Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 24

• 63 499
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Klem4e, в листовката на пулмикорта,кашлицата я пише като страничен ефект и доктора ми каза че е нормално и се получавало при други дечица,но аз реших да ви попитам

# 631
terli, благодаря!

На един от поредните прегледи на детето ми, доктора каза, че флексотида сваля имунитета и за това попитах. Чудя се дали да го спра, тъй като миналата година беше само на сингулер таблетки и се повлия добре - спря пристъпите. Но по препоръка от доктор лятото го бяхме спряли.Започнахме септември със сингулер, но тя започна да боледува и следваше пристъп след пристъп, тогава и включиха допълнително към сингулера и флексотид, но аз мисля, че сингулера още не се беше натрупъл ( мисля, че действа с натрупване), затова мисля, че флексотида и е излишен.

За лечение в чужбина, аз повдигнах въпроса. Просто ми писна от лутане тук от доктор на доктор…
Намерих чрез позната в Германия, клиники, чийто престой е от 25 дни и включва изследвания, терапии, прегледи и др. Цената е 3000 евро, което включва и престоя на майката. Ще имам повече инфо след празниците.

За хомеопатията…Ние сменихме няколко класически…ами не ми се говори- само като си помисля през какво минахме. Преди месец реших да опитам отново. Предписаха на детето едно течно лекарство, което го дадох само веднъж и виждам резултат - от непрекъснато боледуване и изкарване на градина максимум 2 до 3 дни, детето не се разболя четири седмици. От вчера е болна и повторих лекарството, ще видя какво ще стане този път.

# 632
Здравейте,
няколко дни бяхме почти добре, сега има малко хрема и леко подкашля, взех му от правените АБ капки(гентамицин, адреналин , алергозан и съответните добавки), дано това вече го изчисти -по принцип му действат много добре  Praynig Praynig Praynig
Дали да правя инхалации с пулмикорт според вас или да изчакам дали ще размине?

..........нутрициология. Последното единствено даде желания категоричен и незабавен резултат - спиране на спазмите. Като известно време си беше и на постоянните лекарства, нямаше как да спрем отведнъж дългосрочно приемани кортикостероиди, ама и докато си беше на тях не беше спрял пристъпите... Да уточня, че сега не е спрял да боледува, пак си носи вирусите, но те довеждат само до хрема няколко дни и не слиза нищо към дробовете, както преди.........
терли, може ли да разясниш нещо по-подробно, днес прочетох това онова, но не ми стана съвсем ясно при деца как се процедира  Hug Hug Hug

Mendoza, хомеопата ли ви предписа това лекарство, за което казваш? Дано и сега повлияе добре!!!  Praynig

# 633
  • Sofia
Здравейте, за съжаление и аз се записвам тук. Синът ми(1г.4м.) е с диагноза астма. Първия бронхиолит го направи на 3 месечна възраст, вече може би станаха 8   Shocked. Има атопичен дерматит от раждането и алергичен ринит. Правихме кръвни тестове преди 3 месеца и се оказа алергичен към яйчен белтък и жълтък. Почнахме диета, тъкмо хъркането от носа спря и почна да боледува. Проблема е, че всяка хрема за максимум два дни слиза надолу и почват хриповете. Четох информацията от първата страница, ами имал е и спазми и тиражи, но аз не знаех за какво да гледам. Досега се лекувахме с инхалации с вентолин, два пъти са му били и урбазон. Сега му предписаха 3 месеца сутрин и вечер, инхалация с пулмикорт. Силно се надявам да помогне. А пил е и няколко пъти АБ, имаше два пъти пневмококи и веднъж стафилококи.  Sad

# 634
  • София
Момичета, влизам с бърз въпрос - детето вдигна температура и понеже пие Сингулар от 4мес. Не знам какво понижаващо температурата да дам????Моля, помагайте....

# 635
Момичета, влизам с бърз въпрос - детето вдигна температура и понеже пие Сингулар от 4мес. Не знам какво понижаващо температурата да дам????Моля, помагайте....
При нас действа единствено и само Нурофен /макар че е противопоказен споредлистовката на Сингулар / - от Парацетамола няма никакъв резултат . При последното разболяване обаче трябваше да се редува Нурофен със препарат съдържащ Парацетамол  и прилагах Ефералган свещички . От Хексалгина повръщаме. Правих обаче и успоредно със това компреси под ишничките и на челото и дадох Бела дона 15 сн .

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 23:01 от klem4e

# 636
Mendoza,  дано да се повлияете и този път от лекарството Peace.
А какво по-различно очакваш от едно лечение в чужбина? Все пак става въпрос за заболяване, което в цял свят лечението се свежда до профилактика и препаратите за това са еднотипни. Още повече, ако детето не посещава ясла/градина пристъпите ще се редуцират поне на 50%. В тежки случаи това ми се струва много по-разумно решение от диагностика в чужбина, защото лечението не е за няколко месеца, а продължава години.
И накрая в огромна част от случаите след определена възраст спазмите просто спират или намаляват до незначителна честота.
Честно, наистина не мога да разбера идеята ти Peace. Ще се радвам, ако споделиш какво точно имаш предвид.

# 637
  • София
При нас действа единствено и само Нурофен /макар че е противопоказен споредлистовката на Сингулар / - от Парацетамола няма никакъв резултат . При последното разболяване обаче трябваше да се редува Нурофен със препарат съдържащ Парацетамол  и прилагах Ефералган свещички . От Хексалгина повръщаме. Правих обаче и успоредно със това компреси под ишничките и на челото и дадох Бела дона 9 сн .
Благодаря много,  сега заспа..без нищо да дам...Утре ще видим..Толкова рядко вдига Т че не знам от какво стана така...

# 638
Нищо не давам до 39.9 С. Ако все пак детето се чувства зле с температурата, давам беладона /хомеопатично, 9 или 15 СН, 2-3 гранули, разтворени във вода, 3-4 пъти през 15 мин./, а в краен случай - Панадол. Нурофена е противопоказен за астма. Оздравявайте бързо!

# 639
Нищо не давам до 39.9 С. Ако все пак детето се чувства зле с температурата, давам беладона /хомеопатично, 9 или 15 СН, 2-3 гранули, разтворени във вода, 3-4 пъти през 15 мин./, а в краен случай - Панадол. Нурофена е противопоказен за астма. Оздравявайте бързо!
Ние имаме един гърч вече и ме е страх да търпя до тази температура , освен това детето след 38,5 вече се чувства много зле и това е винаги . Тресе се от студ ръцете и краката стават ледени , а останалата част   от тялото гори. Ляга , става като парцал и изпада в едно състояние на полусън . За да го отърва от предстоящ гърч затоплям крайниците , а слагам студени компреси под мишниците и на челото . Освен всичко нашата пулмоложка винаги ни изписва Нурофен  , а това че е е противопоказен при астма го прочетох на листовката аз самата , затова и не ми е обяснена  причината .- защо не се дава НУРОФЕН. newsm78

Какво давате тогава при температура ,когато е упорита и не стига само един препарат , а трябва       редуване на 4 часа . Ние рядко вдигаме  температура , но винаги е упорита.

# 640
защо не се дава НУРОФЕН. newsm78

Какво давате тогава при температура ,когато е упорита и не стига само един препарат , а трябва       редуване на 4 часа . Ние рядко вдигаме  температура , но винаги е упорита.
Няколко лекари ми обърнаха внимание да не давам никога нурофен на астматиче; в листовката на нурофена също мисля, че го пише. Давам панадол и редувам с ефералган свещички.

# 641

Няколко лекари ми обърнаха внимание да не давам никога нурофен на астматиче; в листовката на нурофена също мисля, че го пише. Давам панадол и редувам с ефералган свещички.

убедена съм, и педиатърката потвърди опасенията ми, че последното ни влошаване дължим на нурофена.

# 642
Момичета, ако се разсвири пак трябва ли да включа пак вентолина или пулмикорта може да е достатъчен?Още не е , но не ми харесва как кашля... сега направих само с физ.разтвор, засега го успокои  Praynig

На мен каката ми е правила гърч и просто е ужасно  Tired малкият почти никога не е вдигал Т, но и аз не знаех за нурофена, ако е много висока сигурно може течен аналгин  Peace

# 643

Какво давате тогава при температура ,когато е упорита и не стига само един препарат , а трябва       редуване на 4 часа . Ние рядко вдигаме  температура , но винаги е упорита.

А мен никой не ме  беше предупредил и си имах в къщи нурофен за всеки случай, обаче винаги панадола вършеше работи при температура над 38.5 - 39. Само една нощ се наложи да дам нурофен, защото беше тръгнала здраво нагоре над 39 и нищо не помагаше, парцал беше. Детето свали температурата, но получи халюцинации и ми изкара акъла Sad  

...може ли да разясниш нещо по-подробно, днес прочетох това онова, но не ми стана съвсем ясно при деца как се процедира...
Мога донякъде само, защото това си е цяла наука и аз тепърва я откривам покрай детето. Hug При деца се действа строго индивидуално като се вземат под внимание много въпроси като възраст, тегло, развитие, диагнози, изследвания, приемани лекарства - те в никой случай не се спират!

... Вие къде сте отсядали  newsm78
Калина палас два пъти. Хубаво е до горите, но през лятото така или иначе човек е навън и се прибира само за спане. Важното е да се ходи много.  Simple Smile

Момичета, ако се разсвири пак трябва ли да включа пак вентолина или пулмикорта може да е достатъчен?Още не е , но не ми харесва как кашля... сега направих само с физ.разтвор, засега го успокои  Praynig
Аз бих направила вентолин, ако много свири и са минали 4 часа от предния...

Бързо оздравяване на всички болнички  Hug

# 644
  • около Варна
Винаги свалям температура с Нурофен, Панадола не действа при висока Т при нас, в крайни случаи Хексалгин, никой не ме е предупреждавал, че не се препоръчва при прием на Сингулар. Не виждам с какво друго лекарство мога да го сменя. Високата температура ме докарва до ужас, изобщо не чакам, преди да е стигнал термометъра 38 давам лекарство, защото вдигат градусите мигновено. Моля дайте повече информация за Нурофена, защо не ви го препоръчват, освен че пише в листовката.

Общи условия

Активация на акаунт