Успешно "олежани" бебета - тема 12

• 30 600
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
# 76
# 77
Дрънчо, как е Камен сега? Много гадно изживяване  Sad Като четох поста ти и настръхнах! В какво се състои диетата му? С какви съображения не си искала да му сложат урбазон  newsm78 нямам идея какво съдържа, но знам, че е противоалергично.
Жени, вярваш ли ми, душко, разбирам се  Hug тази нощ се почувствах изхабена психически. Цял ден Боби крещи и плаче, дойде ми в повече определено. До преди малко обикалях града с колата, за да заспи и след като навъртях към 50 км вече заспа. Големи истерии особено днес. Да ми е жив и здрав, но не ми се мисли като проходи какво ще става
Не съм писала, че Боби ми беше разбъзикал настройките на този лаптоп, а другия го заля вчера с кисело мляко  Crazy Голям мерак да си играе с кофичката и накрая почнал да бие по лаптопа с нея и се е пръснал капака. Сега е на ремонт и очаквам утре да ми звъннат да разбера дали има хляб в него или е за боклука. То с  това кисело мляко има малко предистория...Значи вчера към обяд влязохме да се изкъпем с Боби, голям купон, плискахме се с вода, смяхме се, много готино беше. Обърнах се към мивката да взема нещо и мъничо веднага се изправи в коритото да види какво правя /коритото е на стойка/ и ... падна на пода  Cry хванах му едната ръка, но тялото му се извъртя и направо се разби. В момента има малка подутинка на челото, едната бузка е по-зачервена. Изпитах ужас и безизходица, мислих да го водя до спешното. Не плака много и започна да се смее. Успокоих се и зачаках за признаци. Всичко беше по старому, но следобяд отидохме при педката. Тя потвърди, че е ок. Вечерта повърна веднъж на фонтан и пак се филмирах, но установих, че Мирослав е объркал млеката. Предната вечер бях купила кисело мляко и го забравих в колата, на другия ден купих ново и то си беше в хладилника. После реших да направя питки от млякото престояло в колата, но едното отиде на лаптопа, а от другото Мирослав е забъркал кашата на Боби докато аз миех чиниите. Боби яде към 4-5 бебешки лъжички и според мен това е била причината за повръщането. Както и да е, радвам се, че вече е добре. Много ми е гадно за падането и постоянно се присещам за момента, просто е ужасно! Сега се чудя как да го къпя, коритото не влиза изцяло във ваната, а цяла вана не ми се пълни. То и водата бързо изстива там, а и него го е страх от ваната, не знам защо  Confused Дайте някакъв съвет как да процедирам с къпането. Днес умишлено не съм го къпала, за да не се сеща за случката

# 78
Ееее, честито ти Стеф.
Аз коритото вече го пълня само веднъж в седмицата. Ваната по празници  Mr. Green Слагам го да седне във ваната, запушвам я и така го къпя. Докато си играе сапунисвам и му е топло на дупето нали е запушена ваната. После го изправям да се подпре на нея обливам, следва як рев, защото иска още да се къпе и приключваме с гоненица из леглото за обличане. Голяма хамалогия.
Почакай да проходи, мале мале. Сега номерът му е да се катери по леглата и там да ходи. Два пъти го спасявам от падане с главата надолу, за трети не знам..и аз съм в очакване.

# 79
Стефи, мила, много кофти падане сте имали. Дано наистина нищо му няма на Боби. Те сега са по-издръжливи на падания, знаеш, така, че не се филмирай излишно. И Кайчето падна днес от дивана, беше седнал с гръб точно на ръба и аз докато стигна до него беше тупнал на пода и се удари лошо точно на тила. Изкара ми акъла, ама май му няма нищо. Не посмях да кажа на никой, освен на Лали, че баща им и бабите ще ми мърморят много после  Confused
Ние с коритото на стойка приключихме още към 7 месец, сега вече са много големи за него, и като шават така постоянно е много опасно. Нашите се къпят в столче за баня и е много удобно, подобно е на това
Скрит текст:

Даже вече съм прехвърлила задължението с къпането на баща им, поне това да не го върша аз Mr. Green

# 80
  • на земята
Стефи,приготви се психически,нищо му няма на Боби,сега се почва,очите на четири и Бог да ги пази  Praynig
Белоснежке,имам намерение за такова столче малко по различно,обаче за вана е е най добре с него,иначе докато сапунисвам ще мръзне,няма как да е във водата дупата примерно ..)))поливаш с душа и до там,а като е в коритото тялото е във водата на топло,знам ли..)))Дано ме разбра ..))))
Ще купувам фотоапарат НИКОН,моля някой ако има да сподели модел?  bouquet

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 22:42 от *лаленце*

# 81
А,добър вечер Hug!
Дрън,в тез овесени бисквити какво друго има,в смисъл царевично брашно има ли newsm78че не ми излиза съдържанието им нещо.Ако няма-ги поръчвам,само ще си търся друг сайт,че и нещо друго да харесам,пюрета имам впредвит,каши Mr. Green
Песента и при нас се хареса Winkза ужас на баща и.За информация великото произведение е заложено в учебната програма на първи клас,като самоподготовка по ЗИП БЕЛ в занималнята,обикновено около края на ноември.
Радвам се,че камъчето е по-добре вече,дано не се повтарят тезипремеждия повече Hug
Стефи Hugмалкия дявол е бил.Наблюдавай го тази нощ,след като заспи по дърбоко е хубаво много леко и внимателно да го поразбудиш,най-безболезнено за детето е да му смениш позицията на спане,да си продължи да спинка.Да,най вероятно е от млякото,дано да не ти повръща повече.Ние вана нямаме,та не мога да те посъветвам.Къпеме се в стаята,в корито-слагам го на две табуретки и двамата с баща и,иначе сама-долу на пода.Обаче зверчето само седнало,легнала -мисия невъзможна,обикновено и ние сме изкъпани Mr. Green.
Жени,как е Сис,успя ли да поспиш малко?
Белоснежка и ти си имала кофти преживяване.Как е юначето сега?
Иве,как сте с принцесите?Доволна ли си от помощничката си?
Лаленце,как е Али,слуша ли Heart Eyes?Намери ли си комплекта за суши,таквоз хич не ям...Поръчай още малко слънце,не бъди стипца hahaha
Адашче,как сте с бебка и баткото  bouquet
Попиии,липсваш ми.....
Фикс Blush
Ширина,как е малката принцеса?
Фусти,много съм се смяла с това за пипането на цицата,така де,100%мъж си отглеждаш Heart Eyes
Феиче,как е момъка,мъчат ли го зъбките още?

# 82
Лаленце, изчакай я още малко, не й прави и бисквити, щом и от хляб се дави. Моите пръчки, първите, които правих от сайта, който дадох по-нагоре са супер твърди и сигурно също няма да имат успех.

Стефи, пробвах да я къпя права, под душа, ние ана нямаме. Ревеше много, но след като й взех едни гумени, като джапанки, но с каишки, не искаше да излиза оттам. Това беше лятото, като я къпех през деня сама. Сега сме пак с корито, но само 2 пъти в седмицата. И при нас бащата е там, голямо забавление се чува и рев пир излизане.
Настрой се за цепване на устни поне един път месечно и други такива неща скоро  Naughty

Спах снощи, Дес  Hug

# 83
Ох, не знам какво ще го правим това къпане. Със столче за вана ...не ви ли боли кръст от навеждане? Още го къпя в коритото, както казва Лаленце, да му е топло на дупето. Много обича да се плицика. Ще пробвам утре във ваната, дано стане този път.
Фусти, Боби не само ми мачка гърдите, но и се опитва да ми откъсне зърната, да ги натика навътре, че да не стърчат  hahaha Когато го кърмя и ако няма достъп до другата гърда си мушка пръста в устата ми или ми дава да му папкам крачето  Heart Eyes, киска се уж докато суче, а всъщност това е игра за него или говори докато суче.  Crazy

# 84
Честит имен ден на Емко,да расте живо и здраво,весело и палаво дете  ura
Честит празник и на всички именници Hug!

# 85
Честит имен ден на Емко,да расте живо и здраво,весело и палаво дете  ura
newsm78
Нещо да не съм пропуснала?
Моля те двата именни дни през лятото са ни достатъчно  Joy
Но иначе и за мен днес всички малки ангелчета са именници, та да са ни живи и здрави.

# 86
Абе имах съмнения и специално питах чичко Гугъл......празнувате и днес Mr. Green
Благодаря за почерпката  bouquet

# 87
Абе имах съмнения и специално питах чичко Гугъл......празнувате и днес Mr. Green
Въй...отивам да купувам на дЯтитУ подарък тогава  Laughing

# 88
Щом сте казали, айде... Честит празник пак на Емко, живо и здраво да му е името Simple Smile
И всички наши Ангелчета, както е казала Ани  Hug

Хора, зачетох се в една тема, това е описание от една мама, като я чета, НАСТРЪХНАХ. Сияна е умалено копие - почти всичко е така, в по-лек вариант, но и тя няма още 2 години като това дЯтИ  ooooh!

Скрит текст:
Напоследък сутрин се събужда още в 5.30 сутринта и няма сила, която да го накара да легне или да покротува още малко. Започва да крещи неистово и да премята крака през кошарата, да си удря главата в таблите.
След като стане обаче не можем да го облечем по никакъв начин, ходи само по едно боди, с боси крака из целия апартамент, а съвсем наскоро се позакрепи от изкарания бронхит. С 3000 зора успяваме да му обуем панталонки и чорапи, за пантофи изобщо не може да става и въпрос.Въпросното обличане го правим двамата със съпруга ми като единия го държи здраво, докато крещи и се мята, а другия му ги надява на сила.След около половин час Павел отново се събува сам и сцената се повтаря. Искам да поясня,че никакви спокойни обяснения или опити за отвличане на вниманието не вършат работа.Абсолютно никаква.
Игрите му представляват само истерични блъскания и удрари по мебелите, въртене на копчетата на фурната, отварянето и и рязкото пускане на капака обратно или мъкненето на дрехи от всички скринове и гардероби навсякъде из къщи. Опитите ни да го изведем навън също се провалиха.В количката се мята като риба на сухо и иска да го пуснем да ходи, но ако го сторим не иска да ходи хванат за ръка, а започва да търчи към колите на улицата при което изпадам в ужас. По обяд вече е изтощен, но не иска да заспива.Крив е и врещи и се тръшка за всяка дреболия, но опитите ни да го сложим да спи са съпроводени с истерични викове 'Няма, няма' и изпъване като струна на цялото тяло, бясно  мятане при което едва не го изтървам.Единствения вариант да заспи е грубо да го сложа в кошарата и да му се разкрещя, при което той излиза от истерията, заплаква и така заспива.Още щом отвори очите си всичко започва отначало и така до среднощ.
А аз вече съм на ръба на нервна криза, ходя недоспала, преизнервена и изтощена, постоянно крещя след него и дори на няколко пъти го ударих  злобно през последните дни в изблик на яд и безсилие да се справя по друг начин с него.След това плаках много, обещавах си ,че повече никога няма да го направя, чувствах се толкова виновна и гузна, чувствах се най-ужасната и неспособна майка на света....
Но е истина, че днес изпитах огромно облекчение като го оставих на ясла, някакво спокойствие свързано с мисълта,че денят ми няма да е изпълнен с викове, крясъци и истерични кризи, а и  той ще е добре и спокоен там.Най-странното в цялата история е,че госпожите казват,ч е той е най-послушното и изпълнително дете в цялата група и че не им създава никакви проблеми там.Бяха искрено учудени като им споделих за притесненята си от поведението му в къщи и за невъзможността си да се справя с него.
И като си помисля, че след тези два работни дни следва толкова дълга почивка отново -изпадам в паника, вместо да се радвам, че ще ги прекарам заедно с детето си....

Аз сериозно започвам да излизам от релси нещо, днес отново отидохме в парка със сълзи на очите /тя/, а аз супер изнервена и отчаяна. Бях на ръба да я ударя. Знам, че е период, който обаче сега започва, знам, че трябва търпение, но по цял ден, 6 дни в седмицата, по 12 часа сам сама с нея, издивявам. Все едно съм с друго дете.

# 89
Жени,  Hug освен да стиснеш зъби и да се опиташ да се затръшнеш в спокойно състояние не знам какво друго може да се направи. В моменти на отчаяние аз си казвам, че едва сега се започва и не трябва да изпускам нервите си, за да не го прави и той един ден. Вярно е, че не сме на нивото на описаното момченце, но нещата отиват натам. Чакам момента, в който да разбира и да го карам да ми помага с къщната работа. Много странно, но това е начин да изразходва енергията си, да се чувства полезен и като част от семейството. Например да ми подаде нещо, да разбърка нещо и така. Това не съм го чела никъде, но е един от методите на мама. Помня като бяхме мънички как тя метеше двора и за нас имаше мънички метли, как тя переше на ръка, а ние перяхме чорапче или кърпичка в съвсем малко легенче, как тя копаеше с мотика, а ние копахме с тесла. Това много ни сплотяваше и във вид на игра ни усмиряваше, а на нас ни беше интересно. По този начин даже придобивахме някакви способности.
Все още Боби е малък и не може да му обясня нищо или пък да ми каже какво иска и за какво се сърди. Знам, че ще трябва да преминем през всичките капризи и истерии, но ще трябва да се опитам да съм негов приятел, а не тиранин, за да може да се чувства сигурен и спокоен с мен и да може да ми се довери.
Горе главата Жени, повтаряй си, че всичко е период и рано или късно ще отмине  Hug

Общи условия

Активация на акаунт