Математически турнири - 24

• 83 339
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Излязла е информация за получаването на грамоти и награди във Варна за ЧХ: "Получаване на грамоти и награди на 13 и 14.11.2013г. в кан … 13.30 часа."

# 286
Явно ще е се чака. Този път и НПМГ се забавиха.
Материалите на децата, явили се на СМТ в НПМГ, са предадени на организаторите и по уговорка с тях няма да се публикуват на сайта ни.

# 287
  • София
Явно ще е се чака. Този път и НПМГ се забавиха.
Материалите на децата, явили се на СМТ в НПМГ, са предадени на организаторите и по уговорка с тях няма да се публикуват на сайта ни.
Неприятно се получава. Основната причина, освен добрата организация, беше че очаквахме резултатите да бъдат публикувани на сайта на НПМГ до ден-два след провеждането на турнира, без да е необходимо да се ходи до училището за да се видят резултатите.
И след като работите вече са предадени и не могат да се видят резултатите, по какъв начин е предвидено да стане евентуална корекция на резултата при допусната грешка?
Има ли изнесени резултати в самото училище и може ли по телефона да се получи информация за тях?
Все пак може детето да е под 50% и да не бъде включено в официалната класация на организаторите.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 22:13 от Master

# 288
  • София
Може ли някой да обясни защо на СМС имаше задачи, които носят 2 точки, ако не са решени и 0 ако са грешно решени. Предполагам че има някаква идея, но според мен е безумие, особено за 2-ро класници. Моята дъщеря е прочела това условие и е решила само 1-2 задачи.

# 289
Може ли някой да обясни защо на СМС имаше задачи, които носят 2 точки, ако не са решени и 0 ако са грешно решени. Предполагам че има някаква идея, но според мен е безумие, особено за 2-ро класници. Моята дъщеря е прочела това условие и е решила само 1-2 задачи.

Не е единствената  Joy.

# 290
Защото такъв е регламентът от години насам. Може би, ако се бяхте запознали предварително с него, щяхте да подготвите детето как да постъпи.
СМТ не е единственото състезание с подобен регламент.

# 291

Идеята за такова оценяване е противоречива и оценката за него не е еднозначна (аз самата не го харесвам), но смисъл има. Идеята е децата да не се опитват да налучкват и да "играят ТОТО", а да решават и да записват решение само тогава, когато са уверени, че са решили задачата. Ако не си уверен, значи не си достатъчно добър.
Но споко, само две състезания са така, после всичко е нормално.

# 292
  • София
Благодаря Ви!

# 293
  • София
РЕЗУЛТАТИ ОТ СМТ В 119-то СОУ:
http://www.119sou.com/

# 294
  • София
Интересно, че организаторите на СМТ не са имали към 119 СОУ изискване за непубликуване на резултатите!?

# 295
  • София
Здравейте.
Може ли да ми кажете - от трите училища , в които се провежда Коледното математическо състезание (125, 119, 2), в кои организацията е добра? 119-то ни е най-близкото.
Самото записване - организирано по училища ли се случва - или може и поотделно за конкретно дете?
Благодаря   bouquet.

# 296
Здравейте.
Може ли да ми кажете - от трите училища , в които се провежда Коледното математическо състезание (125, 119, 2), в кои организацията е добра? 119-то ни е най-близкото.
Самото записване - организирано по училища ли се случва - или може и поотделно за конкретно дете?
Благодаря   bouquet.
Запишете се в това училище,което ви е най-близкото-119-то.Тази година 1 и 2 клас ще бъдат от 8:30 до 10:30,а останалите класове мисля,че бяха от 11:00!При това положение навсякъде организацията ще е спокойна.

# 297
Здравейте.
Благодаря   bouquet.
Само в тези ли ще е?

# 298
zazu1, в 119 е ок. Ден-два преди датата публикуват на сайта си разпределението по стаите.
Родител може да се качи с детето да го остави в стаята.

А някой да каже за 2-ро?

# 299
  • София
Така поне пише ето тук - в графа "състезания":
http://www.iztok-smb.com/

Общи условия

Активация на акаунт