Красотата на земята сме събрали в цветята! Есен-Тема63

• 35 144
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • в огледалото на живота
Телеграфно само да кажа,че в понеделник далиите ще пусна за Денима и Писето и каквото друго имам... Simple Smile
С Бг пощи очаквайте пратката  Hug
Бързам,не ми се сърдете  Blush

# 121
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Пожелавам здраве на всички, които имат празник днес и на близките им именици!   bouquet

Таня, по въпроса ти за каланхоето. Аз вече не искам да го имам това цвете. Някой беше дал на свекърва ми пролетта, но тя настоятелно го запази, въпреки моя отказ. Е, цъфна с едни пършави цветове. Пфу, не е от красивите.
 А иначе съм виждала такива, с цветове само отгоре върху короната, също и каланхое, на което излиза цвят от където се сетиш. Като е нацъфтяло, особено пък онова с по-гъстите цветове, е красиво. Но като одъртее, залинее, като стане лепкаво, както често става, е неприятно за гледане. От мен, де, не искам някой да се чувства засегнат от думите ми.
 Тъй че, късмет си е как ще изглежда цъфнало.  Peace

Аз се загледах в саксиите си днес и видях колко са засъхнали цветята ми.  ooooh! Особено тези на терасата. Време е да положа грижи утре за всяка зеления.

Днес търчах като щурава из града.

Скрит текст:
Купих си ново яке. Прибирам се, обличам го за фук-фук и  Shocked, виждам скъсано. Изплюл се шевът на едно място. Хайде пак в магазина. Пратиха ме при шивачка за безплатен ремонт. А пък Борика имаше някакъв сериозен проблем и не можех да изтегля пари от банкомата. И трябваше и до банката си да ходя. Оттам ме върнаха, че проблемът бил в страната като цяло. и аз тръпна дали парите ми са си на картата, защото посочих сума за теглене, пък  имаше проблем с пускането на картата. Както и да е...
 И като пообиколих града докато си чакам якето, обрисах магазини за дрехи и книжарници без пари в портмонето, тръгнах да се прибирам.
 И виждам в краката си 2 лв. Съдба! Паричка за бедната. Направо се зарадвах.  Simple Smile
 Здраве да има!

Прииска ми се хоя. Ако някой има, някога, не бързам, нека да се сети за мен, моля!!!  Heart Eyes

Хубава вечер!  Hug Hug Hug

# 122
  • на 90 км от морето
Привет и от мен Simple Smile

Живи и здрави да са всички именници и всички от системата на МВР  Hug
Аз докато вляза да пиша на Танчето, Денимка е отговорила вече   bouquet Точно същото щях да напиша и аз за каменното цвете  Heart Eyes

Надявам се, вече утре да ми остане малко време за снимки  Blush Hug

# 123
  • Бургас
Девичка,ще чакам с нетърпение Hug
Нели,имам няколко хои,но са много мънички,давани от приятелки и от поръчки.На този етап мога да предложа от най-обикновената дето обаче я имам от сто години и расте само на листа а цвят нъцки Cry Тя още си виси наказана на терасата,като тръгна да я прибирам,мога да сложа във вода,пуска коренчета бързо във вода.

# 124
Честито на всички именници и празнуващи!!!
Скрит текст:
И аз на стари години една от тях. Mr. Green утре ще пиша повече ,че и аз от пътуване и празнуване на именни дни се уморих. ooooh! Wink
Нели,за хоята моята расте и е много дълга,така,че мога да режа.Само,че не цъфтяла,имам я от миналата година.Само адрес да ми пратиш.

# 125
  • Пловдив
pisenxeto , не знаех, че и ти празнуваш...  Embarassed Честито със закъснение!

Благодаря, момичета, за отговорите! Каланхоетата ги захванах пролетта и сега наистина са едни....марулки  Grinning Ако не цъфтят ще видя какво ще ги правя, защото имам 4-5. Ама хич да не си мислят, че ще ги затъмнявам и разни такива екстри за да цъфнат  Crossing Arms
Нелка, късметлийка си си явно  Wink

# 126
  • Русе
t_tabakova,благодаря ти!  Hug Честита придобивка!С теб явно сме на една вълна,защото и аз се сдобих със същата оня ден.Искаше ми се нова орхидея и излязох да си търся,нищо не харесах,ядосах се и си закупих две дребни придобивчици. Каланхое имам два вида и при мен също не цъфтят.
Нели и моята хоя започна добре да расте,така че мога нещо да резна,ако кажеш.
Писе,честито и от мен със закъснение!  bouquet
Двете дребни придобивки- червена фитония и шлумбергера.....мааалка "свада"

Реото е единственото цъфтящо цвете у дома в момента и то с такива огромни цветове,че може и да не ги видите на снимката   Joy

# 127
  • Бургас
А,виждат се цветовете Wink Честити ти нови придобивки,много са хубавки.

# 128
t_tabakova, вкъщи каланхоетата си цъфтяха без специален режим за осветяване/затъмняване. Само течен тор за цъфтящи беше почерпката  Laughing

# 129
  • на североизток от Рая
 Здравейте!  Hug

Денима, Писе, Све, благодаря ви за предложението за хоя. Не искам да ми пращате, ако са ви малки още. И както казах, не бързам. Но защо не ви цъфтят? Трябва да е голямо цветето ли, за да зацъфти? Или  си иска мястото, както повечето цветя.  Thinking

Тези мушката и сакъзчета са на майка. И те вече почти не цъфтят. Но пък тя се погрижи да ги поднови. Не е като щерка си.  Blush ooooh!

И пътят дотам.  Heart Eyes

Скрит текст:

Как сте вие? Направихте ли нещо за цветята си днес? Аз полях моите. И направих нещо за себе си
Скрит текст:
- купих си ботуши.  Simple Smile И установих с ужас, че съм напълняла... Confused

Хубава вечер!

# 130
отивам да чета Hug

# 131
  • DE
С тракащи зъби
Ех, все не ми стига времето значи-докато се врътна и пак станало тъмно.
И при вас ли се стъмнява така рано, а?
Абе друго си е, с вирнати крака в градинката, някъде на сянка- пък до късни доби и за всичко стига времето Mr. Green
Гладна съм, че и лакома, ама, прочетох Ви и цветенцата разгледах Hug
Мога пак да пиша, но като всички спите.
Топличка и мекичка съботна нощ!

# 132
  • Бургас
 LaughingНели,напоследък ме разсмиваш,как го установи това по ботушите ли  Wink
Браво на майчето ти!
И аз полях моите цветенца,пресъхнали ми бяха повечето.Идната седмица май ще карам мъжо да мъкне големите саксии от двора,тези от балкона мога и сама.Уж го дават хубаво времето но е неизбежно,по добре на време да си ги прибера.
За хоите, аз от скоро се запалих,да видя дали пък нещо ще цъфне.А тази която предложих си я имам от поне пет години и расте като луда,но не цъфти.Не знам дали е от сорт,място или условия.Миналата зима я оставих на стълбите ,на хладно,да и променя условията,цяло лято е на терасата и още е там.Дала съм поне на десет човека от нея и при тях расте само.
На майка същата/моята е от нейната захваната/ това лято цъфтя.Иначе са много видове и аз доста четох,имат различни изисквания.Някой зимуват на хладно,други на нормална стайна температура.
Ето я моята,най-горната саксия,това е в началото на лятото,сега е пораснала.
http://media.snimka.bg/s1/1994/030232690.jpg?r=0
Иначе много бързо пуска коренчета във вода.А от последната хоя " Белла"/аз нея я забравих/Сложих едно резниче във вода и доста време стана,свежо е ,но няма още наченки за корени.Не си записах дата както имам навик,че доста станаха чашките и нямам нерви,чупя и слагам.
Маце,ти се появи,и при нас рано се стъмнява ама не е студено.

# 133
  • Там, където ме обичат
Moмичета, решила съм да украся терасата в есенно-зимно настроение с хризантеми и теменужки.

За да направя място в сандъчетата обаче, ще се наложи да разкарам сакъзите.
На няколко пъти пробвам с резници, но успехът ми е категорично нулев. Също така не успявам да запазя и старите сакъзи. Някъде явно бъркам.
Та питането ми е:
1. мога ли сега да вкоренявам резници?
2. колко дълъг е един резник?
3. под или над колянцето се реже?
4.колко см от резника влиза в почвата?
5. може ли в една саксия да сложа 2-3 резника?

Много са ми въпросите, за което се извинявам, но в нещо бъркам, а ми се иска напролет пак да имам мои сакъзи, не да ги купувам.

# 134
  • на североизток от Рая
  Здравейте, момичета!

Къде сте днес? Защо никой не пише. А само на балкона има публика.  Wink

И мен ме нямаше за известно време, но се завърнах и  реших да отговоря на Фокси. Видях въпросите още като писа тук, но трябваше да тръгвам и затова не отговорих тогава.
 И щом няма друго включване, ще пиша аз.

Moмичета, решила съм да украся терасата в есенно-зимно настроение с хризантеми и теменужки.

За да направя място в сандъчетата обаче, ще се наложи да разкарам сакъзите.

Та питането ми е:
1. мога ли сега да вкоренявам резници? Да.
2. колко дълъг е един резник? Ами не много дълъг. Напр. , по-малък от педя.
3. под или над колянцето се реже? Трябва да има колянце, поне едно.
4.колко см от резника влиза в почвата? Може би около 2-3 пръста трябва да е в почвата.
5. може ли в една саксия да сложа 2-3 резника? Може. Но да не са много нагъсто.

Много са ми въпросите, за което се извинявам, но в нещо бъркам, а ми се иска напролет пак да имам мои сакъзи, не да ги купувам.

Фокси, това, което написах, не е  категорично правило. Има хора, които и суха пръчка да забучат, и тя ще се хване. Едната ми баба беше така. Нямаше цвете, което да не вирее при нея.
 Има хора, които изпълняват всичко точно, по книга, треперят над цветята, а те не вървят.
 Ти начупи доста резници, забучи ги, пък не може да няма хванали се сред тях.

И да се хвалиш после при нас.

Много ми  е приятно, че те виждам тук!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт