Красотата на земята сме събрали в цветята! Есен-Тема63

• 35 143
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
t_tabakova страхотни са теменужките. Аз също преди години имах доста, но покрай едно местени всички ми загинаха една по една. Само 2 ми останаха и те пък излязоха еднакви.
Аз лятото си завъдих една бегония от чепка и сега ето как цъфна
http://demetra.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.44967.31944930.big
http://demetra.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.44967.31944931.big

Момичета, знаете ли дали трябва да извадя сега луковичките кандилки или могат да зимуват в земята?

# 106
А,  дойдохте почти всички. Така ви искам.  Hug
Нели, красота. Тагетеси имах миналата година и много ги харесвах. Май пак трябва да си купя семенца. Викам да взема да си купя едно ранчо, че да не мисля как да събера всичко по терасата.  Laughing
Нези, на главния път Пловдив -София, мисля след ОМВ от лявата страна на пътя най отгоре на един блок се извисяваха доста туи.  ooooh! Беше 8 часът сутринта и пътувах с автобус. Няма как да се обадя.  Joy На една от моите орхидеи имаше такава лепнеща течност. Мисля че беше заразена с някакви гадинки. Мазах с разреден спирт и бяха се помахнали, но по късно пак се появи.  Кат о прецъфтя изрязаох стъблата и за сега са добре. Акари някакви са.
На Нели подводния свят не знам как е, но ние си имаме вчера бебенца от нашите бебенца. Вики е много щастлива. Майките им са по на 6 месеца.

# 107
  • DE
Ех, че хубаво като има какво да се чете Hug
Цоп, с трички от фуксиите и яхвам метлата, че звяра ме побутва за разходка  animal037
Пак ще се обадя Hug

# 108
  • Пловдив
Маце, а ето и още материал за гледане. Приятна ви разходка, тук вече е тъмно....
Показвам още и изчезвам. Следващата серия снимки може спокойно да се нарече "Ето кои цветя не знаят, че вече е ноември"
Детелината не само, че не спи, а и цъфти ...и ще цъфти още

На терасата

И перваза с подаръците от Писенцето. Сакъзчето пак ще цъфти.

# 109
  • Бургас
Е,кафето го пропуснах,после набързо ви прочетох и разгледах.Толкова много изписахте,че забравих какво щях да казвам Laughing
Много хубави теменужки и въобще много цветно днес.Едната ми детелинка е още на терасата и си цъфти.
ann79 ,аз кандилките не ги вадя,не мръзнат,ама моите са си обикновени бабешки,сега не знам ако са някакви изкилифенчени,ама едва ли е нужно.
Маце,за мураята си питала прочетох,не е цъфтяла при мен,показах ви я като я получих,набъбнаха 2-3 пъпчици,побеляха и аха да имам цвят иии... капнаха.Сега ще чакам дребните,дано стане нещо.
А фуксиите ти са чудесни,така,че никакво мятане Naughty
Нези,това лепкавото при орхидеите понякога се получава и при разлика в температурата,дневна и нощна.Все пак ги огледай и за гадини.Аз ходя с една лупа Mr. Green
Като видях на Нели газанията,се сетих,че и аз ще имам скоро цъфнала.Сетила се и тя ама понякога така ми се получава.
И накрая да покажа кой цъфнал днес.Две са в саксията,това зад него е червено,но е по мъничко и има по малко пъпчици.Дано се застъпят да стане мартеничка Laughing
http://media.snimka.bg/s1/2851/031945746.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2851/031945747.jpg?r=0
Снимките ги правих преди малко и не са хубави,ама като нацъфти обилно пак ще го фотна,има около 20 пъпки.

# 110
Матце, орязах мушкатата, извадих корените и ги завих във вестници. ПОсле в кесия и в килера.
Честно, съмнявам се да оцелеят до пролетта, ама ще видим.
Вътре прибрах две фуксии и едно цигане - орязани почти до долу. Поливам от време на време и се надявам да започнат да растат.
Да се оплача, че изхвърлих кактусите. Опитах се да ги изчистя от гадината, ама как се чистят кактуси Crazy - хиляда пъти се убодох. Добре, че не съм принцеса, че ме чака 100-годишен сън hahaha Ще купувам нови. Grinning
denima , аз не знаех какво е това цвете мурая, ама проверих - красиво е.
Моят коледен кактус миналата година въобще не цъфна Crossing Arms Расте само на листа, ще го видим тази година.

# 111
Здравейте-починах си с вашите красоти!!! Laughing
Заредих се с енергия,че днес я изразходвах всичката. Mr. Green
И тъкмо щях да питам къде е t_tabakova и как е малкия и си писала!!!А колко снимки сте показали всички. Heart Eyes
Днес се отдадох на плащане на сметки и правене на трушия.Утре на празнуване и ходене по гости,че много именници. Laughing
Вчера като поливах новата орхидея се появи една буболечка,мъчих се да я извадя,ама не се получи-страх ме е . Joy
Последното цветче е почти бяло,но ще снимам и ще покажа май чак вдругиден. Simple Smile
Ако нямам време да вляза утре-Честито на всички празнуващи,които имат имен ден или познати именници!!!  bouquet Hug

# 112
  • София
t_tabakova, знам че са безопасни мухите, но рискувам китките да бъдат изселени - милото откачаше от тях преди и затова са ми такъв дерт. Но мога да се похваля, че не съм виждала от вторник - всеки ден пръсках с нещото и мисля до петък да продължавам.

Теменужките са супер, особено зелената!

# 113
  • Пловдив
Добро утро!
За сега последно от мен

Писенце, благодаря ти, че ме мислиш!  Hug за малкия- писах ти във ФБ А теменужката при теб расте по-бързо отколкото при мен  Laughing Очаквам на пролет цветове да показваш. А ще те обзаведа и с други, не съм забравила. И sve не съм я забравила  по тоя повод Laughing

Хубав ден!

# 114
ann79, страхотна бегония  Heart Eyes
denima, това цъфналото е коледниче, нали?
t_tabakova, и детелината ми харесва, но няма да те врънкам, да не ме изгонят от вкъщи с все саксии  hahaha И сакъзчето ми е слабост  Blush

Сега ще ви покажа как се спечелва сърцето на кандидат-тъщата от кандидат- зетя  Blush

# 115
  • Бургас
Здравейте!Наминавам да честитя празника ако има празнуващи днес!На всички именници много здраве и щастие!!!
Коледниче е цветето,имам и червено,в момента е с пъпки,като цъфне ще го покажа.
Днес си получих семената на зеленчуци от една поръчка,та гледайте на пролет какъв разсад ще избарам Joy и каква зеленчукова градина ще спретна Laughing
Табакова,цветето ти е много хубаво Heart Eyes

# 116
Момичета да се похваля .. преди време имах Кала зантедехия - с виолетово бели цъфтежи ... зимата изсъхна и не я бях вадила от саксията сега понеже ми трябваше я вадих и видях че грутките са пуснали нови коренчета и ч преместих само в друга саксийка исе надявам да тръгне .... дайте ми савети как да и помогна ... уникален цвят има и мн ме беше яд ..... са съм много щастлива просто не е истина дано тръгне само ....  newsm17

# 117
  • SHOOT ME 10 $
Красиви са ,нали...

подарявам ви ги дами Hug

# 118
  • Пловдив
Ей, ама хич не пишете значи!  Crossing Arms
midkoo , красиви са, да!
bubka_90, няма какво да ѝ спасяваш на калата. Те по принцип спят зимата. Напролет като се стопли я сложи на слънце и полей, тя би трябвало да си знае работата и да тръгне. Не знам обаче доколко подходящо е било да я разбутваш сега, но щом си изкарва коренчета значи има шанс да се събуди напролет- успех!
Сега е мой ред да питам- листeнцата каменно цвете от Donchevas , които са във вода започнаха да оформят грудки. Колко трябва да ги чакам да нараснат или малко след появяването им мога да ги садя?
Друг въпрос - за цъфтежа на каланхоето. От къде изкарва цветонос- само отгоре ли или и от основата на листата? Не съм гледала до сега, а от снимките в интернет виждам само отгоре, че излизат цветоносите, като тук . При мен пък масово излиза.....нещо в осовата на листата. При някои видях вече, че са нови листенца, а не цвят, но си се надявам още  Sad
И ако не ми отговорите ще ви се разсърдя  Naughty  шегичка!

# 119
  • Бургас
midkoo,благодаря за букета,много е слънчев!
За калите,при мен си спят зимата и като решат си покарват и без да ги поливам,аз направо ги забравям и по някое време забелязвам,че са наболи,тогава вече започвам да поливам Embarassed
Табакова,смешно ми стана за каланхоето защото и аз си ги отглеждам от години като марулки Laughing тъй,че макар да съм ги взела цъфнали,нямам спомен много,ама като гледам снимките и аз, само отгоре ми се струва.
За каменното цвете,ако има достатъчно коренчета щом е оформило и грудка може да садиш,тя ще си расте в почвата.Само не го засаждай много дълбоко,на топло и светло и по-малко но редовно водичка,по възможност малка саксийка или чашка.Ако листото е голямо и тежко може да го подпреш с нещо.Постепенно ще започне да изкарва нови листенца,като при теменужките и старото с времето ще си отиде.Надявам се да съм била полезна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт