Красотата на земята сме събрали в цветята! Есен-Тема63

• 35 147
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • Там, където ме обичат
Нели,
Благодаря за отговорите.   bouquet
Точно така и направих, макар че не беше преди да ми отговориш, но това не пречи.
Сега остава да ме светнете дали мога да ги оставя на терасата или трябва да с на топло вкъщи?

Иначе пресадих хризантемата, с която се обзаведах преди 3-4 дни. /тъмночервена и жълта в една саксия, просто приказка!/
Засадих и теменужките.
Тераската ми стана бонбон.  Heart Eyes

# 136
  • на североизток от Рая
 Фокси,  Heart Eyes!

Пусни ни някоя снимка от тераската. Тук така се прави.  Simple Smile

А новозасадените резници не ги излагай на пряко слънце денем, но могат да са навън. Обаче вечер става доста студено, прибирай ги вътре. На остъклена тераса могат да нощуват. Прецени си кое е по-доброто.

# 137
  • Там, където ме обичат
Нели, благодаря за топлото посрещане и още повече за отговорите.

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 16:34 от foxysilver

# 138
  • на североизток от Рая

Сега остава да ме светнеш, дали мога да оставя резниците на терасата, тя е неостъклена, или трябва да са вътре на топло? Thinking

Аз ти отговорих по-горе, но не ми пречи да повторя.

Щом не е остъклена терасата, прибирай ги вътре.  Peace А когато денем са навън, гледай да не ги пече пряко слънцето.

Питай, ако има още нещо, и други момичета ще ти отговорят. И те имат опит и прекрасни цветя.

# 139
  • Там, където ме обичат
Интернетът ми е скапан, затова бях написала два почти еднакви поста.
Редактирах втория.  Peace
Снимки ще направя, ако успея, мноого съм зле с технологиите.  Embarassed

# 140
  • София
Показвам ви едно ново растение, палма, която се оказа, че цъфти и едно вече пораснало цвете:

Скрит текст:
-Brighamia Insignis, Хавайска палма
- Аспарагус - Мъката на художника

# 141
  • Бургас
foxysilver ,Нели ти е отговорила вече,то  докато се наканя,аз лично не гледам китки баш по книга,водя се от вътрешния си инстинкт.Ако не ти се разнасят може да ги оставиш някъде на хладничко,също много внимателно с поливането,ако прекалиш загниват,ей там е цялата хамалогия при захващане на мушката и сакъзи.Аз чупя и буча както ми дойде и гледам да ги слагам в прозрачни чашки за да виждам какво се случва.
Amiamo ,честито ,много ти са хубавки Heart Eyes

# 142
  • на североизток от Рая
 Аз идвам с въпрос към Николинка.

Това цвете пуска ли разклонения, как се размножава и колко се полива. Заприлича ми по нещо на Нолина.

# 143
От вчера към моята цветна  колекция се присъединиха една страхотна бяла хризантема и орхидея Ванда.
С хризантемата всичко е ясно-отива в градината,но за Вандата не знам нищо . Помагайте! Praynig

# 144
Amiamo , много ми харесва палмата! Peace За първи път виждам такава.

При мен захващането на резници май не се получава newsm78
Ходих специално да крада Embarassed каскадни сакъзчета от един разсадник. Сложих няколко във вода да пуснат корени, други забучих направо, и резултат никакъвв - всичко умря. Crossing Arms
А тук почти не продават сакъзчета, само на мушкатата наблягат.

# 145
  • Бургас
Нези ,дай да я видим вандата.Като начало на много светло,влажно и топло.За другото кажи как е,във ваза,кошница по голи корени или в саксия с кори.
Изма,във вода не става,чупиш бучиш като почвата трябва да е леко влажна и буквално капваш колкото да не пресъхне,след като вече има коренчета може малко повечко,но така или иначе зимата се поливат много рядко.Аз май успях и с кралско мушкато,имах едно дето нещо му стана а си го харесвах страшно много и начупих здравите върхове,това беше преди два месеца и едното ми още е живичко значи ще го бъде Praynig

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 20:22 от denima

# 146
Утре ще я снимам и ще я покажа.
Ами в стъклена ваза е ,няма кори,няма нищо. Как се полива,като другите орихидеи ли?

# 147
  • София
Аз идвам с въпрос към Николинка.

Това цвете пуска ли разклонения, как се размножава и колко се полива. Заприлича ми по нещо на Нолина.

Аз го купих в този вид. Може и да изкарва издънки, не знам, но  щом Пахиподиума изкарва, може и тоз хубавец да изкара някога.  Но честно казано, от снимки в нета, не съм виждала хавайска палма с издънки. Размножаването става чрез  семена. Всяко единично семенце може да използва дори месеци за да покълне. Изсичането на тези цветя в природата е причина тези растения да не могат да се размножават естествено, затова е много трудно да се намерят семена./ тази информация я взех от нета Simple Smile/
Тази палма е с каудекс, вид сукулент  и се полива малко, а зимата  - символично. В интернет намерих информация, че не трябва да се оставя почвата да засъхва, но от опита ми с растения с каудекс - по-добре сухо, отколкото преполято и след това в коша.Интересното е, че минималната температура е 3 градуса. Обича светлина и слънце. Преполоването е пагубно за него.Цъфти през зимата с бели цветчета.
Не е Нолина. Различни са и като стебло и като листна маса.

# 148
  • на североизток от Рая
 Благодаря за инфото! Част от това прочетох и аз в нета.  bowuu

# 149
Аз го видях въпроса за мушкатите,но до сега не съм правила резници.Тази година отчупих за Табакова и те взеха,че се хванаха.Сакъзчетата ми се счупваха,че бяха много дълги и направо във саксията ги бодвах и се хващаха. Thinking
Да видя какво ще остане на пролет от толкова много саксии с мушкати и съкъзчета.Утре ще снимам-нацъфтяли са и тези дни се чудя дали да ги прибирам вече ,че го дават хладно. newsm78
Лека вечер и успешна седмица ви желая!!! Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт