Математически турнири - 24

• 83 662
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Извинете, ако е обсъждано много пъти, но не намирам никъде условия и срокове за записване за Коледното математическо състезание. То пак ли се провежда на място по училищата и самото училище ли трябва да заяви колко деца ще участват?

# 451
  • София
Коледното се провежда само в 125-то, 119-то и 2-ро училища.

# 452
Мерси. На тел. на 125-то никой не вдига.
Имате ли представа какъв е срокът за записване и каква информация е нужна. Да не ида до там и да се окаже, че трябва да нося нещо и да ходя пак.

# 453
  • София
Нищо не трябва да носиш, освен 7 лв Wink Обаче според мен е още рано за записване. Предполагам че може би в края на другата седмица ще започнат записванията.
Аз не знам дали все пак няма да променят датата (14 декември) за КМС тъй като това ще бъде учебен ден

# 454
Мерси. На тел. на 125-то никой не вдига.
Имате ли представа какъв е срокът за записване и каква информация е нужна. Да не ида до там и да се окаже, че трябва да нося нещо и да ходя пак.
От сайта на организаторите:
Скрит текст:
Състезанието се провежда в 125 СОУ, 119 СОУ и 2 СОУ. Заявките за участие с приложен списък се приемат в канцеларията на 119 СОУ, библиотеката на 2 СОУ (раойон Витоша) и в стая 402 на 125 СОУ всеки работен ден след 25.11.2013г. от 9:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00ч. Краен срок за подаване на заявките 12.00ч. на 11.12. 2013 г.
Таксата за правоучастие е 7 лв и се внася при записването или на следната сметка:
АПЛИМАТ ЕООД
IBAN BG 93STSA93000001682821
BIG STSABGSF
БАНКА ДСК ЕАД - клон Гео Милев
За КМС 2012
От град……….
При превод на такса по банков път ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се представя списък на участницит, за които е заплатено (имена, училище клас) - писмено, по телефона или на емейла.
.

# 455
Много благодаря за полезната и изчерпателна информация  Hug

# 456
# 457
Аз да попитам има ли краен срок за излизане на резултатите от 15-ти СМТ, проведен на 9.11. Гледам някои училища вече са публикували резултати други - не, ние още чакаме. Дали ще ги има на едно място всички резултати или...

# 458
Нищо не трябва да носиш, освен 7 лв Wink Обаче според мен е още рано за записване. Предполагам че може би в края на другата седмица ще започнат записванията.
Аз не знам дали все пак няма да променят датата (14 декември) за КМС тъй като това ще бъде учебен ден
Не мисля, че ще променят датата, защото за нас ще е работен, но за учениците НЕ /отработваме 31.12/

# 459
  • Варна
и тук във Варна цари пълно затъмнение - било олимпиади, Салабашев и прочие - хубаво, че сте вие тук да разберем, че изобщо такива има  ooooh!

и бих искала да попитам - някой получил ли си е сертификата от Австралийското кенгуру, както и грамота от Хитър Петър

т.к. в нашето МГ - такива няма - още повече в деня на явяването /става въпрос за АК/ квесторката е казала на децата да си пишат у-щето, което са завършили, независимо, че към него момент децата реално вече бяха записани в МГ - та въпросът ми е да не би да са изпратени в старото ни у-ще
за първи път ни се случва да си издирваме грамоти - моля помогнете - благодаря предварително

Ние нали не сме сменяли училище, сертификатът се появи преди 10-тина дена. Ако вашият още го няма можем да помолим г-н Кортезов за съдействие.

благодаря   bouquet - писах на г-н Кортезов

# 460
  • София
В нашето училище отказаха да ни съобщят резултатите от СМТ. По регламент трябвало първо да излязат на страницата на СМБ и те се съобразявали с регламента. Струва ми се несправедливо децата явили се в СМГ да имат право на контестация и разглеждане на работата, а другите да ги поставят пред свършен факт. Още повече, че състезанието дава точки за прием...

# 461
За по-големите:

Излязоха резултатите от проведеното през изминалата събота в Принстън, САЩ състезание PUMaC, организирано от Princeton University (за което Math Café вече писа) - https://pumac.princeton.edu/info/archives/pumac-2013/pumac-2013- … vision-a-results/

Специфичното в това състезание е че в индивидуалните рундове всеки участник избира 2 от 4 области, в които се състезава – алгебра, геометрия, комбинаторика и теория на числата.

Българските отбори (СМГ и МГ Варна + национал от Плевен) имат участници класирани в Топ 10 в Дивизия А (по-елитната дивизия) в областите комбинаторика (2-ма), геометрия (2-ма) и теория на числата (1, класиран в Топ 10 и по комбинаторика).

# 462
  • София
Може би въпросът ми е глупав, но защо в резултатите от СМТ на СМГ има само едно детенце от 1ви клас?

# 463
Може би въпросът ми е глупав, но защо в резултатите от СМТ на СМГ има само едно детенце от 1ви клас?

Само едно се е записало за участие в СМГ. Другите вероятно са били по училищата си.

# 464
Защото само то се е записало за участие там.

Общи условия

Активация на акаунт