязо.

# 101
  • на земята
Добро утро на всички поспаланки  LaughingАйде ставайте от сън спомени нямааааааааааа Laughing
Жени,защо даваш месо през два дена,аз давам всеки ден ,защото хемоглобина ни беше 109 в 6 месец,сега е 120 вече..)))Много яде риба и Аля,в седмицата давам по веднъж,колко пъти даваш риба  Hug
Фусте,в Маталан има изгодни покупки и много кодове за намаление,в Асда няма почти нищо аз все не си харесвам,тук таме..)))
Стефи,да минава пръста и днес ти пожелаваме с Аля един прекрасен ден с Боби..)))Май няма да има слънце ама  Laughing
 desi_aia ,и АЯ е голяма калпазанка и тя..)))Аля е голяма хулиганка  Laughing,все гледа бела да направи и все се чуди какво да опустоши ,всичко вече счупи хахха..)))
ЛАЛИ,да продават едни прегради за легло,купете и направете каквото трябва,то това голямо падане,ужас..)))Господ да ги пази,ама и ние трявба да внимаваме,няма как  PeaceВярно като е писано се случва ама,ние да сме с очи на 10 пък..)))
вижте каква питка ще направя за Коледа,чакам с нетърпение любимият ни празник
Избирам торта за РД на Аля,харесах в сладкарницата Неделя,много красиви има ..)))
Хубав ден на всички  Hug

# 102
Стефи, кошмарна неделя си изкарала, но днес дано денят ти започне с нови и положителни емоции! Твоята рецепта за прощъпулник каква беше? Thinking Не се съмнявам, че ще измайсториш нещо супер оригинално.  Heart Eyes
Момичета, как да направя месо с тиква? Такива комбинации не съм готвила, но утре ще пробвам. Давали ли сте ястие с булгур? Купих, та да видим, какво ще стане.
Фусти, ти ли беше писала, с какво се маже детенце, когато се удари? Thinking Снощи, докато си играеше, три пъти се цапардоса това дете - в брадичката, на бузката и на нослето. Вече не знам, какво да кажа. ooooh! Иначе сложихме барикади около спалнята, поне да пада на меко, ако пак се случи.

# 103
Момичета, нека Св.Мина закриля вас и семействата ви!

# 104
Гут морнинг  wavey
Лаленце, много шукаритетен тоз Дядо Коледа.  Аз не си падам много по Коледа, при нас Нова Година повече се почита, знам ли защо  newsm78 Мисля тези дни да започвам с украсата, че да се радва Боби.
Лали, преди една позната мама ми каза, че намазала сина си с олио където се фраснал и нищо не му станало после, нямало цицина, синини. Тагава ми се стори супер налудничева идеята, но когато Боби падна в банята педката също каза, че друг път като се удари да намажа с олио мястото се замислих. Все още ми се струва лудост, какво ли в олиото помага, но мисля да пробвам при следващото падане
Правих питката по тази рецепта, като след изпичане винаги мажа кората с масло без да задушавам под кухненска кърпа. Това беше и най-вкусната пита, която някога съм опитвала. Дето се вика, топъл хляб и сиренце, ти си мойто пиленце  Laughing
Ето рецептата
Скрит текст:
Приготвяш си:
1 кг брашно (+ още около 200 гр. отделно)
1 кубче жива мая или 4 ч. л. суха мая
400 мл прясно мляко (или 200 мл вода + 200 мл прясно мляко)
4 яйца (единият жълтък се отделя)
1 с. л. сол
3 с. л. захар (+ още 1 с. л.)
¼ ч. л. сода, разбита в 2 с. л. кисело мляко
½ ч. ч. олио
100 гр. краве масло

В една купичка натрошаваш маята, добавяш 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно и 2-3 с. л. вода, разбъркваш и оставяш на топло, докато маята не се надигне и не се появят мехурчета /аз включвам котлона и оставям купичката до него/.

През това време пресяваш 1 кг. брашно, правиш кладенче в средата и слагаш всичко останало, освен 1 жълтък (той ще ти трябва после за намазване на питката) и кравето масло (то също ще ти трябва накрая). Изчакваш маята да шупне, слагаш я и нея и започваш да месиш, докато получиш меко тесто.
/Меко тесто е когато лепне за ръцете съвсеееем малко или не лепне изобщо, за да го докараш дотам, ще ти трябват тези допълнителни 200 грама брашно. Отначало само бъркаш с ръка, докато не започне да стяга, като стегне – правиш така: натискаш (с едната или двете ръце) три-четири пъти, след това взимаш тестото и го хвърляш от височината на гърдите върху масата/ тавичката/ плота. Пак натискаш с ръце три-четири пъти, пак хвърляш. Хвърлянията трябва да станат 50. Ако хвърлиш и лепне, на следващото вдигане слагаш отдолу малко брашно (от 200-те грама), а също така и върху ръцете. Ще се ориентираш, че е омесено, когато се появят едни мехурчета по него/.

Като престане да лепне много, на дъното на тавичката, в която месиш, слагаш от домакинската хартия за печене, намазваш я с малко олио, слагаш тестото и я пъхаш във фурната на 40 градуса за 20 минути.
/За да не ти превтаса, има трик: като сложиш тестото в тавичката, преди да го пъхнеш във фурната пробиваш тестото в средата  с пръст до дъното. От време на време поглеждаш докъде е стигнало, но щом тази дупка се затвори – готово е, дори да не са минали тези 20 минути, някой път му трябват и 25, зависи от фурната/.

Докато чакаш тестото да се надигне (обикновено става два пъти повече като обем), на котлона разтопяваш 100 гр. краве масло.

Вадиш тестото и го месиш пак 1-2 минути (тук може да го хвърлиш още 50 пъти, може и без тях, а можеш просто да го намачкаш с ръце във въздуха) и го разделяш на три или четири равни части. Взимаш едната част, месиш я 3-4 минути (ако още лепне – добавяш мъничко брашно), поръсваш повърхността с брашно и разточваш с точилката (да стане с дебелина около 2 см) /това означава четири-пет минавания с точилката в двете посоки/. Щедро намазваш с разтопеното масло /аз загребвам директно с ръка и мажа/, навиваш на руло и нарязваш на парченца.

В друга тавичка: намазваш дъното с олио, слагаш парче хартия за печене, намазваш с олио и редиш нарязаните парченца /ако трябва – леко ги сплескай надолу – основата да е по-широка от горния край/. Така правиш и с останалото тесто.
След това пъхаш това произведение във фурната за още 20 минути на 40 градуса. /Ще се ориентираш, че е готово, когато под горния слой на тестото се образуват нещо като големи мехури, няма с какво да ги сбъркаш/.

Вадиш и усилваш фурната до 220-250 градуса. Докато фурната загрява, взимаш отделения преди това жълтък, слагаш около 3 с. л. олио, разбъркваш и с ръка (или четка) щедро мажеш надигналата се питка отгоре (ако искаш – поръсваш със сусам). Слагаш я във фурната да се пече.
/ Ако фурната ти може да грее само отдолу, тогава я слагаш така за 15-тина минути, след което намаляваш градусите до 150 и печеш само отгоре – още около 20-25 минути/. За да провериш дали е готова, взимаш дървена клечка за шишчета, пробождаш, вадиш и ако няма тесто по нея – питката е готова.

Като прецениш, че е готова, изваждаш, напръскваш отгоре със студена вода, завиваш с памучна кърпа, отгоре – с хавлиена кърпа и чакаш да изстине  .

Общи условия

Активация на акаунт