Красотата на земята сме събрали в цветята! Есен-Тема63

• 35 117
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Изма,беше отрупана с пъпки и преди да се отворят капнаха.Сега има още няколко,но са съвсем мънички и не знам дали ще успеят а ми се искаше да видя цветчето.Като цяло растението си е много свежо,може би не успява да ги изхрани пъпките,знам ли newsm78 никога не съм гледала такова цвете.

# 91
  • Бургас
Еха, Хекси  Simple Smile колко много теменужки на едно място, красота! Огромна колекция, впечатлена съм!
Денимче пасифлората е великолепна!
И хризантемките са прекрасни, обожавам ги особено първите!
Нелка и твоята скромна теменужка е красавица  spoko и азалията е със много хубав цвят
Аз съм тук и ви чета редовно, но няма какво да покажа пак  Crazy

# 92
  • DE
Привет!
Денимке, тя, мурайката нали беше цъфнала по едно време...да не би да е от "смяна на климата"
poepie
, снимките ще са рядкост вече, но ей така за раздумка Hug
Изма, ти прибра ли летните вече-мислеше мушките да вадиш и съхраняваш само корена.
Давай отчет де Mr. Green
Забравих да похваля Писето и нейната хризантемена градина.
Незито, да се грижи добре за джунглата, че да има с какво да ни радва догодина.
Теменужките от твой разсад ли са Нези?
Новото фото на HAda е свършило добра работа Wink
Хекси, абе моите две листенца кога ще имат бебета. Почвам вече да им мрънкам.
Надничам всеки ден и нъц Rolling Eyes

Днес е топличко, ама май за последно. Снощи по новините ми разправяха за някакви студове и снегове.
Каните не съм извадила още-мушките и циганетата са на вън, а розите имат пъпки.
Вай-вай ooooh!

# 93
Здравейте.
Матце ,де е кафето?
Листенцата като са здрави и не изгнили да стоят. Моите мисля че бях писала че са от началото на юли засадени ( на рожденния ден на Вики) и пред имесец започнаха да изкарват. Имам още две които не изкарали нищо, но за здравички. Ще изкарат, няма къде да ходят. Само не преполивай.
И тук е хладно и мрачно. Чак ми е подтиснато.
Вчера имах едно лично съобщение  Hug, но ще отговоря тук че да помогнете.
Раче, това е цветето, но му забравих името. Аз си го гледам при теменужките. Ако някой се сети да драсне как се казва.

Нези, след последните снимки продължавам да се чудя дали не съм минала покрай вашия блок на връщане от България.
Хайде появете се моля на кафе.
Скрит текст:
Стайния ми клен наближава 2 метра. Чудя се какво да го правя. ooooh!
Отивам да решавам задачи по математика. Двоични системи, римски числа и тем подобни глупости. ooooh!
Лек ден.

# 94
 Peaceлистата като на теменужка,да не би да е хирити?Хубав топьл ден!

# 95
  • Пловдив
Да се разпиша и аз, макар и на 7 страница чак. Че нали Хриси спомена кафе.... искерни съболезнования за математика, поне за мен това си е чисто мъчение
Маце, благодаря за темата! За фуксията- аз имам от пролетта и смятам да зимува в неотопляема стая, пък каквото стане.
francheska_aleksandrova, първото растение, което си показала е ешеверия- сукулент е, както и второто, което ми прилича на някакъв седум..
st. Dobri, страхотно изглеждат семеначетата, не те виждам после как ще ги разделяш  Mr. Green
Нели, много интересни синьо- бели китки. Подействаха ми пролетно! А за чашките с листенца са ти казали, а аз мисля, че където и да ги сложиш ще им е добре- и на южен прозорец съм слагала и навътре в стаята.
Денима, Писенцето, Хексилина, nezito както винаги пълнят темата и очите и сърцата ни с красота!
kalpazankata, Нелка*, много красиви цветя! Хубаво е, че има все повече теменужки в темата!
Нелка*, отговорил са ти за мушичките, само да добавя, че те са абсолютно безвредни както за цветята, така и за теб. Само където са досадни.  Wink
Показаното от Хексилина цвете е от рода на теменужките и се казва Хирита/Чирита
И въпреки гадостите около мен напоследък аз пък  имам какво да показвам и започвам, а другото ще оставя за друг път, че много ще стане

Още от същото
Скрит текст:

Ето тук може да видите корен и цветонос на орхидея- вижда се и разликата -и мястото и формата са различни. А тук се вижда как се събужда заспал цветонос. Затова не ги режа, ако не изсъхнат сами.

# 96
Точно това е, до сега рових.
Хирити (Chirita)
Танче, докато напиша и ме изпревари. Красота.  Heart Eyes От първата и последната мисля че нямам, много са красиви.
А за другото дано по бързо отминат неприятностите.
Математиката не ме притеснява все още, обаче виж английския е друга бира. ooooh!
Хайде появете се и другите моля.

# 97
t_tabakova, страшни красоти  Heart Eyes Ако ги покажа на майка ми, ще се наложи да те врънкам за листенца  Laughing

# 98
  • Пловдив
t_tabakova, страшни красоти  Heart Eyes Ако ги покажа на майка ми, ще се наложи да те врънкам за листенца  Laughing
И от трите показани имам за даване, така че ако искаш винаги мога да ти пратя!
Айде, че почти свърши времето за кафе. Да сложа и аз едно. На мястото на така или иначе неизползващия се монитор. Кутията на компютъра оставих, че съм закрепила лампата за нея. А в далечината си вижда hand made парник.

# 99
t_tabakova, ако не е (много) нахално  Grinning

# 100
  • на североизток от Рая
 Здравейте! И аз се примъквам при вас.  Hug

Останах с една наслада в душата след публикацията на Таня.  Simple Smile Толкова са красиви тези теменужки. Може би имам листенца от тези видове, но се чудя дали ще успеят да цъфнат така богато при мен. Все си мисля, че ще имат цвят, но само по няколко цветчета, а това, което вие показвате, е изобилен цъфтеж.  Heart Eyes

Аз вече правя разлика между корен и цветонос на орхидея. Цветоносът обикновено излиза между листата. И по друг начин изглежда от корена.
 А вчера видях, че от от стар цветонос ще избие нов. Аз режа старите като прецъфтят, но този го оставих да стърчи. Да видим колко цвята ще пусне. Да не е една стърчаща сопа и едно-две цветчета само.

Ще покажа съвсем скромна колекция от градински цветя. Не е много отдавна, от две седмици са снимките. Но това има само...

Скрит текст:

Тагетесът е много красив в градината. С кадифените си листа, ярки цветове, някак грее.

Hug

# 101
 Останах с една наслада в душата след публикацията на Таня.  Simple Smile Толкова са красиви тези теменужки. Може би имам листенца от тези видове, но се чудя дали ще успеят да цъфнат така богато при мен. Все си мисля, че ще имат цвят, но само по няколко цветчета, а това, което вие показвате, е изобилен цъфтеж.  Heart Eyes

neli mar4, може да опиташ с противозачатъчни- естрогените ги карат да цъфтят като луди  Crazy Мушваш едно хапче в саксийката и чакаш  Grinning

# 102
  • на североизток от Рая
 Знам го тоя номер с противозачатъчните. Правила съм го неколкократно като имах повече теменужки. Сега говоря за теменужки на лист с коренчета.  Whistling

# 103
  • Пловдив
 Да не е една стърчаща сопа и едно-две цветчета само.

Joy Едно -две да са, ама като са такива красиви като при орхидеите кой ти гледа сопата  Laughing За теменужките- първия им цъфтеж обикновено е по-скромен, защото и растението е малко. Тези при мен за първи път цъфнаха с по едно до три цветчета. колкото повече листа-толкова повече цвят. Ще се хвалиш и ти така, ще видиш! Hug Красиво, есенно и слънчево е при теб!  Heart Eyes
Аз това с противозачатъчните не съм го пробвала, а и не бих. Поливам си с аквариумната вода и това е. А, Нелка, нещата с подводния свят как са?

Ще ми простите честите включвания, но пиша сега, докато мога, че после пак сигурно ще отсъствам дълго.

# 104
Много красиви теменужки,много!!! Heart Eyes
Преди години имах около 20-тина,но като се преместихме в страия апартамент, там беше малко тъмно и не вървяха. Загубих ги една по една през годините.  Confused Сега обаче ме амбицирате да си захвана (или да си купя) нови. Wink
Маце,моите градински теменужки,са от разсадник-всяка година по това време си купувам от едно и също място,хубави са.
Хекси,ами не знам…може и покрай нашия блок да си минала…Какво ти се стори познато? И ако си минала,защо не си се обадила? Ако съм била вкъщи,щяхме да пием по едно кафе на терасата. Simple Smile
Моите орхидеи ,както вече ви казах са като полудели.От всякъде излизат цветоноси. Дори и на две минита,които досега никога не са цъфтяли. Party
Само ме притесняват едни лепкави бели топченца,които имат една-две орхидеи. Някаква идея какво  е това?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт