Красотата на земята сме събрали в цветята! Есен-Тема63

• 35 004
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, дано приемате посетители в темата. За първи път пиша в този раздел на форума. Ще ми бъде интересно да ви чета.
Аз обичам много цветята, гледам от години, но никога не съм задълбавала. Сега нямам място и очаквам малкият ми гад да почне да пълзи, така че си закарахме цветята и кактусите към баба ми. Ако се сетя ще снимам.

# 16
  • в огледалото на живота
Аз с една  Hug
И благодаря,че ми радвате душата .....  bouquet

# 17
Май и аз съм само с  Hug!
Обещавам да съм по-редовна в новата тема. Grinning

# 18
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой попита какво става с теменужките семеначета  Blush показвам Simple Smile

а след това ще досаждам малко  Blush

бегонията полудя  Blush

и мушкатите са така

това е новата циклама, кливията със скрития цвят  Confused

новата китка на синчето Simple Smile сам си я избра и сега чака да види как яде мухи  Laughing и нещо ново и много странно за мен

# 19
  • SHOOT ME 10 $
От Мен

За Вас!   Hug  (пак жълто...)

# 20
  • Русе
Амиии....и аз само така  Hug !
Благодаря за темичката matze и за това,че не ме забравяш в снимките от колажа!  bouquet
denima, ееех каква красота е при теб! Hug Една катлейка и още нещо видях и стискам палци да ги си отгледаш добре и да ти цъфнат!Аз си обичам и харесвам орхидеите дори и без цвят! Hug
st. Dobri, наскоро се сетих и щях да те питам какво стана с дендробиума,който май щеше да цъфти. Това на последната орхидея кейки ли е?
Хекси и тя с едни красиви теменужки!  Hug
r0se, добре дошла! Hug
Сега да ви се оплача!Снощи едва не счупих цветоноса на едната орхидея,докато се опитвах да го подпра на опорна пръчка.Леко се прекърши от едната страна,позакрепих го и дано да успее да се развие и да цъфне!  Praynig Много ми стана мъчно,защото това са първите цветоноси развили се при мен!Не смея да опитам пак и ще си растат така цветоносите и на двете орхидеи не знам докога. Преди два три дена и на трета орхидея видях,че се показва цветонос,но е още много малък.
Гледам някой ме изпревари в публикуването,а то midkoo с прекрасен жълт букет!

# 21
  • Бургас
Добри,много ти са свежи теменужките,браво!Моята бегония и тя разцъфтя сега.
Сега се замислям дали да не си взема една циклама Rolling Eyesмного ги харесвам ама нещо ги моря.
Орхидеята е луднала Shocked
midkoo ,красив букет,слънчев.Благодаря,че го сподели!
Аз с последна новинка,днес се е отворил цвета Grinning

*sve*,катлейка и дендробиум.Катлеята е малка,дават я три години до цъфтеж а дендробиума е цъфтял.Вида му е такъв дребен.Качен е на корк,дано го опазя.
Ето това е.
http://www.orchidspecies.com/orphotdir/dendrobiumunicu.jpg

# 22
  • на североизток от Рая
  Hug

Денима, много красива изненада си имаш днес!

Тъкмо гледах моята, която ти ми прати. Забелязах, че расте. Връхчетата са свежо зелени и поотраснали.

Митко, обичам жълти цветя. Тъкмо навреме ми идва букетът ти. Нищо, че е от хризантеми. Тези ми допадат.

Завръщат се момичетата, колко хубаво стана тук!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 23
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...st. Dobri, наскоро се сетих и щях да те питам какво стана с дендробиума,който май щеше да цъфти. Това на последната орхидея кейки ли е?
...

точно той е  Hug още цъфти, а на снимката се вижда, че изкарва булби от средата на стара булба. точно до изсъхнал цветонос.
и не е само една, преброих 4, но има и булби на булбите  Crazy

....
Орхидеята е луднала Shocked
...

и аз така мисля, а и не знам какво да правя новите булби. май няма как да оцелеят там?  да ги засадя ли отделно, или да не ги пипам?

# 24
  • DE
Хоп-троп и аз се радвам на новата тема Mr. Green
Мислех да се запиша вчера, ама пак ми свирнаха и се прибрах към 9 вечерта.
Сега първо ще ви разгледам обстойно Hug
Нели, на мен ми прилича на Delphinium. Цъфти пролетта и е градинско цвете. Ако е то де

# 25
  • на североизток от Рая
 Не е Делфиниум, Маце.

Самакитка е. Знам, че има и друг вид, но и моето е такова.

https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1 … 0%B0&tbm=isch

# 26
  • Бургас
Нели,радвам се ,че стапелията ти се развива,те растат доста бързо.Твоята си беше и с коренчета.На Писето пратих без коренче,но лесно се хващат та се надявам и при нея да няма проблем.
Добри от снимката не мога да преценя много добре дължината на корените,иначе като брой са достатъчни за да го отделиш.Не пречи също и да си живее така,то се изхранва от мама.
За проба може да отделиш най-голямото и да видиш как ще се развива.И аз имам едно бебе отделено,брат ми го даде,почти година си седяха кейките докато се накани да ги засади отделно.

# 27
  • на североизток от Рая
 ДенимаHug!

Стапелията цъфти ли като е малка, имам предвид първата година? Защото майка ми има стапелия, но каза, че не е цъфтяла още, защото била малка. А като растение не ми се видя толкова малка. Дори си отчупих от нейната.  Blush Тя явно я  има отскоро, защото досега не бях я забелязвала.
 Преди доста години също имаше, беше със същия цвят като на твоята.

Мързи ме да показвам снимки.  Crazy

# 28
  • DE
Пак аз Mr. Green
Денима, ми събра погледа-много китки бе. А тортичката вече сигурно сте я рязнали?
Добри, не ти виждам добре снимките. Като чукна на тях и се размиват, но малките са добре.
Сега бързо на лоФ за буболечки и мухи Mr. Green
Писе, помощника влиза в нашата банда, на мързелешковците. Дето цял ден от джолан на джолан се местят hahaha
r0se , добре дошла в темата!
Мидкоо, джентълмен си ти- знаеш как да зарадваш дамското сърце Hug
Нели, сега гледах какво е. Да, друго е, но на пръв поглед ми заприлича на онова другото.
За малко да те подведа!

Ние в къщи подхотвяхме малки торбички с лакомства за Halloween. Звъняха деца и раздавахме. Накрая останаха само близалки, но и те свършиха.
На следващата сутрин, Матцев като е излизал, цялата порта била омазана с паста за зъби и малките елхички накачулени с тоалетна хартия-размекната от дъжда. Докато изчистя-голям зор видях.

Нямам други фотки и да не съм само на лаф, пак същото Embarassed

При нас е хладно, мокро, лигаво време

# 29
  • Бургас
Тортичката още снощи започнахме.Нямаха търпение.Има още малко Laughing,но днес определено е по вкусна като са си поели блатовете сиропа.
Нели,за стапелиите не знам и аз как точно стои въпроса.На мен това ми го подариха възрастно растение.Пролетта при един силен вятър падна и се начупи,аз засадих счупените и те се хванаха.Доста раздадох а моето е станало двойно от тогава.Първия път имаше две пъпки и едната я засуши,беше в жегата.Сега има доста пъпчици.
От миналата есен пък имам друг вид който ми дадоха като резниче,вкорени се без проблем и доста порасна,сега ми се струва,че и тя ще цъфти,но е рано да кажа със сигурност.Предполагам,че до седмица ще стане ясно и вие първи ще научите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт