Математически турнири - 24

• 83 683
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Във Варна сертификатите от Австралийското състезание директорът на МГ ги дава лично на учениците с най-високи резултати. Доколкото си спомням ги вика (чрез класния ръководител) в кабинета си или в учителската стая (една година беше точно преди Коледа, миналата май малко по-раничко).
Ако детето е написало МГ - все някога ще стигне до него сертификатът. Мисля, че един път беше обединил раздаване на  грамоти от различни състезания, така че и от "Хитър Петър" може да са при него. Детето може да попита класната (особено ако е математичка) или заместник-директорката Михайлова. Ние през годините се научихме на търпение относно информацията и награждаванията... Wink

# 436
  • Варна
Във Варна сертификатите от Австралийското състезание директорът на МГ ги дава лично на учениците с най-високи резултати. Доколкото си спомням ги вика (чрез класния ръководител) в кабинета си или в учителската стая (една година беше точно преди Коледа, миналата май малко по-раничко).
Ако детето е написало МГ - все някога ще стигне до него сертификатът. Мисля, че един път беше обединил раздаване на  грамоти от различни състезания, така че и от "Хитър Петър" може да са при него. Детето може да попита класната (особено ако е математичка) или заместник-директорката Михайлова. Ние през годините се научихме на търпение относно информацията и награждаванията... Wink

благодаря Свет65   bouquet - не е писал МГ, защото така наредила квесторката - но пък и миналата година си е писал старото у-ще, но тогава посещаваше школа по математика и г-жата, която им водеше школата им ги беше раздала - ако не се лъжа - някъде края на октомври, началото на ноември

ами ще чакаме   Wink

# 437
в деня на явяването /става въпрос за АК/ квесторката е казала на децата да си пишат у-щето, което са завършили, независимо, че към него момент децата реално вече бяха записани в МГ - та въпросът ми е да не би да са изпратени в старото ни у-ще
При нас обикновено всички деца пишат едно и също училище  - това, което провежда състезанието - тъй като това училище е регистрирано за участие в състезанието и получава файл с резултатите на всички ученици, явили се в него. Не знам как е в другите градове.

# 438
  • София
Я на какво попаднах. Не са пропуснали миналогодишните успехи на сегашните четвъртокласници
 Joy Joy Joy
Скрит текст:
http://www.evrostar-ivanovi.com/success.htm
3 клас
Поздравления за: Мартин Готев, Илия Паннайотов, Андриана Недялкова, Калоян Риладжиев, Златина Евтимова , които са сред десетях третокласници от София,  получили най-високи резултати. Mr. Green

# 439
  • София
Ирина, когато учениците и екипът от преподаватели стриктно изпълняват изискванията на ръководството, е съвсем естествено резултатите от конкурсните замервания на външно ниво да са съразмерни с нивото на математическа гимназия. Още повече, ученците от елитното училище са участвали по свое желание  в това външно замерване по математика, както изрично е отбелязано в посочената от теб страница.
Ще следя с интерес резултатите на десетях четвртокласника тази година на XV-то замерване.
Можем само да съжаляваме, че не им се е приискало да се замерят и на ЧХ, защото София така и не се отсрами с максимален резултат в тази възрастова група.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 08:26 от Prizma

# 440
  • София
Нее, туй са петях от това у-ще, които са от десетях от София,  получили най-високи резултати. Петях следИ.

# 441
*Ирина*, Prizma  Joy Joy Joy
Големи сте скици!

# 442
  • София
Не разбирам защо представянето на децата от това училище трябва периодично да бъде обсъждано и коментирано. Факт е, че някой е подсказвал или преписвал, или просто надписвал. Но това не са единични случаи, нито пък единствено и само в Евростар. Може и да не са така масови, но ги има. Ето например последните две състезания - има към десетина деца /6-ти клас/ от СМГ със завидни резултати от ЧХ - между 105 та до126т., които обаче са със скромни такива - от 26 до 49 точки на  СМТ. Някак не ми се връзва, предвид броя и типа на задачите за едно и също състезателно време.
Така че - ако ще коментираме добрите резултати, нека да не бъде само за едно единствено училище.

# 443
  • София
Elfi, не се включвам в коментара за Евростар, а само да кажа, че моята щерка е пример за висок резултат на ЧХ и нисък на СМТ. 2 пъти в тази комбинация резултата е един и същ. Не мога да си обясня защо. Струва ми се, че типа задачи има значение, но не съм сигурна. Във 2 клас изкара доста прилични точки на ЧХ и Салабашев и около 15 на СМТ. Нямам идея защо. Тази година пак така... newsm78 Категорично не са й подсказвали, защото само на първото СМТ се е явявала в училище.

# 444
  • София
Коментарът ми не бе към СМГ.
По-скоро в подходяща обстановка винаги ще има деца, които ще се възползват от възможността да получат по-висок резултат по по-различен начин.  Peace

И някак досадно става вече с този Евростар.

# 445
  • София

Така че - ако ще коментираме добрите резултати, нека да не бъде само за едно единствено училище.

1) Не съм срещала друго училище, чиито възпитаници да имат отлични резултати само на състезания, проведени в училището.

2) Също така, не съм сигурна, че учениците им участват в състезания, които се провеждат само извън тяхното училище (като ЧХ напр.).

3) Не знам за друг случай, в който пет ученика от един клас да имат максимален резултат на дадено състезание.

За мен ситуацията е несравнима с това, което евентуално се случва в други училища.

И си е съвем на място да имаме интерес сега, в очакване на резултатите от СМТ, да видим подхода на училището тази година, както и развитието на техните млади таланти.

# 446
  • София
И си е съвем на място да имаме интерес сега, в очакване на резултатите от СМТ, да видим подхода на училището тази година, както и развитието на техните млади таланти.

Всеки с интересите си Sunglasses

# 447
Елфи, на теб ти е досадно, но някой, който не влиза в темата често и попадне на коментар относно резултатите по математика в Евростар, може и да се светне за какво иде реч (в случай че е бил заблуден). Със сигурност и в други училища се преписва и подсказва, но съгласи се, никое училище не си прави реклама от подобни, "честно" изкарани резултати така, както го прави Евростар. Как пък една година не пропуснаха!
А що се отнася до ЧХ и СМТ, не забравяйте, че регламента на оценяване е различен и доста деца играли тактически за висок резултат на ЧХ не успяват да решат отворените задачи от СМТ.

# 448
и тук във Варна цари пълно затъмнение - било олимпиади, Салабашев и прочие - хубаво, че сте вие тук да разберем, че изобщо такива има  ooooh!

и бих искала да попитам - някой получил ли си е сертификата от Австралийското кенгуру, както и грамота от Хитър Петър

т.к. в нашето МГ - такива няма - още повече в деня на явяването /става въпрос за АК/ квесторката е казала на децата да си пишат у-щето, което са завършили, независимо, че към него момент децата реално вече бяха записани в МГ - та въпросът ми е да не би да са изпратени в старото ни у-ще
за първи път ни се случва да си издирваме грамоти - моля помогнете - благодаря предварително

Ние нали не сме сменяли училище, сертификатът се появи преди 10-тина дена. Ако вашият още го няма можем да помолим г-н Кортезов за съдействие.

# 449
  • София
Коментарът ми не бе към СМГ.
И моят. Моето дете учи в квартално училище и не се е явявала никога в СМГ на състезания. Точно на СМТ в училище си получи ниския резултат.

Общи условия

Активация на акаунт