ВМ-НВХ, част 67

• 34 156
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
Не не са ми предлагали такава манипулация.Ако нямам подобрения  ще започна отново да ходя на лекар, но сега нека първо се възстановя от операцията.
Бибита, интересна съпоставка  Mr. Green

# 631
Момичета рядко се включвам, но реших да пиша понеже последните няколко страници малко ме озадачиха Thinking та ми се струва, че нещо много усложнявате нещата  Crazy.."имам воля/нямам воля/ тялото иска еди -какво си/тялото крещи еди-какво си" Crazy....това според мен много комплицира нещата...а то е толкова просто : Или искаш хубава фигура, а и не само- искаш здраве ( регулиране на кръвната захар/регулиране на хормони/цикъл..хайде да не изброявам всички плюсове)  или не искаш и избираш да се натъпчеш с боклук пред всичко това... Whistling..

Замислете се над това..помислете  как искате да изглеждате, над това как здравето ви ще се подобри и ако има момент на "изкушение" изберете..или здравето и красивата фигура..или парчето торта (примерно)...кое желаете по-силно??

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 18:16 от *Semora*

# 632
Права си, Семора, в последните няколко страници засегнахме по-емоционални теми. Понеже аз съм тази с проблем, искам да се извиня за оплакванията ми. Мен нережимна храна не ме изкушава. Въпросът са количествата режимна.  Embarassed Както и да е, ще намеря начин да се справя сама, още веднъж се извинявам за отклоненията.   bouquet

# 633
Е, Баничка за нищо не трябва да се извиняваш  bouquet..Това й е един от плюсовете на темата освен, че ни образова и ни помага...взаимно си помагаме.. Hug

Колкото до количествата: Забелязала съм, че 99% от хората са свикнали , че за тях нахранен означава натъпкан до козирката , до пръсване...това е масово. Аз също съм в тези 99%, но реших, че това не е правилно и че трябва да се промени..

Нали знаете , че трябват поне 20мин сигналът за ситост след определено хапване от стомаха да стигне до мозъка...сега не знам колко е доказано това (може и да е пълна глупост), но аз правя така ...слагам си колкото трябва ( а не да ми прелива чинията), хапвам и след като приключа си казвам така: " Сега ще изкачам 20мин, ако след това съм гладна - ще хапна отново.." В повечето случаи ...не огладнявам пак.. Whistling  

Простичко е, но при мене действа.. Whistling

# 634
Семора, ти само можеш да се радваш, че при тебе нещата вървят просто. Hug Много от нас биха ти завидели. Похвално е, че успяваш!
Аз смятам, че ако беше толкова просто изпълнимо, щяхме всички да се надпреварваме да се хвалим с резултати... кой с по-добро здраве, кой със свалени кг.
Никой нямаше да си прави труда да дава идеи, да споделя опит и знания, да успокоява и насърчава.Peace

Понякога си мислим, че можем реално да си дадем сметка какво би било, ако сме от другата страна на нещата. Истината е, че само ако ни дойде на главата, тогава разбираме с пълна сила за какво точно иде реч. Peace

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 18:57 от Bibita

# 635
Наистина, ако човек е наясно какво и защо прави, а най-вече ако поставя на първо място здравето си, тогава би трябвало да бъде по-лесно, а и много пъти действително е по-лесно да направиш правилния избор... но не винаги Embarassed Понякога просто попадаме в емоционални дупки, било от играещи хормони около овулация или цикъл, било по други причини (заболяване на близък и подобни стресови ситуации), а тогава никаква логика и никакви здравословни съображения не важат Embarassed Но хубавото е, че този начин на хранене наистина помага с течение на времето тези моменти да стават все по-редки Peace

# 636
Семора осъзнавам, че моите мрънкания звучат доста глупаво,   както и на мен са ми звучали така преди като някой казва....немога. Страх ме е да не си докарам някоя булимия с моя мозък....от години търся начин да се справя. Сега живея с човек които, си хапва доста чак понякога му се дразня, а бившия ядеше като връбче, аз си хапвах повече и пак се дразнех. Покрай храненето и проблемите с него живота ми се върти само около храна....е много изнервящо. Не споделям на никой, че ще ме помислят за луда. И още нещо знам пиша ли тук...значи искам да променя нещо...ако ям като разпрана даже не ви чета, защото осъзнавам колкосъм "слаба"

# 637
  bouquet Здравейте.

Графиката ми за днес.

Чувствам се безкрайно преяла.  Cry А в същото време според вашите съвети за калориите, тези са  малко, а въглехидартите са много.
Моля, дайте ми съвет какво да променя.

# 638
Въпросът е, че в последно време, под влиянието на вредните храни (в т.ч. слагам захар под всякаква форма и брашно), хората са изгубили усета си за ситост. Повечето от тях не правят разлика между апетит и глад. Аз честно казано мога да се заситя и с половин пържола, но незнайно защо, започна ли да я ям тая пържола, не се спирам на средата, а си я дояждам докрай, че и втора омитам.  ooooh! Видя ли храна, започна ли да ям, не ми е лесно да спра заситена, а продължавам да ям, защото ми е вкусно. Не знам дали и други момичета, пишещи тук, са в такова положение, но на мен това ми е най-големия проблем. Да не говорим, че се опитвам да компенсирам това "преяждане" с по-малко храна на следващото хранене, или изобщо пропускане на хранения. Осъзнах обаче, че това само влошава проблема и сега се опитвам да се науча да ям редовно. Надявам се с времето порциите да намалеят от самосебе си, а и да не се стресирам толкова много.  Flutter

Едит:
Моли, аз бих заменила изварата изцяло със сирене - по-качествен продукт, а и с повече мазнини. Също така заквасената сметана на Мегле е грубо казано нишесте. В България истински заквасени сметани са само био сметаната на Хармоника и от руските магазини Берьозка, за предпочитане тези с по-голяма масленост. Като количества храната ти е малко- 120 гр. яйца, че то това са 2 мънички яйчица!  Crazy Освен тях и 100те грама сирене, другото са зеленчуци, които всички заедно правят една салатка. Хубаво е, че си добавяла зехтин и масло. Опитай да вдигнеш леко протеина като паралелно с него увеличиш и мазнините, например добавяйки още яйца. Другата идея, която ми идва е добавянето на масло в кафето, но там е въпрос на вкус.
Преди как си се хранела? А колко тежиш? Твоята храна за деня ми се струва безумно малко, но ти си усещаш най-добре.  Hug

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 19:09 от Баничка*

# 639
Bibita не мисли, че при мен е просто...ама никак даже. Peace..Първо- аз също се стремя да сваля килограми...второ: Стриктното следене и записване на калории..въглехидрати...измерването на грамажи ядене Crazy..."ама сега това колко въглени има..?"... - многооо е уморяващо, адски дразнещо и вбесяващо на моменти дори #Cussing out...ами да не се впускам в подробности как гледат на това ВСИЧКИ други хора и близките и познатите ми, които ме гледат като луда с тефтерчето и записките....ами да, казах си, че не ми пука ама грам кой какво ще си мисли.. Crossing Arms...За мен важното тук е: Виждам резултати от усилията ми, не само физическите (външни) , а имам и ползи и в здравословно отношение...ами какво повече да искам..като виждам, че става ще продължавам...

Хората са казали: "Трай бабо за хубост".. Хубавите неща стават трудно, бавно, с постоянство и търпение...С толкова много хора съм говорила и като ми кажат :" Офф, аз така не мога- като искам нещо да си хапна си го хапвам..  Crossing Arms"...Ами хора всякакви- и тях ги разбирам, но като виждам, че при мен нещата дават сериозни резултати- няма нещо което да ме спре да продължавам .. Stop

п.с. Правилно хранене+ интензивен спорт+ търпение= отлични резултати при мен  Peace

пс.пс. Дандулина..при теб вече този проблем на лице ли е??Имам предвид с булемията..

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 19:08 от *Semora*

# 640
  • София
+1
Извинете, но и на мен ми дойдоха малко в повече последните няколко страници. Разбирам да ставаше въпрос за лутане между режими и диети в търсене на пътя към добро здраве и красива фигура, но всички тук би трябвало да го знаем и просто да следваме правилата му.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 19:21 от Assos

# 641
Семора, абсолютно съм съгласна с тебе за мотивацията! Трябва да има и трябва да сме силни!
Проблемът е, че някои дори посягайки към сладко не се усещат какво правят. Разбират едва когато вече са приключили.
 Това не би трябвало да е оправдание, така е. Трябва воля! Просто при някои е в повече, при други почти отсъства.

Всички заедно тук ще се мотивираме и насърчаваме, това помага много! Hug
Всеки се е почувствал по-добре, сигурна съм, когато е споделял проблем и Шоки, Кам, Уасп, Ули или друг са показали отношение към проблема му.  Hug

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 19:29 от Bibita

# 642
*Semora*, много си мотивирана, за което ти се възхищавам! Simple Smile И браво за постигнатите резултати! Много окуражаващо действа, когато видиш развитие в правилната посока.

Dandulina, струва ми се, че си в депресия или нещо такова Embarassed Не знам какво да те посъветвам по отношение на храненето. Може би отначало просто да си ядеш без ограничения режимни храни, за да свикне организмът ти и да се успокоиш. А и по-нататък също е възможно да нямаш нужда от някакво съзнателно ограничаване, защото често тялото само започва да си регулира апетита. Това е едно от последствията от този начин на хранене. Но наистина трябва време. И също така не се обвинявай Hug И не се фиксирай толкова върху това колко изяждаш и какво точно ти се прияжда, а си продължавай нататък. Може би е добре да се запасиш с хубави, привлекателни за теб храни по режима, към които да можеш да посегнеш, когато решиш. Не трябва храненето да се превръща в проблем и да причинява допълнително стрес!

Баничка, а когато изяждаш 2 пържоли, ядеш ли нещо друго? Thinking Защото ако ги ядеш с гарнитура, в достатъчно количество при това, с достатъчно мазнина, дали ще успееш да изядеш и втората пържола? Извинявай, че питам, но наистина ми се стори странно, че изяждаш 2 пържоли плюс сирене на едно хранене. Къде са зеленчуците в цялата работа?

Между другото, сетих се, че може и хормоните да са причина да не можеш да се заситиш Peace Нали преди цикъл е така - често се усеща повишен глад. При теб хормоналният проблем сигурно действа в тази посока. И така, като се замислих, отново съветът ми към теб е да се опиташ да се успокоиш и да не се вторачваш много в количествата. Защото пък е възможно да си в период, когато организмът иска повече храна (т.е. повече от определени хранителни вещества), за да поправи пораженията и отново да тръгне цикълът.

Моли, постепенно ще трябва да увеличаваш, защото явно си свикнала с минимални количества храна. Но така - с няма и 1100 калории за деня - не можеш да караш дълго Peace Не е добре.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 19:25 от Cioccolata

# 643
  • SA
Шоки, Баничка спомена, че яде само ведньж дневно и това предполага приемане наведньж на повече храна.
Moli88 , мисля, че протеините са ти твьрде малко в храната. По груби сметки - едва ли надвишават 30 грама за цял ден. Прибави още малко яйца, или поне извара, щом я обичаш. Това 30 грама е една льжица. Не си спомням колко килограма си, но поне 50-60 грама белтьчини е добре да приема дори и най-слабата жена.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 19:57 от kameloth

# 644
Да, така спомена наистина - за циклично хранене. Ами, това би обяснило двете пържоли. Но въпросът е дали е подходящо цикличното хранене. Тоест, дори при две кафета с масло през деня, вероятно организмът си огладнява и вечерта си иска повечко храна. А тогава не трябва да има пък вина, че изяденото количество било голямо Wink

Общи условия

Активация на акаунт